Image
Peab öppnar ett nytt kontor i Uppsala.

Peab nysatsar i Uppsala

Bolag Nu slår Peab upp portarna till Peab Center Uppsala i Boländerna. På det nya kontoret samlas alla Peabs verksamhetsområden under samma tak för att erbjuda kunder ett ännu tydligare erbjudande.


Visionsbild över hur Castellums satsning kan se ut när detaljplanen är klar.

Castellum storsatsar på Främre Boländerna

Transaktioner Med förvärv av ytterligare en fastighet i Främre Boländerna stärker Castellum sin ledarposition i ett av Uppsalas mest intressanta utvecklingsområden.


BG 79.

Colliers och Setune inleder samarbete i Uppsala

Bolag Colliers och Setune Fastigheter har inlett ett samarbete kring utveckling och uthyrning av en kontorsbyggnaden BG 79 i Boländerna i Uppsala. Fastigheten kommer att få en total uthyrningsbar yta om cirka 7 000 kvadratmeter och inflyttning planeras från Q3 2023.


Boländerna 9–1.

Castellum nyckelspelare när Uppsala expanderar citykärnan

Bolag Nu kliver stadsdelen Främre Boländerna ur skuggorna och in i Uppsalas finrum. Med nya kontorsbyggnader, butiker, restauranger utökas den växande stadskärnan i landets fjärde stad. Kommunen har nu beslutat om samråd för den första av flera detaljplaner.
"Det handlar om ett område med perfekt läge och enorm potential. Vi har en framträdande roll och deltar aktivt i den spännande utvecklingen", säger Robert Ahlstedt som är affärsområdeschef på Castellum i Uppsala.


Svenska Handelsfastigheter köper av Castellum i Boländerna.

...och säljer till Svenska Handelsfastigheter i Uppsala

Transaktioner Castellum säljer fyra handelsfastigheter samt en kontorsfastighet i handelsområdet Boländerna, Uppsala, till Svenska Handelsfastigheter. Totalt omfattar de fyra fastigheterna cirka 50 000 kvadratmeter, inklusive gallerian Bolandcity. Försäljningspriset uppgår till 678 miljoner kronor, efter avdrag för omkostnader och uppskjuten skatt om cirka 30.


SA Properties säljer i Boländerna till Setune.

SA Properties säljer till Setune

Transaktioner SA Properties har via dotterbolag sålt sin fastighet i Boländerna i Uppsala till Setune.


Genova köper fastighet i Boländerna

Transaktioner Genova har avtalat om att förvärva fastigheten Boländerna 21:4 i Uppsala till ett underliggande fastighetsvärde om cirka 180 miljoner kronor.

Genova hyr ut 6 000 kvadratmeter

Uthyrning Genova har tecknat ett nytt hyresavtal om cirka 6 000 kvadratmeter i fastigheten Viby 19:3 i Upplands-Bro till Riddermarks Bil.


Grönt ljus för Uppsalas nya kraftvärmeverk

Bygg/Arkitektur Kommunfullmäktige i Uppsala har beslutat att anta detaljplanen för Vattenfalls nya kraftvärmeverk i Boländerna som har gått under arbetsnamnet "Aros Reflecta".


Uppsala Bygg och Förvaltning köper Bolandsgatan 9 i Uppsala

Transaktioner Uppsala Bygg och Förvaltning som drivs av entreprenörerna Erik Delking och Per Sintring har köpt fastigheterna Uppsala Boländerna 12:3 samt Uppsala Boländerna 36:1. Säljare är Paucus AB som ägs av familjen Lindqvist.


KF investerar i Bäckebol och Boländerna

Uthyrning KF investerar sammanlagt 85 miljoner kronor i Göteborg och Uppsala.


Norsk fond köper för kvarts miljard i Sverige

Transaktioner En norsk fond köper handelsfastigheten Boländerna 5:21 i Uppsala. Köpeskillingen uppgår till 235 miljoner kronor.