Image
Aura.

Byggnadstekniska Byrån till Aura

Uthyrning Skanska Öresund har tecknat hyresavtal med Byggnadstekniska Byrån i Aura, Citadellsstaden, Malmö. Byggnadstekniska Byrån hyr cirka 400 kvadratmeter och kontoret blir deras nya regionkontor i Malmö.


Skanska konverterar kontorsbyggnad till lägenheter i Helsingfors.

Skanska konverterar kontorsbyggnad till lägenheter i Helsingfors

Bygg/Arkitektur Skanska har tecknat ett kontrakt med bostadsutvecklaren Auratum Asunnot Helsinki om att omvandla en gammal kontorsbyggnad i Helsingfors, Finland, till 146 bostäder.


Aura.

Projektengagemang flyttar till Aura

Uthyrning Skanska Öresund har tecknat hyresavtal med Projektengagemang i Aura, Citadellsstaden, Malmö. Projektengagemang hyr cirka 1 700 kvadratmeter och kontoret blir deras nya regionkontor i Malmö.


Lindab till Aura

Uthyrning Skanska Öresund har tecknat hyresavtal med Lindab i Aura, Citadellsstaden, Malmö. Lindab hyr plan 6 och kontoret blir en satellit till bolagets huvudkontor i Grevie.


Här är tekniken som ska få snurr på handeln

Handel Laura F Stål, arkitekt på Liljewall Arkitekter tror fortfarande att det finns hopp för framtidens handelsplatser. För Fastighetssverige berättar hon om utländska trender som snart kan komma att bli verklighet även i Sverige.


Lokalmarknadsdagen

Framtidens fysiska handel i en digital era

Lokalmarknadsdagen Kommer butiksdöden bli ett faktum eller finns det fortfarande hopp för fysiska mötes- och handelsplatser i framtiden? Om ja, hur gör man egentligen i praktiken för att få en levande puls i innerstaden? Du får svaren den 30 augusti när det är dags för branschen att sparka igång fastighetshösten på Elite Park Avenue Hotel.


Grant Thornton flyttar in i Aura

Uthyrning Grant Thornton flyttar in i Aura, Citadellsstadens första kontorshus, våren 2019.


Första uthyrningarna i Skanskas Aura klara

Uthyrning Två hyresgäster är nu klara i Aura, det första kontorshuset i Citadellsstaden på Universitetsholmen i Malmö.


Norsk kedja öppnar sin andra restaurang i Sverige

Handel Norska restuarangkedja Egon, med 38 restauranger i hemlandet, öppnar nu i Sollentuna centrum.


Peab bygger bostäder i Helsingfors

Bygg/Arkitektur Peab har fått en order att bygga 96 lägenheter i Helsingfors. Kontraktssumman uppgår till 344 miljoner kronor.


Newsec köper norska Basale

Bolag Newsec har nått en överenskommelse med Obos om att köpa alla aktier i Basale. Det betyder att Basale blir en del av Newsec Asset Management från och med den 1 januari 2017.


Granitporten säljer dotterbolaget SHF

Bolag I syfte att koncentrera Granitporten AB:s fastighetsrelaterade investeringar har bolaget sålt sitt helägda dotterbolag Svenska Hyresbostäder Folkhemmet AB (SHF) till fastighetsutvecklaren AuraGenix N.V.


Granitporten köper andel i holländskt fastighetsutvecklingsbolag

Transaktioner Granitporten säljer sitt innehav i Akvendia och förvärvar andel i fastighetsutvecklaren Auragenix.


Tengbomsritad restaurang på Östermalm öppnar i dag

Bygg/Arkitektur Tengboms inredningsstudio har ritat den nya restaurangen Kommendören på Östermalm i Stockholm. Kvarterskrogen har inspirerats av det amerikanska bistrokonceptet och öppnar för allmänheten i dag fredag den 10 oktober.


Profilrestauranger tar över Sundsvalls Stadshus

Bolag Profilrestauranger, som bland annat driver Skansens och Dramatens restauranger i Stockholm, blir ny operatör i Norrportens Sundsvalls Stadshus. Från och med februari startar verksamheten för konferens, restaurang och café med full kraft.


Majoritetspost i Basale såld – bolaget byter namn

Bolag CBRE Group köper en majoritetspost i Basale Sverige AB. Bolaget ägs efter affären gemensamt av CBRE Group och norska Basale AS.
Bolagets nya namn blir CBRE-Basale.


Ny vd på Basale klar

Karriär Nu är Jimmy Axdorffs efterträdare som vd på Basale Sverige klar - det rör sig om en profil med en gedigen retailbakgrund.


Axdorff lämnar Basale

Karriär Basales vd Jimmy Axdorff kommer inom kort att lämna bolaget.