Image
Jan-Erik Hellman, vd för Ica Fastigheter.

Ica Fastigheters bytesaffär – halv miljard i vinst

Transaktioner Den 12 juni slutförde Ica Fastigheter markbyte med Stockholm stad där Ica Fastigheter avyttrar mark för 843 miljoner kronor och samtidigt förvärvar mark för 371 miljoner kronor med en netto kassaflödeseffekt på 472 miljoner kronor.


Douglas Martinsson kliver in i styrelsen.

Ny ledamot till CA Fastigheters styrelse

Karriär Douglas Martinsson har valts in som ny styrelseledamot i CA Fastigheters styrelse.


CA Fastigheter utser Malin Claesson Stenström till ny vd

Bolag CA Fastigheters nuvarande vd Andreas von Hedenberg har som tidigare meddelats sagt upp sig från sin tjänst och avgår den 30 april 2024. Nu är det klart att han ersätts av Malin Claesson Stenström som tillträder tjänsten som vd den 1 maj 2024.


Victoria Sandkvist och Fredrik Jansson tar plats i ledningsgruppen för Ica Fastigheter.

ICA Fastigheter stärker upp ledningsgruppen

Karriär Victoria Sandkvist har utsetts till ny chef Investering och Transaktion och Fredrik Jansson har utsetts till ny chef Projekt Ica Fastigheter. Rekryteringarna gör Ica Fastigheters bolagsledning fulltalig.


CA Fastigheters styrelseordförande Johan Damne och avgående vd Andreas von Hedenberg.

Därför lämnar vd:n CA Fastigheter – och det letar bolaget efter i efterträdaren

Bolag Efter 2,5 år med Andreas von Hedenberg vid rodret kommer CA Fastigheter framöver att få leta efter en ny vd sedan von Hedenberg meddelat att han kommer lämna bolaget. Andreas von Hedenberg berättar för Fastighetssverige om beslutet att lämna bolaget och Johan Damne, styrelseordförande i CA Fastigheter, berättar vad man letar efter för kvaliteter och färdigheter i nästa vd.


Andreas von Hedenberg.

Andreas von Hedenberg avgår som vd för CA Fastigheter

Bolag Andreas von Hedenberg har meddelat styrelsen för CA Fastigheter att han önskar avsluta sin anställning som verkställande direktör.


Till vänster syns butiksområdet med det närliggande kontoret så som det ser ut idag, till höger syns en illustration av den tilltänkta ombyggnaden där butiken växer i storlek och parkeringen blir betydligt större.

Icas nya butiksplaner – bygger ut och river kontor

Bygg/Arkitektur Matvarujätten har planer på att utöka butiken i Göteborg med nästan 1 500 kvadratmeter och avsevärt öka parkeringsmöjligheterna vid det trånga trafikmotet. Fastighetssverige berättar mer och visar visionerna för omvandlingen.


Icas centrallager i Västrås, Saltängen 1.

Genesta förvärvar 101 000 kvadratmeter logistik från ICA Fastigheter

Uthyrning Genesta har köpt en logistikfastighet på 101 000 kvadratmeter i Västerås, genom en off-market-transaktion med ICA Fastigheter. Fastigheten huserar ICA:s centrallager och i samband med köpet har ICA Fastigheter tecknat ett 15-årigt hyresavtal med Genesta. Det här är Genestas sjunde förvärv inom logistiksektorn de senaste två åren.


Jumpyard etableras sig i Järfälla.

CA Fastigheter tecknar avtal på studs

Uthyrning CA Fastigheter har tecknat ett hyresavtal med trampolin- och aktivitetsparken Jumpyard på 2500 kvadratmeter i Veddesta Handelsplats. Etableringen innebär möjligheter för Jumpyard att introducera fler aktiviteter på höjden står det i pressmeddelande.


Jan-Erik Hellman.

"En mycket spännande utmaning"

Bolag Efter att Anna Nyberg lämnat vd-posten har Ica Fastigheter fann bolaget hennes ersättare i Jan-Erik Hellman. Han berättar för Fastighetssverige vad som lockade med att ansluta till Ica Fastigheter och hur han ser på sin återstående tid på Vasakronan.


