Image
Skanska säljer till Barings.

Barings miljardköper logistik av Skanska

Transaktioner Skanska säljer en svensk logistikportfölj med totalt sex projekt till Barings. I ett första skede kommer försäljningen av två av projekten, för totalt cirka 1,1 miljarder kronor, att bokföras av Skanska Kommersiell Utveckling Norden i det fjärde kvartalet 2021. Tillträdet till fastigheterna sker vid färdigställandet 2022 och 2023.


Skanska investerar 1,8 miljarder i Citygate

Bolag Skanska investerar cirka 1,8 miljarder kronor i kontorsprojektet Citygate i Gårda i Göteborg.


Kungsleden miljardköper i Göteborg

Transaktioner Kungsleden köper två nyuppförda kontorsfastigheter samt en fastighet bebyggd med ett parkeringsgarage från Skanska för cirka en miljard kronor.


Orrekulla kubiklager i Göteborg.

Skanska säljer Orrekulla kubiklager till Corem

Transaktioner Skanska har sålt lagerfastigheten Kärra 91:1 i Hisings Backa, Göteborg, för cirka 140 miljoner kronor. Köpare är Corem som tillträder fastigheten den 30 juni.


Norra Hamnen Kubiklager.

Skanska hyr ut i Kubiklager i Malmö

Uthyrning Skanska har tecknat ett hyresavtal med Stena Line Onboard Services om lokaler för lager- och logistikverksamhet samt kontor om totalt 6 400 kvadratmeter i Norra Hamnen Kubiklager.


Skanska säljer kontorsfastighet på Lindholmen

Transaktioner Skanska har sålt kontorsfastigheten Piren 2 på Lindholmen i Göteborg för cirka 410 miljoner kronor.


Nytt Paretobolag köper för halv miljard

Transaktioner Återigen har Pareto bildat ett nytt bolag och genomfört en stor affär. Den här gången köper bolaget GBG Office 1 AB en Göteborgsfastighet för 495 miljoner kronor.


Socialt ansvar i ny markanvisning till Skanska

Bygg/Arkitektur Skanska och Göteborgs stad har tecknat ett unikt avtal – Skanska får en markanvisning för ett nytt kontorsprojekt i Gårda men åtar sig att ta ett omfattande socialt ansvar.


Skanska köper byggrätt i Göteborg – planerar nytt kontorshus

Transaktioner Skanska köper en byggrätt vid Parkgatan intill Gamla Ullevi i Göteborg. Bolaget planerar att under sista kvartalet i år påbörja nybyggnation av en tio våningar hög kontorsbyggnad omfattande 8 500 kvadratmeter.


Skanska säljer Gröna Skrapan

Transaktioner Skanska säljer Gröna Skrapan i Gårda, Göteborg. Köpeskillingen för fastigheten, som bland annat inrymmer Skanskas Göteborgskontor, är 617 miljoner kronor.


ÅF utökar sina ytor Skanskas kontorsprojekt i Göteborg.

ÅF utökar hos Skanska i Göteborg

Uthyrning Skanska har sedan tidigare tecknat ett 14-årigt hyreskontrakt med teknikkonsultföretaget ÅF om 7 500 kvadratmeter i ett kontorshus med intilliggande parkeringshus, som idag byggs på Grafiska vägen i Göteborg. ÅF utökar nu sin yta med ytterligare 2 500 kvadratmeter. Fastigheten beräknas stå klar för inflyttning i januari 2014.


Skanska bygger ny kontorsskrapa i Göteborg

Bygg Skanska har genomfört en stor uthyrning som blir startskottet för ett 16 våningar högt kontorshus i Göteborg.


Nya chefer inom Skanska i Göteborg

Karriär Mikael Gabrielii blir ny marknadsområdeschef för affärshus samt regionansvarig logistik öst för Skanska Fastigheter Göteborg.
Han efterträder Jonas Karlsson, som går vidare och blir transaktionschef på Skanska Fastigheter Göteborg.