Image
Inom fastigheten Polisen 2 i Solna finns idag bland annat Postnords huvudkontor i den så kallade "Arken-byggnaden" som syns på bilden. Precis bredvid kontoret vill nu fastighetsägaren Ursus bygga flera hundra nya bostäder.

Bostäder på gång bredvid Postnords huvudkontor

Bygg/Arkitektur Fastighetsägaren Ursus har stora exploateringsplaner för marken precis intill Postnords huvudkontor i Tomteboda i Solna. Fastighetssverige berättar mer.


Illustration över det nya lagret.

Blackrock köper logistikfastighet av Inlog i Norrköping

Bygg/Arkitektur Inlog har tecknat avtal om att sälja en ny större logistikfastighet under uppförande i Norrköping till BlackRock. Lagret, som planeras vara i drift från april nästa år, kommer att omfatta cirka 62 500 kvadratmeter. Fastigheten är till 100 procent uthyrd till Postnord TPL.


Infrahubs lager i Norrköping som man nu sålt för 880 miljoner kronor.

Catellas delägda bolag Infrahubs säljer logistikfastighet i Norrköping

Transaktioner Catellas delägda bolag Infrahubs säljer en logistikfastighet i Norrköping till Allianz Real Estate för 880 miljoner kronor.


Så här kommer Postnords nya logistikanläggning i Helsingborg se ut.

Catena utvecklar logistik för 132 miljoner i Helsingborg

Bolag Catena bygger en ny logistikanläggning till Postnord TPL på Ättekullaområdet i Helsingborg, en investering om cirka 132 miljoner kronor.


En 3D bild på den planerade terminalen i Norrköping.

Postnord satsar på ny postterminal i Norrköping

Bygg/Arkitektur I takt med ökande paketvolymer behöver Postnord utöka sin verksamhet i Norrköping med en ny terminal. Idag ligger Postnords lokaler vid Norra Promenaden i Norrköping. Behovet att utöka verksamheten sammanfaller med att godsbangården flyttas och framtida stadsutveckling påverkar dagens förutsättningar för post och paket-utdelning. Därför vill Postnord nu förvärva mark för att uppföra en ny modern anläggning på Händelö.


Postnord bygger nytt i Ljungby.

Postnord bygger 20 000 kvadratmeter lager i Ljungby

Bygg/Arkitektur Postnord kommer att bygga ett nytt lager för tredjepartslogistik i Ljungby. Lagret kommer bli drygt 20 000 kvadratmeter och tas i drift sommaren 2022.


Postnord har tecknat ett tioårigt hyresavtal med Peab för etablering i Södertälje.

Peab tecknar tioårigt hyresavtal med Postnord i Södertälje

Uthyrning Postnord har tecknat ett tioårigt hyresavtal med Peab avseende en nyproducerad logistikanläggning i Södertälje som byggs och utvecklas av Peab.


Logicenters tecknar avtal med Postnord i Pirkkala – samtidigt planerar logistikfastighetsaktören att utveckla ytterligare 7 000 kvadratmeter.

Logicenters tecknar avtal med Postnord

Uthyrning Det står nu klart att Logicenters signerat ett hyresavtal med Postnord Oy i Finland. Avtalet innefattar utvecklandet av en 4 600 kvadratmeter stor postterminal i Kurikantie, Pirkkala. Postterminalen beräknas stå redo för inflytt i början av 2021 och kommer även att innefatta utbyggnadsmöjligheter om 2 000 kvadratmeter. Logistikfastighetsaktören planerar dessutom att utveckla ytterligare ett lager på tomten om 7 000 kvadratmeter.


Postnord säljer fastigheter i Norrköping.

Så här många ville köpa fastigheterna från Postnord

Bolag Fastighetssverige reder ut alla detaljer kring miljardaffären i Norrköping med Eje Eklöf, Head of Property & Projects på Postnord. Vi frågar också om företaget planerar att sälja fler fastigheter.


Catena köper logistik i Danmark för 235 miljoner kronor.

Catena växlar upp i Danmark

Transaktioner Catena förvärvar tre fastigheter i danska Hilleröd, Horsens och Odense för 235 miljoner kronor. Säljare är Postnord som även är hyresgäst i de aktuella fastigheterna.


Bockasjö och Swedavia hyr ut 46 000 kvadratmeter till Postnord TPL vid Landvetter flygplats.

Bockasjö och Swedavia hyr ut 46 000 kvadratmeter till Postnord TPL

Uthyrning Fastighetsutvecklaren Landvetter Logistik Center, gemensamt ägt av Bockasjö och Swedavia, har tecknat avtal med Postnord TPL om att uppföra ett nytt logistikcenter i Airport City Göteborg, alldeles intill Göteborg Landvetter Airport.


SLP köper fastigheten Lamellen 1 i Ljungby.

SLP köper i Ljungby

Transaktioner Swedish Logistic Property har förvärvat en stor logistikfastighet i Ljungby med uthyrningsbar yta på drygt 40 000 kvadratmeter.


Fastigheten Solna Polisen 2. Postnord har nu formellt sagt upp sitt hyrresavtal.

Delarka: Postnord säger upp avtalet

Bolag Det står nu klart att enfastighetsbolaget Delarka blir av med sin enda hyresgäst, Postnord. Det är dock sju år kvar innan kontraktet går ut.


Jula Logistics uppför logistikanläggning åt Postnord i anslutning till Europapendeln i Falköping.

Jula Logistics bygger logistik åt Postnord

Bygg/Arkitektur Jula Logistics har nu skrivit sitt första byggkontrakt.


Postnord flyttar in på Östergårdsgatan i Mölndal.

Castellum hyr ut till Postnord i Mölndal

Uthyrning Castellum har tecknat hyresavtal med Postnord Sverige avseende en logistikfastighet om 4 140 kvadratmeter på Östergårdsgatan 8 i Mölndal.


Postnord till Castellum i Årsta

Uthyrning Postnord hyr en lager-/logistiklokal om cirka 5 600 kvadratmeter av Castellum. Lokalen är belägen i Årsta strax söder om Stockholm.


NP3 tecknar nytt avtal med Postnord

Uthyrning NP3 Fastigheter har avtalat med Postnord om en utbyggnation av den logistikfastighet i Luleå som Postnord sedan tidigare hyr fullt ut. Investeringen i utbyggnationen uppgår till 25 miljoner kronor.


Därför går han till det utskällda bolaget

Karriär Peter Liderås har lämnat Newsec för att ta sig an uppdraget som fastighetschef på Postnord. Så ser han på den nya arbetsgivaren – som senaste åren fått hård kritik i media.

Peter Liderås blir ny fastighetschef på Postnord

Bolag Postnord har rekryterat Peter Liderås som Head of Properties & Projects, Real Estate med ansvar för förvaltning av de egenägda fastigheterna samt inhyrning av lokaler för verksamheten.


Peter Liderås blir ny fastighetschef på Postnord

Bolag Postnord har rekryterat Peter Liderås som Head of Properties & Projects, Real Estate med ansvar för förvaltning av de egenägda fastigheterna samt inhyrning av lokaler för verksamheten.


Scius tecknar avtal om 20 000 kvadratmeter med Postnord

Uthyrning Scius har tillsammans med Newsec Asset Management och JLL tecknat hyresavtal avseende förhyrning om 20 000 kvadratmeter logistikytor med Postnord Sverige. Förhyrningarna sker i Tråden 11 i Norrköping och Bockasjö 1 i Borås med en genomsnittlig hyresperiod på sju år.