Image
Lindbäcks Bygg får sin största enskilda order någonsin när Skebo köper cirka 550 lägenheter för närmare en miljard kronor.

Storaffär i kölvattnet av Northvolt – bygger kvarter helt i trä

Bygg/Arkitektur I kölvattnet av Northvolts etablering får Lindbäcks Bygg nu sin största enskilda order någonsin. Skebo köper cirka 550 lägenheter för närmare en miljard.


Michael Moschewitz.

Genova projektstartar i Norrtälje

Bygg/Arkitektur Genova Property Group startar projekt Handelsmannen i Norrtälje.


Stefan Lindbäck och Magnus Edin.

Lindbäcks förändrar i ledningen – och varslar 55

Bolag Stefan Lindbäck blir vd för Lindbäcks Group och Magnus Edin tillsätts som vd för Lindbäcks Bygg. Samtidigt varslar Lindbäcks Bygg 55 anställda.


Jan-Erik Höjvall.

Amasten bygger 123 lägenheter i Nyköping

Bygg/Arkitektur Amasten bygger med Lindbäcks Bygg, 123 lägenheter, en kommersiell lokal och 85 parkeringsplatser i Nyköping. Projektet är en del av Nyköping kommuns satsning i området Isaksdal.


Nytt ramavtal för fler bostäder

Bygg/Arkitektur SKL och SKL Kommentus Inköpscentral har genomfört en upphandling av höga bostadshus. Lindbäcks Bygg och NCC har tilldelats ramavtal. Tidigare har fyra leverantörer upphandlats för lägre hus.


Rikshem utökar beställning från Lindbäcks

Bolag Rikshem och Lindbäcks bygg har tecknat avtal om ytterligare 1 000 lägenheter som ett tillägg till de 2 000 lägenheter som avtalades om 2014. Rikshem ska under de kommande åren bygga 5 000 lägenheter och behöver därför utöka beställningen för att möta företagets behov då man redan nu avropat 800 lägenheter från det första avtalet med Lindbäcks.


Rikshem bygger bostäder i Luleå

Bostäder Rikshem presenterade i går planerna för 110 hyresrätter på Klintbacken i Luleå. Tanken är att byggstarta till sommaren och att inflyttning sker under 2017.


SSM och Lindbäcks Bygg i samarbete

Bygg/Arkitektur I samband med att SSM utökar sin affär till hyresrätter har man ingått ett samarbetsavtal med Lindbäcks Bygg med ambitionen att Lindbäck ska bygga deras framtida hyreslägenheter och studentbostäder som totalentreprenad.


Byggstart för Europas modernaste husfabrik

Bygg/Arkitektur I går tog Lindbäcks Bygg det första spadtaget för Europas modernaste husfabrik i Piteå hamn. Den nya fabriken ska tredubbla produktionskapaciteten och stå klar vid årsskiftet 2017/2018.


Rikshem storsatsar – beställer 2 500 lägenheter

Bygg/Arkitektur Rikshem har gett Lindbäcks Bygg i Piteå en order på 2 000 lägenheter, en beställning som kan utökas med ytterligare 500 lägenheter.
- Det här är den största satsningen i Sverige på hyresrätter sedan miljonprogrammet, säger Rikshems vice vd Ilija Batljan till Fastighetssverige.


Lindbäcks får Stockholms-uppdrag värt 360 miljoner

Bygg/Arkitektur Byggföretaget Lindbäcks har fått uppdraget att bygga 120 bostadsrätter i Tyresö och 210 hyresrätter i Sigtuna. Projektens ordervärde är totalt 360 miljoner kronor. Beställare är Oscar Properties och Wallenstam.


Lindbäcks bygger 100 flyttbara lägenheter i Kiruna

Bygg/Arkitektur Lindbäcks Bygg har fått uppdraget att bygga ett äldreboende med 100 lägenheter i Kiruna. Ordern är värd 160 miljoner kronor.


Rikshem i ny satsning – bygger bostadsrätter

Bygg/Arkitektur Rikshem ska bygga 51 bostadsrätter i Knivsta.
- Det här är startskottet för vår satsning på produktion av bostadsrätter, säger Rikshems vd Jan-Erik Höjvall.