Image
NCC bygger för Diös i Borlänge.

NCC bygger för Diös i Borlänge

Bygg/Arkitektur NCC ska på uppdrag av Diös bygga Liljanhuset i Borlänge till en ny högskolebyggnad. Affären är en totalentreprenad i partnering och har ett ordervärde på drygt 400 miljoner kronor.


Diös tecknar hyresavtal med Högskolan Dalarna.

Diös tecknar hyresavtal med Högskolan Dalarna

Uthyrning Nu är det klart att Diös har tecknat hyresavtal med Högskolan Dalarna om etableringen av campus i Liljanhuset i centrala Borlänge. Sedan 2018 har högskolan inventerat och analyserat framtidens lokal- och utvecklingbehov. I oktober fattade högskolans styrelse beslut om att gå vidare med Diös förslag att flytta högskolans verksamhet i Borlänge till stadskärnan. Nu inleds upphandling av entreprenad enligt LOU. Det nya citycampus beräknas stå klart sommaren 2022.


Diös utvecklar campus i centrala Borlänge.

Diös och Högskolan Dalarna utvecklar framtidens campus i centrala Borlänge

Uthyrning Sedan 2018 har Högskolan Dalarna inventerat och analyserat framtidens lokal- och utvecklingsbehov för högskolan i Borlänge. I dag har Högskolan Dalarnas styrelse fattat beslut om att gå vidare med förslaget att flytta in högskolan till centrala Borlänge, i fastigheten Mimer även kallad Liljanhuset.


Diös utvecklar i Falun och förstärker i Skellefteå

Bolag Diös utvecklar lokaler till ny träningsanläggning i centrala Falun och skapar en egen affärsenhet i Skellefteå för att ytterligare fokusera på stadsutveckling i staden till vilken man rekryterar Maria Fjellström som affärschef.


Länsstyrelsen förlänger hos Diös

Uthyrning Diös tecknar nytt grönt hyresavtal med Länsstyrelsen i Dalarnas län för sina lokaler i centrala Falun.


Diös hyr ut och utvecklar i Falun

Uthyrning Diös har tecknat ett nytt avtal med Åhléns. I samband med det kommer Diös att utveckla varuhusets lokaler med Åhléns nya butikskoncept. Samtidigt utvecklas lokaler till Pressbyråns nyetablering i anslutning till den nya vänthallen Knutpunkten i Falun.


Lyko till Diös i Falun

Uthyrning I maj kommer hårvård- och skönhetsspecialisten Lyko att öppna en butik med salong i Bergströms Galleria i centrala Falun.


Stor efterfrågan på Diös bostäder i Falun

Bostäder I mitten av november startade Diös försäljningen av 19 lägenheter i BRF Årummet i Falun. Byggstart är planerad till mars i år.


Diös utvecklar i Mora

Bolag I början av 2018 öppnar Landstinget Dalarna och Mora kommun sin nya integrerade familjeverksamhet Familjecentralen på Hantverkaregatan i centrala Mora. Fastighetsägaren Diös utvecklar just nu lokalerna till att innehålla öppen förskola, mödravårdscentral, barnavårdscentral och elevhälsa.


Diös investerar i Falun

Transaktioner Diös köper parkeringshus och lastkajsområde i anslutning till sina befintliga fastigheter vid Holmtorget i centrala Falun. Säljare är Falu kommun.


Ny affärsområdeschef till Diös

Karriär Den 1 december tillträder Mikael Hedh som ny affärsområdeschef på Diös i Dalarna och efterträder därmed Jessica Nyman.