Image
Visionsbild av Handelsbankens nya kontor i Innerstan, Norrköping.

ICA och Handelsbanken får nya lokaler i Lundbergs Fastigheters Innerstan

Uthyrning Utvecklingen och omvandlingen av Lundbergs Fastigheters citykvarter i Norrköping fortsätter och nu presenteras två nya satsningar i form av ICA och Handelsbanken. ICA, som redan finns med befintlig butik i galleria Spiralen, bygger ut och bygger om medan Handelsbanken flyttar sitt befintliga citykontor till nya lokaler.


Det gamla polishuset Linköping.

Lundbergs hyr ut i anrik Linköpingsfastighet

Uthyrning Xeamit blir den andra hyresgästen att flytta till Lundbergs Fastigheters Repslagaregatan 17 i Linköping. Det q-märkta huset vid Farbror Melins torg, som byggdes som polishus 1944, renoveras just nu och är i och med kontraktet återigen är fullt uthyrt.


Gatuvy av den nya Innerstan i Norrköping.

Lundbergs Fastigheter lanserar nytt varumärke i Norrköping

Bygg/Arkitektur Lundbergs Fastigheter investerar i Norrköping city. Från och med fredag byts det som tidigare var kvarteret Linden/Spiralen ut mot varumärket Innerstan.


Johan Ladenberg och Louise Lindh.

Johan Ladenberg utses till ny vd för Lundbergs Fastigheter

Bolag Johan Ladenberg blir ny vd i Lundbergs Fastigheter. Louise Lindh avses bli ny styrelseordförande.


Sigma hyr totalt 900 kvadratmeter av Lundbergs.

Sigma växer hos Lundbergs

Uthyrning Konsultbolaget Sigma satsar stort i Linköping och flyttar in i nya större lokaler när man expanderar verksamheten och gör plats för fler medarbetare. Fastighetsägare och hyresvärd är Lundbergs Fastigheter. Det är tre plan i det tidigare polishuset på Ågatan 9, vid farbror Melins torg, som genomgår en stor anpassning och kommer att ge plats till 60 arbetsplatser för Sigma och 40 arbetsplatser för ytterligare en hyresgäst.


Henrik Olausson, vd för Palats och en av grundarna.

Palats tar plats bland jättarna

Energi/miljö I en tid när det pratas mycket om återbruk och cirkularitet har ett litet företag från Chalmers utvecklat en plattform för inventering inom området. Fastighetssverige har pratat med en av grundarna, tillika vd, Henrik Olausson.
– Vi har samarbeten med flera stora företag och organisationer inom bygg- och fastighetsbranschen, både som kunder och som partners.


Mockfjärds affärsområde Entreprenad kommer att byta ut gamla fönster i Lundbergs stora fastighetsbestånd.

Lundbergs anlitar Mockfjärds för cirkulära fönsterbyten

Bolag Lundbergs Fastigheter har tecknat ett långsiktigt avtal med Mockfjärds Fönster för byten och återvinning av de gamla fönstren. Man hoppas därigenom att hyresgästernas boendemiljö kommer att förbättras och att husens energiförbrukning ska minska.


Lundbergs Fastigheter tecknar avtal om boendeplattform och app med Avy-Tmpl

Lundbergs Fastigheter inleder samarbete med apputvecklare

Teknik Lundbergs Fastigheter tecknar avtal med Avy-Tmpl om boendeplattform och app. Samarbetet inleds med ett pilotprojekt där appen kommer testas i mindre skala under våren 2023. Förhoppningen är att över tid kunna erbjuda appen till merparten av Lundbergs Fastigheters drygt 7 000 hyresgäster.


Kvarteret Tulpanen i Norrköping.

Lundbergs Fastigheter investerar stort i Norrköping city

Bolag Lundbergs Fastigheter planerar att investera omkring 250 miljoner kronor i ett utvecklingsprojekt av cityfastigheterna Tulpanen 18 och Liljan 6 i Norrköping, som tillsammans utgör den anrika gallerian Spiralen Köpcentrum. Fastigheterna kommer genomgå en såväl invändig som utvändig förnyelse där övre plan omvandlas till en mötesplats för näringslivet. Den största delen kommer utgöras av coworkingytor i samarbete med företaget Dospace.