Image

Savills: Fastighetsmarknaden rekordstark under 2016

Transaktioner Transaktionsvolymerna för fastigheter har mattats av på de europeiska kärnmarknaderna i kölvattnet av Brexit. Savills menar att det möjligen har gynnat de nordiska marknaderna som alla gått starkt ur ett transaktionsperspektiv. För den svenska fastighetsmarknaden noterades en ny högsta notering avseende transaktionsvolymen, som uppgick till hela 200 miljarder under 2016. Det är hela 37 miljarder högre än den tidigare toppnoteringen från 2014.


Savills: En fjärdedel av nya lager byggs på spekulation

Sverige Efterfrågan på nya lager- och logistikfastigheter ökar nu kraftigt. E-handelns höga tillväxt är en starkt bidragande orsak till detta, enligt Savills.


Fortsatt högtryck på fastighetsmarknaden

Transaktioner Transaktionsvolymen på den svenska fastighetsmarknaden uppgick 98 miljarder kronor under det första halvåret, vilket är den högsta noteringen hittills för ett första halvår., enligt siffror från Savills.


Savills: Rekordhög transaktionsvolym första kvartalet

Ekonomi/Finansiering Under första kvartalet 2016 uppgick transaktionsvolymen för kommersiella fastigheter till 35 miljarder kronor i Sverige, vilket är all-time-high för ett första kvartal.


Mer än 600 transaktioner under 2015

Transaktioner Transaktionsvolymen på den svenska fastighetsmarknaden uppgick till 151 miljarder kronor under 2015, enligt Savills, 12 miljarder lägre än under 2014.
Antalet transaktioner var däremot rekordhögt – mer än 600 transaktioner med ett underliggande värde om minst 25 miljoner kronor genomfördes.


Transaktionsmarknaden på väg mot nya rekordnivåer

Sverige Under tredje kvartalet omsattes fastigheter för cirka 36 miljarder kronor, enligt Savills. Det motsvarar en ökning med hela 43 procent jämfört med motsvarande kvartal föregående år. Därmed har fastigheter för 102 miljarder kronor omsatts hittills under 2015. Jämfört med de tre första kvartalen 2014 är årets volym 11 procent högre, vilket innebär att transaktionsmarknaden kan nå nya rekordnivåer om det fjärde kvartalet ligger i nivå med fjolåret.


Transaktionsvolymerna i Stockholmsregionen är relativt blygsamma, visar en färsk rapport från Savills.

Savills: Låga volymer och litet utbud i Stockholm

Transaktioner Transaktionsvolymerna i Stockholmsregionen är relativt blygsamma sett som en andel av volymen och svarar endast för 41 procent av volymen, vilket är den lägsta noteringen de senaste tio åren. Trenden är liknande om man ser på fastighetssegment där kontor, som normalt sett dominerar, svarar för 21 procent av volymen hittills under året. Det visar en färsk rapport från Savills.


Savills: "Aggressiv prissättning"

Transaktioner Enligt Savills uppgick transaktionsvolymen på den svenska fastighetsmarknaden till hela 69 miljarder kronor under det sista kvartalet 2014.
- Den starka konkurrensen har lett till en aggressiv prissättning och avkastningskraven är på historiskt sett mycket låga nivåer inom ett flertal segment, säger Peter Wiman, analyschef på Savills.


Han ersätter Bernström

Karriär Nyligen lämnade Savills transaktionschef Johan Bernström sin tjänst för att starta upp en egen verksamhet. Redan nu är hans efterträdare utsedd.


Waltré återvänder till Leimdörfer

Karriär I december blev det klart att Angermann-grundaren Fredrik Östberg gick till Savills. Nu lämnar även hans kollega och medgrundare Knut Waltré bolaget och börjar på Leimdörfer, där han jobbade 2008-2009.


Angermann-grundare går till konkurrent

Karriär Grundaren av och vd:n på rådgivningsföretaget Angermann i Sverige lämnar bolaget. Han påbörjar i dag en tjänst på ett konkurrerande bolag.