Jan-Erik Hellman.

Jan-Erik Hellman ny vd för Ica Fastigheter

Bolag Jan-Erik Hellman har utsetts till ny vd för Ica Fastigheter. Jan-Erik Hellman kommer närmast från Vasakronan där han sedan 2010 har haft olika ledande positioner, senast som chef för investeringar och projekt.


Anna Nyberg.

Anna Nyberg ny styrelseledamot i Vectura

Karriär Anna Nyberg tillträder som ny styrelseledamot i Vecturas styrelse – tar över efter Gustaf Hemelin som lämnar efter sex år. Anna har bred erfarenhet inom fastighetsbranchen från bland annat Ica Fastigheter och Vasakronan vilket kommer vara till stor nytta för Vectura i sitt framtida arbete inom innovativa fastighetsprojekt.


Anna Nyberg.

Avgick som vd – här är Anna Nybergs framtidsplaner

Karriär Anna Nyberg kliver av som vd för Ica Fastigheter. För Fastighetssverige berättar hon om beslutet, tiden på Ica Fastigheter och om sina framtidsplaner.


Anna Nyberg.

Anna Nyberg lämnar som vd för Ica Fastigheter

Bolag Anna Nyberg, vd för Ica Fastigheter och del av Ica Gruppens koncernledning, har valt att lämna sin tjänst den 30 juni 2023. Mattias Lundgren, CFO för Ica Fastigheter, tillträder som tillförordnad vd från och med 19 juni 2023.


CA Fastigheter rekryterar ny regionchef från Axcell

Karriär CA Fastigheter har rekryterat Christoffer Nilsson som ny regionchef i Jönköping. Christoffer arbetar idag som verksamhetschef på Axcell Fastighetspartner AB med ansvar för Jönköping och Östergötlands län.


Fastighetsmarknadsdagen Borås
Du möter Johan Damne i en öppenhjärtig intervju på Branschens mötesplats i Borås den 30 maj.

Fastighetsmarknadsdagen Borås: Damne om karriären, marknadsläget och framtidsutsikterna

Fastighetsmarknadsdagen Borås Den 30 maj är det dags för årets upplaga av Fastighetsmarknadsdagen Borås. I en av programpunkterna får vi möta fastighetsprofilen Johan Damne i en öppenhjärtig intervju om karriären, marknadsläget och framtidsutsikterna. Säkra din plats i dag.


Johan Sidenmark, vd AMF

AMF har tillträtt sitt ägande i Delcore Fastigheter

Bolag AMF har tillträtt sitt ägande i Delcore Fastigheter, ett samägt bolag mellan ICA Fastigheter och tjänstepensionsbolaget AMF, den 1 april 2023.


Mats Nyström blir ny regionchef i Växsjö.

CA Fastigheter rekryterar regionchef från Nivika

Karriär CA Fastigheter har rekryterat Mats Nyström som ny regionchef i Växjö.


CA Fastigheter möblerar om i fastighetsutvecklingen

Karriär CA Fastigheter genomför en organisationsförändring i syfte att stärka organisationen och för att mer fokuserat driva viktiga frågor inom bland annat hyresgästerbjudande, hållbarhet och digitalisering.


Staffan Lorentz, projektchef på exploateringskontoret och Malin Claesson, regionchef för CA Fastigheter

Så ska Gasverket forma framtidens hållbarhetsarbete

Bygg/Arkitektur Europas största stadsutvecklingsprojekt – Norra djurgårdsstaden, ett stenkast från hållplatsen Ropsten i Stockholm. Det är där den stora stadsutvecklingen sker genom aktörer som Bonnier fastigheter i Värtahamnen, Obos bygge av höghuset Stadsljus som ska bli ett nytt landmärke och Stockholms stad som bygger en ny kulturscen. Och familjeföretaget från Kalmar, CA Fastigheter, har tagit sig an sitt största utvecklingsprojekt hittills i Gasverket i Hjorthagen.