Image
NCC ska renovera lägenheter åt Järfällahus.

NCC utför renoveringsprojekt för Järfällahus

Bygg/Arkitektur NCC och Järfällahus tecknar samarbetsavtal om renovering av drygt 3 000 hyresrättslägenheter i Jakobsberg, norr om Stockholm. I ett första steg ska samverkansarbetet startas med projektering och planering för kommande renoveringar.


Sedan 2011 har AMF Fastigheter utvecklat Moodkvarteret.

AMF Fastigheter hyr ut till Crédit Agricole

Uthyrning Den franska investeringsbanken Crédit Agricole CIB signar för nya lokaler på Jakobsbergsgatan 24 i Moodkvarteret i Stockholm. Fastigheten, som är i AMF Fastigheters ägo, står just nu under en omfattande ombyggnation med höga hållbarhetsambitioner. Lokalerna planeras stå färdiga för inflytt från våren 2024.


My Roussakoff.

My Roussakoff ny centrumchef för Jakobsbergs Centrum

Bolag Jakobsbergs Centrum får en ny centrumchef då My Roussakoff tar över rodret med start i juli. Hon tar även över som tillförordnad centrumchef för Åkersberga Centrum.


Grundarna av Sofra Kolgrill.

Sofra Kolgrill till Jakobsbergs Centrum

Uthyrning Jakobsbergs Centrum får ett nytt tillskott till sitt restaurangutbud då Sofra Kolgrill öppnar upp sina dörrar.


Det lägre huset (till vänster i bild) och glastaket ska rivas för att ge plats åt en ny välkomnande torgmiljö. Byggnaden gör idag platsen svår att överblicka vilket gör att många känner oro här.

Järfällahus ska riva delar av Posthuset - skapar ny torgmiljö

Bygg/Arkitektur Järfällahus får i uppdrag av kommunfullmäktige att riva låga delar av det så kallade Posthuset i Jakobsberg. Rivningen skapar möjlighet för en ny välkomnande torgmiljö och entré till centrum från tågstationen, med ökad trivsel och trygghet i fokus.


Citycon vill utveckla Jakobsbergs Centrum.

Citycons vision för Jakobsbergs Centrum

Bygg/Arkitektur Jakobsbergs Centrum ska förnyas och bli en trygg och trivsam stadskärna som lever över hela dygnet. Ett nytt kommunhus, nytt kulturhus, en aktiverad stadspark, nya butikskoncept och uppfräschade handelsstråk är några av delarna i Citycons vision för Jakobsbergs Centrum.


Marie Rytting.

Marie Rytting blir ny centrumchef i Jakobsberg och Åkersberga

Bolag Citycon har rekryterat Marie Rytting som ny centrumchef för Jakobsbergs Centrum och Åkersberga Centrum med ansvar för centrumens förvaltning, resultat och utveckling. Hon kommer särskilt att fokusera på trivsel, trygghet, butiks- och servicemix för att stärka centrumens attraktivitet och konkurrenskraft.


Fyra nya aktörer öppnar i Jakobsbergs centrum i vår.

Fyra nya till Jakobsberg

Uthyrning Fyra nya aktörer öppnar i Citycons Jakobsbergs Centrum i vår – Stockholms Stadsmission öppnar den sociala livsmedelsbutiken Matmissionen. Andra nykomlingar är Mobilmaster, Your Beautybox och Jakobsbergs Möbler.


Nordic Wellness öppnar i Jakobsberg centrum.

Nordic Wellness öppnar i Jakobsbergs centrum

Uthyrning Det är Nordic Wellness har öppnat ett gym på 623 kvadratmeter i Jakobsbergs centrum.


Nytt centralt landmärke i Jakobsberg.

Nytt centralt landmärke i Jakobsberg

Bygg/Arkitektur Jakobsberg växer och får ett tillskott med drygt hundrafemtio nya hyresrätter nära centrum.


Stena ställer om i ännu ett projekt

Bostäder I början av året ställde Stena Fastigheter om ett hundratal bostadsrätter till hyresrätter i Uppsala. Nu gör man en omställning i ytterligare ett projekt.


Skanska bygger åt Skandia i Jakobsberg

Bygg/Arkitektur Skanska har fått i uppdrag av Skandia Fastigheter att bygga fyra flerbostadshus med totalt 104 hyresrättslägenheter i Jakobsberg, Järfälla.


Skandia byggstartar hyresrätter i Jakobsberg

Bygg/Arkitektur Skandia Fastigheter har fått klartecken av Järfälla kommun att byggstarta ett nytt kvarter med totalt 104 lägenheter om ett till fyra rum och kök, i centrala Jakobsberg.


Profi hyr ut i Jakobsberg

Uthyrning Profi Fastigheter har tecknat hyresavtal med Didaktus Skolor om 2 835 kvadratmeter utbildningslokaler. Avtalet innebär att Didaktus omlokaliserar och utökar sina befintliga lokaler i Profis fastighet JV100 invid Jakobsbergs station.


Profi hyr ut i Jakobsberg

Uthyrning Profi Fastigheter har tecknat ett nytt hyresavtal med Friskis & Svettis i Jakobsberg. Avtalet innebär att Friskis & Svettis hyr 2 830 kvadratmeter verksamhetslokaler i Profis fastighet JV100 invid Jakobsbergs station. Avtalet löper över tio år med tillträde under tredje kvartalet.


JSB bygger 132 lägenheter för Järfällahus.

JSB bygger 132 lägenheter för Järfällahus

Bygg/Arkitektur JSB har tecknat kontrakt med Järfällahus om byggnation av fastigheten Riddaren i centrala Jakobsberg. Projektet omfattar 132 hyresrätter, en förskola samt garage. Byggstart beräknas till mars 2018.


SSM köper bostadsprojekt i Jakobsberg

Transaktioner SSM fortsätter expandera genom att förvärva ett bostadsprojekt i centrala Jakobsberg av Upland Securities. Projektet omfattar en total BOA om cirka 19 000 kvadratmeter vilket SSM har för avsikt att utveckla till cirka 370 bostadsrätter.


Citycon hyr ut till nytt sportbarskoncept

Handel Allstar öppnar sportbar i Jakobsberg.


Detaljplan antagen för bostäder i Jakobsberg

Bostäder Den 7 juni antogs detaljplanen om det nya stadskvarter som Riksbyggen och Citycon tillsammans utvecklar i centrala Jakobsberg.


400 nya bostäder i Jakobsberg

Bostäder Citycon och Riksbyggen planerar att utveckla 400 bostadsrätter i två kvarter på Tornérparkeringen i centrala Jakobsberg.