Image
Erik Selin, vd för Balder.

Selin fyller på i nischbanken

Bolag Balders vd köper aktier för 2,1 miljoner kronor i Collector Bank där han är storägare.


Collector flyttar in hos Humlegården på Linnégatan i Stockholm.

Collector Bank hyr hos Humlegården på Linnégatan i Stockholm

Uthyrning Collector Bank sökte nya lokaler för bolagets Stockholmskontor. Valet föll på Humlegården Fastigheter och ett kontor om 825 kvm på Linnégatan 2 med inflyttning i november 2022.


Baldertopparna döms till fängelse – finanschefen lämnar bolaget

Juridik Balders finanschef Marcus Hansson och bolagets tidigare ekonomichef Magnus Björndahl döms för grova insiderbrott till fängelse i som längst 1,5 år. Övriga nio personer som stod åtalade döms för insiderbrott av normalgraden och obehörigt röjande av insiderinformation. Där har påföljden bestämts till villkorlig dom med böter. Insiderbrottsligheten har skett under åren 2018 – 2020 i den börsnoterade nischbanken Collector. På onsdagskvällen meddelade Balder att Marcus Hansson lämnar bolaget.


Johan Edberg.

Analytiker: Hela branschen får sig en törn efter insidermisstankarna

Bolag Handelsbankens fastighetsexpert Johan Edberg reder ut krisläget hos Balder efter insidermisstankarna. Han säger till Fastighetssverige vad man ska göra med aktien.


Läppstiftet i Göteborg.

Storuthyrning i Göteborg

Uthyrning Vasakronan hyr ut 6 000 kvadratmeter i Läppstiftet.


Fastighetsmarknadsdagen Västerås

”Västerås är en prioriterad marknad för oss”

Fastighetsmarknadsdagen Västerås Nästa onsdag är det dags för premiärupplagan av Fastighetsmarknadsdagen Västerås. Collector Bank/Colligent och Devotum är partnerföretag till seminariet.
- Möten mellan människor och företag där angelägna frågor diskuteras leder till utveckling och det vill vi vara en del av, säger Jan Lundin, tf marknadschef på Devotum och vd på RM Estate.


Fastighetsmarknadsdagen Stockholm

Collector Bank går in som partner

Fastighetsmarknadsdagen Stockholm Collector Bank går in som partner till Fastighetsmarknadsdagen i Stockholm som hålls på Grand Hotel den 17 november.


Collector blir Collector Bank

Bolag Collector Credit AB har av Finansinspektionen fått tillstånd att driva bankrörelse och ändrar samtidigt namn till Collector Bank. Tillståndet förbättrar Collectors möjligheter att stärka sin position på marknaden.