Image
Ekopack hyr 6 300 kvadratmeter i MG Malmö Park.

Ekopack hyr 6 300 kvadratmeter i MG Malmö Park

Uthyrning MG Real Estate har tecknat ett nytt hyresavtal med Ekopack om 6 300 kvadratmeter i MG Malmö Park. Ekopack är en del av Optigroup, en ledande grossist inom förpackningslösningar.


Johan Åström startar egna bolaget Addeo Real Estate. Obs. Bilden är ett montage.

Johan Åström lämnar Nuveen – startar eget

Bolag Efter ett decennium med Nuveen tar Johan Åström steget vidare och startar egna bolaget Addeo Real Estate, där han både ska hjälpa större bolag till Sverige och göra egna investeringar. För Fastighetssverige berättar han om satsningen, rollen som lokal partner till globala aktörer och vilka egna investeringar han vill göra.


Areim köper i Sävedalen av LÅ Eveberg Fastighetsutveckling.

LÅ Eveberg Fastighetsutveckling avyttrar lager- och kontorsfastighet i Göteborgsområdet till Areim

Transaktioner L-Å Eveberg Fastighetsutveckling AB har avyttrat en attraktiv lager- och kontorsfastighet i det väletablerade industriområdet Sävedalen i Partille kommun, strax öster om centrala Göteborg. Köpare är Areim och affären sker genom överlåtelse av det fastighetsägande bolaget.


Rusta i Partille

ABG Fastena köper i Göteborg och Motala

Bolag ABG Fastena adderar ytterligare två objekt till ett av sina investeringsben, fastigheter inom livsmedel och lågpris.


Patrik Andersson.

"Fastighetsbranschen kommer stöpas om givet förändrade marknadsförutsättningar"

Bolag Nyligen meddelade Brunswick att man effektiviserar sin verksamhet – skuldverksamheten avyttrades till Niam och fokus framöver riktas investeringar. Patrik Andersson, vd för Brunswick Real Estate, berättar för Fastighetssverige om beslutet, vilka bolag man vill expandera, vilken typ av nya bolag Brunswick kan vara intresserade av att etablera och vilka marknader och segment man ser som mest intressanta framöver.


Anthony Romano.

Lindu köper mer i Köpenhamn

Transaktioner Lindu Ejendomme, grundat av Pictet Alternative Advisors och Brunswick Real Estate, förvärvar en lagerfastighet på 4 330 kvadratmeter i Bröndby, Köpenhamn. Den fullt uthyrda fastigheten ger utmärkta möjligheter för ESG-initiativ, enligt bolaget.


Karolin Bergh och Jonas Johansson förstärker Reliers uthyrningsteam i Malmö

Relier har stärkt sitt uthyrningsteam

Karriär Under hösten har Relier rekryterat Jonas Johansson och Karolin Bergh till uthyrningsteamet och utgår från Malmö.


Mäklarteamet i Göteborg växer. Från vänster: Maria Willford, Sarah Gustafsson, Linnéa Gröndal och Jesper Rindmo.

Croisette blir mäklarkvartett i Göteborg

Bolag Våningen & Villans mäklarkontor i Göteborg skyltar om om till Croisette, samtidigt som teamet växer.
– Nu är vi en kvartett som kan erbjuda Göteborgs mest kvalitativa mäklartjänst, säger franchisetagare Jesper Rindmo.


EY Real Estate analyschef Peter Wiman berättar om tendenserna på den internationella fastighetsmarknaden.

Analyschefen: "Den internationella marknaden har dragit i handbromsen"

Ekonomi/Finansiering Oroliga tider leder till att investerare söker sig hem till den egna lokala marknaden. Det säger Peter Wiman, analyschef på EY Real Estate, som gav en djupare analys av den internationella fastighetsmarknaden när han talade på Fastighetssveriges event Stora Kontorsdagen under torsdagen.


Pontus Sundin.

Niam köper Brunswicks utlåningsverksamhet

Bolag Niam förvärvar Brunswick Real Estate Capital. Verksamheten, som förvaltar tillgångar uppgående till cirka 25 miljarder kronor, kommer att ledas av vd Pontus Sundin och verka som ett självständigt bolag under varumärket Niam Credit.


