Image
Mobilia.

E-sportsaktör öppnar på Mobilia

Uthyrning Play'r är ett center för e-sport med 200 datorer och plats för stora event inom gaming, som öppnar på Atrium Ljungbergs Mobilia i augusti. Med stor erfarenhet från internationellt tävlande är målet att utveckla e-sporten i Malmö.


Kungsleden hyr ut i Akalla.

Kungsleden hyr ut till Bilia Outlet

Uthyrning Kungsleden hyr ut 1 361 kvadratmeter i Akalla till Bilia Outlet som är en del av Biliakoncernen. Avtalet är på fem år och hyresvärdet uppgår till 2,4 miljoner kronor per år.


Mobilia.

Internationell företagsinkubator etableras på Mobilia

Uthyrning Level är en unik företagsinkubator med internationell inriktning och målsättning att spegla Malmös befolkning i företagandet. Sedan starten i våras har de redan samarbeten igång med trettio blivande entreprenörer och flyttar nu in i egna lokaler på Mobilia.


Daniel Pembert och Tomas Gustafsson öppnar restaurang i Atrium Ljungbergs Mobilia.

Prisbelönta kockar öppnar restaurang på Mobilia

Uthyrning Malmös egna världsmästarkockar Daniel Pembert och Tomas Gustafsson har tecknat avtal med Atrium Ljungberg om att öppna restaurangen Torget 02 på Mobilia i oktober.


Atrium Ljungberg fortsätter bredda konceptet och Mobilia.

Mobilia expanderar: "Har lite byggrätter kvar"

Handel I fjol fyllde Mobilia 50 år och under 2019 genomgår köpcentret ett antal ansiktslyftningar. Anders Murmark, fastighetschef affärsområde Malmö, berättar om de expansiva planerna vid shoppingklassikern.


Mobilia blir mer inriktat på vård och service.

Vårdcentral och tandläkare till Mobilia

Uthyrning Mobilia tar nästa steg i utvecklingen att bli en central plats i Malmö för handel, service, kultur och nöje och nu även vård och hälsa. Atrium Ljungberg har tecknat avtal med Folktandvården Skåne och Mobilia Vårdcentral om sammanlagt närmare 1 500 kvadratmeter. De öppnar hösten 2020.


Mobilia.

Jysk öppnar i Mobilia

Uthyrning Mobilia i Malmö fortsätter att bredda sitt utbud då fastighetsägaren Atrium Ljungberg tecknat avtal med Jysk om en närmare 1 800 kvadratmeter stor butik.


Zengun bygger för Fabege

Bygg/Arkitektur Efter en inledande projekteringsfas har nu Zengun slutit avtal med Fabege om uppförande av en ny komplett fullserviceanläggning åt Bilia i Haga Norra, Solna. Kontraktet har ett ordervärde om drygt 800 miljoner kronor och utgör den första etappen av det stora stadsbyggnadsprojektet Haga Norra.


De drar vinstlotten när Åhléns satsar på outlets

Uthyrning För Fastighetssverige berättar varuhusjätten vilka fastighetsägare man flyttar in hos när portarna till fyra nya butiker slås upp.


Atrium Ljungbergs Malmö-projekt för barn får stöd av kommunen

Bolag Kommunstyrelsen i Malmö stad har beslutat att bevilja ett bidrag om tolv miljoner kronor till Funnys Äventyr, Malmös nya kulturhus för barn.


Haga Norra.

Så kan Haga Norra bli värt minst 2,3 miljarder

Bolag Överenskommelsen med Bilia betyder startskottet för Fabeges utveckling av Haga Norra. För Fastighetssverige berättar Klaus Hansen Vikström, vice vd och affärsutvecklingschef, om när jätteprojektet förväntas stå i full blom – och hur mycket de blygt värderade byggrätterna faktiskt kan vara värda.

Fabege skriver upp byggrätter med 700 miljoner

Bolag Fabege tecknar ett nytt avtal med Bilia och påbörjar utvecklingen av Haga Norra i Stockholm. I samband med detta värderar Fabege upp byggrätterna på fastigheten - effekterna uppgår till 700 miljoner kronor.


Fabege skriver upp byggrätter med 700 miljoner

Bolag Fabege tecknar ett nytt avtal med Bilia och påbörjar utvecklingen av Haga Norra i Stockholm. I samband med detta värderar Fabege upp byggrätterna på fastigheten - effekterna uppgår till 700 miljoner kronor.


Öppnar förskola på taket

Öresund Nu är det dags för inskolning i förskolan på taket på Atrium Ljungbergs Mobilia i Malmö.


Bilia säljer till Balder

Transaktioner Balder köper fastigheter av Bilia i Skåne för 48 miljoner kronor.


Här är vinnarna av Malmö stads stadsbyggnadspris

Bygg/Arkitektur Malmö stads Årets Stadsbyggnadspris 2014 går till Mobilia och den omvandling som fastigheten genomgått. Atrium Ljungberg är fastighetsägare och byggherre till projektet. Medverkande arkitektfirmor är Jais Arkitekter och Fojab Arkitekter.


Fem nya till Atrium Ljungbergs Mobilia

Uthyrning Atrium Ljungberg presenterar fem nya hyresgäster till Mobilia i Malmö.


Mobilia byter namn och växer

Handel Inom kort kommer köpcentrumet Mobilia att byta namn. Samtidigt ska handelsplatsens yta tredubblas.


Bostäder ska göra Mobilia till levande stadskvarter

Bygg/Arkitektur Två bostadshus på 16 respektive 9 våningar blir naturliga landmärken i södra Malmö och ska förvandla köpcentrumet Mobilia till ett levande stadskvarter.


Två nya aktörer till Mantorp

Uthyrning Dollarstore och Apoteket Kronan etablerar sig på handelsplatsen i Mantorp och hyr sammanlagt 4 000 kvadratmeter.


Optimal får totalförvaltningsuppdrag

Bolag Optimal får totalförvaltningsuppdraget för Mobilia Mantorp. Planerna är att handelsplatsen ska fördubblas i storlek från dagens 20 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta.