Image
Elias Georgiadis, vd för Stenhus Fastigheter.

Stenhus köper för 180 miljoner

Transaktioner Nynoterade Stenhus Fastigheter köper lager/industri-fastigheter i Kumla och Vimmerby – det underliggande fastighetsvärdet uppgår till 180 miljoner kronor.


Allmännyttan vill avyttra för 70 miljoner

Transaktioner I början av förra månaden avyttrade det kommunala bostadsbolaget ett av sina kvarter som inom kort ska rivas och ersättas med nya bostäder, nu kan det snart vara dags för ännu en storförsäljning.


Landén om Ericssons besked

Sverige Ericsson kan lämna fastigheterna i Borås och Kumla. Här kommenterar fastighetsägaren Corems vd Eva Landén beskedet.


Peab bygger vård- och omsorgsboende i Kumla

Bygg/Arkitektur Peab har fått uppdraget att bygga 60 lägenheter i vård- och omsorgsboendet Kv. Diakonen i Kumla. Beställare är Kumla kommun och kontraktssumman är på cirka 140 miljoner kronor.


NAI Svefa avslutar HSB-uppdrag i Norrköping

Transaktioner HSB Östergötland har sedan slutet av 2010 renodlat sitt fastighetsbestånd och sålt fastigheter för 300 miljoner kronor.
I den senaste affären såldes elva fastigheter i Motala, och i och med den affären är renodlingen genomförd.
- Vårt uppdrag är avslutat, säger John Kärrberg på NAI Svefa, som har varit HSB:s rådgivare i försäljningsprocessen.


Peab får uppdrag i Kumla

Bygg Peab bygger ett trygghetsboende med inglasad vinterträdgård för rekreation och aktiviteter i Kumla. Beställare är Kumla Bostäder och kontraktssumman uppgår till 51 miljoner kronor.