Hannes Malm, COO för uppstickaren Realy Bostad

Nya uppstickaren: Flera förvärv på gång

Bostäder Realy Bostad är en ny svensk fastighetsutvecklare och hyresvärd som ska bygga hållbara hyresbostäder. Fokuset ligger på att erbjuda bra service och smarta digitala boendelösningar. Hannes Malm är COO för Realy Bostad som utgår från Stockholm, men som kommer verka i halva Sverige, från Stockholm och neråt. Inom kort kommer de första förvärven förhoppningsvis kommuniceras berättar han.


Anthony Romano.

Lämnade hockeyn för fastigheterna – leder nya Brunswick-bolaget

Bolag Det nya Brunswick och Pictet-bolaget Lindu Ejendomme fortsätter att göra investeringar på den danska last mile-marknaden. Efter det senaste förvärvet berättar Anthony Romano, Investment Manager på Brunswick, för Fastighetssverige om affären, partnerskapet med Pictet, målsättningen för Lindu, konkurrensen inom last mile-sektorn och om sin egen ovanliga väg från proffshockey till fastigheter.


Croisette säljrådgivare åt Castellum i Borås.

Cernera köper av Castellum

Transaktioner Cernera har ingått avtal om förvärv av fastigheten Borås Raklinjen 2 . Fastigheten innehåller lager-, industri- samt kontorslokaler och är lokaliserad i Brämhult med fördelaktigt läge intill riksväg 40.


Liia Nõu, vd för Pandox.

Pandox ingår avtal om försäljning av Montreal-hotell

Transaktioner Pandox har ingått avtal om avyttring av InterContinental Montreal i Kanada. Försäljningen avser både hotellfastighet och hotelldrift med ett totalt transaktionsvärde om cirka 80 MCAD, motsvarande cirka 660 miljoner kronor. Frånträde planeras ske i det första kvartalet 2023.


Revelop köper Sörred 8:5.

Revelop köper blandfastighet i Göteborg

Transaktioner Revelop förvärvar Sörred 8:5, en blandfastighet på drygt 14 000 kvadratmeter. Fastigheten är belägen i snabbväxande och industritunga Torslanda. Förvärvet stärker Revelops position som betydande fastighetsägare i Göteborg. Säljaren är Sveafastigheter Fersen, som förvaltas av Brunswick Real Estate.


Sverker Källgården.

Cibus köper livsmedelsbutik i Danmark

Transaktioner Fastighetsbolaget Cibus har köpt och tillträtt en livsmedelsbutik i Danmark för 2,3 miljoner euro, motsvarande 24,5 miljoner kronor.


... Och inkluderas i EPRA index

Bolag EPRA (The European Public Real Estate Association) har publicerat att Stendörren kommer att ingå i EPRA index.


Vernum köper byggrätt från Östanå Real Estate.

Vernum köper ytterligare en byggrätt i Älmsta

Transaktioner Vernum har förvärvat ett projekt med byggrätt för 117 lägenheter i Älmsta, Norrtälje kommun från Östanå Real Estate. Projektet ligger precis invid Väddö kanal och kommer att bestå av 1-3 rok fördelat på tre flerbostadshus i trä.


Fitore Regjepaj, värderings- och analyschef på Croisette, om status på fastighetssegmenten just nu.

Analyschefen: Detta skulle kunna få investeringsstödet att återvända

Bolag Fitore Regjepaj, värderings- och analyschef på Croisette, synade statusen på branschens olika segment under Fastighetssveriges senaste event. Här berättar hon om framtiden för det segment som drabbats hårdast av det nuvarande ekonomiska läget, vilket segment som sannolikt kan vänta sig höjda hyror framöver och hur fastighetsvärdena påverkas framöver.


Vernum köper av Östanå Real Estate.

Vernum köper i Strängnäs kommun

Transaktioner Vernum Fastigheter har utökat ytterligare i Strängnäs kommun genom ett förvärv av 8 837 kvadratmeter BTA i Härad. Säljare var Östanå Real Estate. Projektet går under namnet Sörfjärden och har ett tydligt hållbarhetsfokus.