Image
Fredrik Ottosson och Anders Nygren framför Kvarteret Johanna i Göteborg. Obs. Bilden är ett montage.

Jättesatsningen i gång – så vill Hufvudstaden växa i Göteborg

Bolag Hufvudstaden har inlett arbetet med utvecklingen av jätteprojektet Kvarteret Johanna i Göteborg. Efter att första spadtaget tagit berättar vd:n Anders Nygren och Göteborgschefen Fredrik Ottosson om storsatsningen och arbetet med kvarteret samt hur man vill växa i Göteborg framöver.


Frida Wijkström och Karl Palm.

Hufvudstaden förändrar i koncernledningen

Bolag I samband med att Anders Nygren tillträder som vd för Hufvudstaden den 1 januari 2022 utses nya chefer för affärsområde Stockholm och affärsutveckling. De nya cheferna kommer att ingå i Hufvudstadens koncernledning.


Wihlborgs styrelseordförande Anders Jarl, Atrium Ljungbergs nya finanschef Ulrika Danielsson och Hufvudstadens vice vd Anders Nygren är några av de branschprofiler som insynshandlade i november.

Så insynshandlade branschtopparna i november

Lista Atrium Ljungbergs nya finanschef Ulrika Danielsson gjorde sitt första insynsköp och Wihlborgs ordförande sålde stort i bolaget under november. Här presenterar Fastighetssverige en lista på den handel som gjordes i branschens bolag under årets näst sista månad.


Anders Nygren.

"Älskar det här bolaget"

Bolag Vid årsskiftet kommer Hufvudstaden första gången på 2000-talet ha en annan vd än Ivo Stopner. Tillträdande Anders Nygren berättar om tankarna när han fick frågan och om arbetet med överlämningen från sin företrädare.Vid årsskiftet kommer Hufvudstaden första gången på 2000-talet ha en annan vd än Ivo Stopner. Tillträdande Anders Nygren berättar om tankarna när han fick frågan och om arbetet med överlämningen från sin företrädare.


Ivo Stopner.

Ivo Stopner går i pension vid årsskiftet

Bolag Hufvudstadens vd Ivo Stopner har meddelat styrelsen att han önskar utnyttja sitt 60-årsavtal och gå i pension. Ivo Stopner har varit vd i Hufvudstaden sedan 1999.


Anders Nygren och Cecil.

Så blir Hufvudstadens coworkingsatsning

Bolag Coworkingvågen fortsätter ta fart. Nu slår Hufvudstadens eget koncept Cecil upp dörrarna i Stockholm. Anders Nygren, affärsområdeschef Stockholm på Hufvudstaden, berättar för Fastighetssverige om satsning, målsättningen och tankarna på att fortsätta etableringen i såväl Stockholm som Göteborg.


Utsikt från Foyens nya kontor i Stockholm.

Foyen flyttar till nya lokaler i Stockholm

Uthyrning Foyen Advokatfirma har tecknat ett nytt hyresavtal med Hufvudstaden och kommer att flytta sitt Stockholmskontor med närmare 50 medarbetare till Regeringsgatan 38 i NK-huset. Flytten äger rum den 15 april 2021 och är ett led i byråns satsning på att skapa en än mer modern och hållbar arbetsplats.


Hufvudstaden lanserar coworking-konceptet Cecil.

Hufvudstaden lanserar eget coworking-koncept

Bolag Efter årsskiftet 2021 öppnar Hufvudstaden Cecil Coworking i Bibliotekstan. Det blir bolagets första egna coworking-anläggning som drivs i egen regi. Cecil Coworking är ett koncept som erbjuder arbetsplatser i ett attraktivt läge, en förstklassig service och ett professionellt nätverk. Det kommer att vara en premiumanläggning på cirka 3 000 kvadratmeter och innehålla cirka 300 kontorsplatser.


Hufvudstaden bygger på Vinges kontorshus

Bygg/Arkitektur Hufvudstaden planerar att bygga på fastigheten Skären 9 vid Norrmalmstorg, med Vinge som största hyresgäst.