Image
Knallerian.

Cernera köper Knallerian

Transaktioner Cernera Fastigheter köper den 22 500 kvadratmeter stora Knallerian i handelsområdet Knalleland i Borås av Peab.


Lars Angwald, styrelseordförande, Martin Svärd, vice vd, och Oskar Malmén, vd, för Cernera.

Cernera tecknar nya hyresavtal i Göteborg

Uthyrning Cernera tecknar hyresavtal om 1 040 kvadratmeter i Göteborgsstadsdelen Torslanda.


M2 Gruppen säljer till Cernera i Jönköping.

Cernera köper fastighet i Jönköping av M2 Gruppen

Bolag M2 Asset Managements fastighetsverksamhet, M2 Gruppen, avyttrar fastigheten Älvringen 6 i Jönköping. Fastigheten omfattar 12 857 kvadratmeter kommersiell yta. Köpare är Cernera Fastigheter.


Aspelin-Ramm och Cernera kan få bygga över 300 bostäder på Hisingen i Göteborg.

Förslaget: Över 300 nya bostäder på gamla flygplatsen

Bostäder Idag, tisdag, kan två bolag gemensamt få positivt planbesked för över 300 bostäder på Göteborgs första flygfält, Tuveflygplatsen. Om det går igenom kan Göteborgs första flygtorn rivas.


Jibece flyttar in i fastigheten Guldbaggen 12 i Borås.

Cernera tecknar avtal med två nya hyresgäster

Uthyrning Jibece och Solwej hyr i Cerneras fastigheter i Borås.


Avarn flyttar in i Cerneras fastighet Näckrosen 4 på Katrinedal i Borås.

Cernera hyr ut till Avarn Security

Uthyrning Cernera tecknar hyresavtal med bevaknings och säkerhetsteknikföretaget Avarn Security. Avtalet omfattar kontorsyta i fastigheten Näckrosen 4 på Katrinedal, Borås.


Fastigheten som Cernera förvärvar ligger i Sandared i Borås.

Cernera förvärvar fastighet i Borås

Bolag Cernera Fastigheter AB har ingått avtal om förvärv och tillträtt fastigheten Sandared 1:559.


Pallashuset.

Normal flyttar in i Pallashuset

Uthyrning Danska Normal öppnat i Cerneras och Järngrindens fastighet Pallashuset i Borås.


Lars Angwald, Martin Svärd och Oskar Malmén.

Cerneras nysatsning – så ska bolaget fortsätta växa

Bolag Cernera är inne i en nysatsning där man skiftar fokus och ökar tyngden på projektutveckling – som ett led i detta utses Oskar Malmén till vice vd med ansvar för affärs- och projektutveckling. Cerneras vd Lars Angwald berättar för Fastighetssverige om satsningen, hur man vill växa framöver och vilka som blir bolagets viktigaste frågor under 2022.


Gina Tricot hyr på entréplan i Pallashuset.

Gina Tricot flyttar in i Pallashuset

Uthyrning Nyligen tecknades hyresavtal mellan Gina Tricot och Pallas Shopping, som ligger i Borås och ägs av Cernera tillsammans med Järngrinden. Gina Tricot kommer att flytta in på 525 kvadratmeter på entréplan.


Randviken köper av Cernera i Borås.

Randviken köper för 455 miljoner av Cernera

Transaktioner Randviken Fastigheter har tecknat avtal om förvärv av tre fastigheter i Borås, indirekt genom bolag, från Cernera Fastigheter till ett underliggande fastighetsvärde om 455 miljoner kronor före avdrag för latent skatt. Förvärvet finansieras genom egna medel och till resterande del genom sedvanlig bankfinansiering. Tillträdet är villkorat av att Randviken erhåller erforderlig bankfinansiering och beräknas ske 31 mars 2022.


De får markanvisning i Rosendal

Bygg/Arkitektur Uppsala kommun har utsett sju byggprojekt till vinnare i markanvisningstävlingen för Rosendal, etapp III.


Cernera förstärker med ny marknadschef

Karriär Uddetorp Invest, med Cernera Fastigheter som största enskilda dotterbolag, expanderar och har under våren rekryterat flera nya personer till olika positioner i bolaget. Ledningsgruppen förstärks nu Emelie Lindell som blir ny marknadschef.


Dags för inflyttning i Pallashuset

Bostäder I dag är det inflyttning i lägenheterna i Pallashuset i centrala Borås. Under de senaste arton månaderna har Järngrinden och Cernera i samverkan genomfört en total om- och tillbyggnad av fastigheten.


Serneke bygger fler bostäder i Borås

Bygg/Arkitektur Serneke har tecknat avtal för att bygga ytterligare 80 bostäder i området Trädgårdsstaden Hestra i Borås.


Cernera rekryterar

Bolag Cernera Fastigheter rekryterar två nya medarbetare - en ytterligare förstärkning efter vårens tidigare personaltillskott till företaget.


Cernera rekryterar två nya medarbetare

Bolag Cernera har rekryterat två nya medarbetare, Sebastian Brandt som blir ansvarig för bolagets projektportfölj och Patrik Hjert som ska ansvara för kundrelationer och uthyrning.


Serneke får utökat uppdrag i Borås

Bygg/Arkitektur Våren 2015 började Serneke bygga den första etappen i området Trädgårdsstaden på Hestra i Borås. Nu har Brf Trädgårdsstaden 2 gett Serneke förtroendet att bygga även den andra etappen.