Image
Ebie lanserar nu två nya fastighetsprodukter.

Uppstickare lanserar två produkter för fastighetsbranschen

Ekonomi/Finansiering Försäkringsuppstickaren Ebie lanserar nu dels en gruppförsäkring som är en hyresgaranti för del av eller ett helt fastighetsbestånd, samt ett riskverktyg som kan användas för att bedöma hyresgästrisk för en portfölj, t.ex. ett bestånd eller fastighet.


Edvin Lindhout, vd för Ebie.

Försäkringsförmedlare inleder samarbete med Castellum

Bolag Försäkringsförmedlaren Ebie, som erbjuder företag försäkring, så kallad hyresgaranti, som ett alternativ till deposition och bankgaranti i kommersiella hyresavtal, inleder nu ett samarbete med Castellum. För några veckor sedan lanserade Ebie sin hyresvärdsplattform, en teknisk lösning som gör det enkelt att teckna och administrera försäkringar i stora volymer.


Edvin Lindhout, vd för Ebie.

Debatt: Ny lagändring ökar risken för hyresvärdar

Bolag Dyrare finansiering och skiftande behov hos hyresgäster skapar nya utmaningar. Dessutom har en gammal lagändring av förmånsrätten gjort det svårare för fastighetsbolag att hyra ut i samma takt som tidigare – utan att ta en större risk. En ny lagändring kan nu göra det ännu svårare, det skriver Edvin Lindhout, vd för försäkringsaktören Ebie, i en debattartikel.


Debatt: Gammal lagändring sätter fastighetsägare i en rävsax

Ekonomi/Finansiering Tuffare tider väntar sannolikt svenska fastighetsägare. Dyrare finansiering och förändrade hyresgästsbehov ställer krav på fastighetsägarnas förmåga att anpassa sig. Dessutom riskerar en lagändring för 18 år sedan att göra situationen ännu värre och tvinga hyresvärdar att göra ett svårt val. Det skriver Edvin Lindhaut och Ville Löthén som grundat en försäkrings-start-up som heter Ebie.


Hufvudstaden hyr ut i Bibliotekstan

Uthyrning I april slår Rodebjer upp portarna till sin nya flaggskeppsbutik om 300 kvadratmeter på Smålandsgatan 12 vid Norrmalmstorg.