Image
Fastigheten Gripen 6.

Lustgården köper Gripen 6

Bolag Lustgården AB, ingående i Lustgårdenkoncernen, förvärvar fastigheten Gripen 6 av ELL-EFF Fastigheter AB, ett dotterbolag till Länsförsäkringar Jönköping.


Lustgården vill utveckla Grand Hotel Saltsjöbaden.

Anrikt hotell får hundratals nya grannar

Bygg/Arkitektur Fastighetssverige berättar mer om planerna på att omringa den klassiska hotellfastigheten med 10 000 kvadratmeter bostäder.


Catena säljer fastighet i Jönköping

Transaktioner Catena har tecknat avtal med Förvaltnings AB Lustgården om att avyttra fastigheten Ädelmetallen 1 i Jönköping.


Lustgården köper tre fastigheter i Jönköping

Transaktioner Förvaltnings AB Lustgården köper tre lager- och logistikfastigheter i centrala Jönköping av Sveareal.


Skandia köper del av Solåsens handelsplats

Transaktioner Från den 1 februari är det Skandia Fastigheter som äger merparten av Solåsen i Jönköping.


Lustgården bygger mer i Malmö

Bygg/Arkitektur Jönköpingsbaserade Lustgården stärker sin satsning i Malmö genom att utöka sitt bostadsbyggande i Hyllie till sammanlagt 171 lägenheter. I dagsläget uppför fastighetsbolaget 82 hyresrätter i ett kvarter söder om Hyllie allé. Nu intas även kvarteret bredvid för att bygga ytterligare 89 bostäder. Det stod klart i går då tekniska nämnden närmare godkände ett markförsäljningsavtal för uppförandet av 51 bostadsrätter och ett tomtsrättsavtal för 38 hyresrätter.


Gemensamt P-hus ger lägre hyror i Hyllie

Bygg/Arkitektur Utvecklingen för den småskaliga delen av Hyllie utbyggnadsområde i södra Malmö har tagit ordentlig fart. Med en gemensam parkeringslösning genom P-huset är ambitionen att bygga tätare, billigare och grönare, vilket också kan ge lägre hyror för de boende.


Vårdcentral klar för Munksjöstaden

Uthyrning Tolust hyr ut 1 250 kvadratmeter till den privata vårdcentralen Wetterhälsan i den nya stadsdelen Munksjöstaden i Jönköping.


Storprojekt i Jönköping påbörjas

Bygg/Arkitektur Nu påbörjas bygget av etapp 1 av Munksjöstaden i Jönköping. Den första etappen omfattar cirka 550 lägenheter, nästan 15 000 kvadratmeter lokaler och en förskola.


Grönt ljus för Lustgården i Hyllie

Bygg/Arkitektur Hyllie utbyggnadsområde har under de två senaste åren växt med ett intensivt bostadsbyggande av drygt 300 lägenheter längs områdets huvudgator. Tonvikten av bebyggelsen har hittills varit utmed Hyllie boulevard. Men nu förväntas en fortsatt utbyggnad längs Hyllie allé, där sammanlagt 1 700 bostäder planeras. Tekniska nämnden har nu godkänt en tomträttsupplåtelse för cirka 80 nya bostäder för Lustgården Syd AB.


Media Markt minskar i Jönköping

Bolag Media Markt minskar sin yta hos Lustgården i Jönköping.


Willhem köper i Jönköping

Transaktioner Willhem köper 377 hyreslägenheter i Jönköping. Genom förvärvet växer Willhems fastighetsbestånd på orten till 842 hyreslägenheter.


Skanska hyr ut
stort i Lustgården

Uthyrning Skanska har tecknat ett hyresavtal om 24 000 kvadratmeter i projektet Lustgården på Kungsholmen i Stockholm.