Image
Mohammad Al Balout har startat konsultföretaget Balouten som ska vara en dörröppnare för utrikes födda företagare som vill in på fastighetsmarknaden.

Han vill öppna dörrar för utrikes födda in på fastighetsmarknaden

Bolag Mohammad Al Balout kom till Sverige som flykting 2014. I dag har han startat Balouten, en inkluderande uthyrningskonsult som vill vara en dörröppnare för utrikes födda företagare.


Delar av Wanda-teamet i Sverige.

Fredensborg in i logistikbolag

Bolag Wanda tar in 63 miljoner i ny investeringsrunda från europeisk fastighetsjätte och grön investeringsfond.


Lundbergs växer i Linköping.

Lundbergs köper i Linköping

Transaktioner Lundbergs Fastigheter fortsätter expandera i Linköping genom att förvärva fastigheten Gåvan 6. Fastigheten har en markareal om drygt 23 000 kvadratmeter och är belägen i ett område med stor utvecklingspotential. I samband med byggnationen av Ostlänken och ett nytt resecentrum förväntas området bli en viktig del i utvecklingen av staden.


Louise Wall.

HSB rekryterar hållbarhetschef från NCC

Karriär HSB Riksförbund anställer Louise Wall som ny hållbarhetschef. Hon kommer närmast från NCC, där hon varit hållbarhetsspecialist och gruppchef.


Jenny Björs.

Forsen anställer ny gruppchef – Jenny Björs

Karriär Jenny Björs kommer närmast från Frank Projektpartner där hon jobbat i drygt fem år.


Aros Bostad har sålt den sista lägenheten i bostadsrättsprojektet Invernesshöjden i Danderyd.

Slutsålt hos Aros i Danderyd

Bostäder Aros Bostad noterade en hög efterfrågan på nybyggda bostäder under förra året och trenden har fortsatt in i 2022. Den sista av 86 lägenheter i den första etappen av Danderydsprojektet Invernesshöjden har nu sålts.


URW fyller på i Wetfield Mall of Scandinavia.

Fem nya aktörer till Mall of Scandinavia

Uthyrning Unibail-Rodamco-Westfield fyller på med kinesiska elbilar, estniska leksaker och ett sociala medier-museum.


Louise Hertz.

Patrizia storköper danska studentbostäder

Transaktioner Patrizia köper sju fastigheter med 1 186 studentbostäder för 314 miljoner euro, drygt 3,2 miljarder svenska kronor. Säljare är Deutsche Finance International.


Lärjungen i Uppsala.

Peab bygger för Rikshem i Uppsala

Bygg/Arkitektur Peab har fått uppdraget att bygga 139 hyresrätter samt garage i Kvarngärdet i Uppsala kommun. Beställare är Rikshem AB och kontraktssumman uppgår till 230 miljoner svenska kronor.


Louise Brown.

Antikorruptionsexperten: Öppna ögonen för byggfusket

Bygg/Arkitektur Fusk, kriminalitet och organiserad brottslighet är en av de stora utmaningarna i byggbranschen. – Öppna ögonen för att det händer, säger Louise Brown, antikorruptionsexpert och vd vid Ansvar Säkerhet.


Louise Brown.

Fastighetskvinnan: Svartjobb, korruption, organiserad brottslighet – därför drabbas den svenska byggbranschen

Fastighetskvinnan Missa inte Louise Browns högaktuella föredrag på Fastighetskvinnan på Grand Hotel i Stockholm den 2 september.


Träkontorshuset Nodi är fullt uthyrt och inflyttningsklart.

Nya Hovås flaggskepp i trä fullt uthyrt

Bygg/Arkitektur Next Step Groups kontorshus i trä står klart och är fullt uthyrt. Nu flyttar de första hyresgästerna in i Nodi, trähuset som blir navet i den expansiva stadsdelen Nya Hovås utanför Göteborg.


John Lethenström.

Hufvudstaden inleder arbete mot svartjobb

Bolag Hufvudstaden AB inleder nytt arbete kring byggbranschens kanske mest eftersatta hållbarhetsfråga – svartjobb.


Alm Equity byggstartar vid Telefonplan.

Alm Småa Bostad uppnår dubbla rekord efter byggstart av 474 enheter

Bygg/Arkitektur Alm Småa Bostad byggstartar ytterligare två etapper i The Brick-området, Telefonplan. Alba består av 396 lägenheter med ett källargarage i tre våningar och Rubigo omfattas av 70 lägenheter. De 474 enheter innebär den största enskilda byggstarten under Alm-koncernens verksamhet. Dessutom uppnår Alm Småa Bostad nu rekordhög nivå med totalt 2 203 enheter i produktion varav 96 procent mot förvaltningsmarknaden.


Lennart Weiss menar att upp till 90 procent av utländska bolag i den svenska byggsektorn fuskar med löner, skatter och sociala avgifter. Antikorruptionsexperten Louise Brown säger att det finns stora kunskapsluckor bland svenska beställare.

Byggfusket – antikorruptionsexperten: "Stora kunskapsluckor hos beställarna"

Bygg/Arkitektur Efter Fastighetssveriges artiklar om fusk hos utländska bolag i den svenska byggsektorn: Louise Brown, med mångårig erfarenhet av antikorruption och granskning i olika länder, är kritisk mot branschens naiva inställning. Hon menar att det finns stora kunskapsluckor om myndigheternas begränsningar, en förskjutning av ansvar och att man sällan har en plan B.
– Sverige är en lätt måltavla för organiserad brottslighet.


BRF Ordboken.

Peab bygger lägenheter och lokaler i Visby

Bygg/Arkitektur Peab har fått uppdraget att bygga 60 lägenheter och två butikslokaler i södra Visby på Gotland. Beställare är Brf Ordboken och kontraktssumman uppgår till 106 miljoner svenska kronor.


Kista Square Garden.

Detaljplan klar för 70 000 kvadratmeter i Kista Square Garden

Bygg/Arkitektur Detaljplanen för Alm Småa Bostads och Klöverns stora stadsutvecklingsprojekt Kista Square Garden – om cirka 70 000 kvadratmeter BTA – har vunnit laga kraft. Fastigheten som idag består av kontor och handel kommer genomgå en stor omvandling till cirka 1 000 bostadslägenheter samt ytor för handel, kontor och gym. Hela byggnaden är underbyggd med garage som är sammankopplat med garagen till Kista Galleria.


Alm Småa Bostad byggstartar vid Telefonplan.

Alm Småa byggstartar 204 bostäder vid Telefonplan

Bygg/Arkitektur Alm Småa Bostad byggstartar 204 lägenheter i The Brick, Telefonplan. Projektet Lignum ingår i den affär som Alm Småa Bostad och Svenska Nyttobostäder ingick i somras, vilken totalt omfattar cirka 4 700 enheter.


Alm Småa Bostad bygger för Svenska Nyttobostäder i Salem.

Alm Småa byggstartar 77 lägenheter i Salem

Bygg/Arkitektur Alm Equitys dotterbolag Alm Småa Bostad byggstartar 77 lägenheter i Rönninge centrum. Projektet Flädern ingår i den affären som Alm Småa Bostad och Svenska Nyttobostäder ingick i somras, vilken totalt omfattar cirka 4 700 enheter.


Julia Nilsson.

Brick fortsätter förstärka från Cederquist

Bolag Brick Advokat rekryterar Julia Nilsson.