Image

Linder och Zander till Cushman & Wakefield

Bolag Cushman & Wakefield förstärker värderingsavdelningen med Åsa Linder och Carl Zander.


Ny analyschef på JLL

Karriär I mitten av september får JLL en ny analyschef, som efterträder Norbert Adamek.

Adamek går till H&M

Karriär Norbert Adamek lämnar tjänsten som analyschef på JLL och går till H&M.


Adamek efterträder Linder

Karriär Norbert Adamek efterträder Åsa Linder som analyschef på JLL. Samtidigt separerar bolaget analys- och värderingsfunktionerna och söker nu en chef för värderingsenheten.


Åsa Linder lämnar JLL - går till svenskt fondbolag

Karriär JLL:s analyschef Åsa Linder lämnar bolaget, och blir chef för transaktioner, analys och värdering på ett svenskt fastighetsfondbolag.
- Jag har varit på JLL i sex år och passerat 50-årsstrecket. Jag känner att om jag ska göra något annat så är det ett gyllene tillfälle nu, säger Åsa Linder till Fastighetssverige.


Åsa Linder, Torbjörn Eriksson och Ulrika Rosén.

Kontorshyresmarknaden i fokus på Fastighetsmarknadsdagen

Fastighetsmarknadsdagen Stockholm På Fastighetsmarknadsdagen i Stockholm den 18 november kommer en mycket kunnig trio att diskutera läget på kontorshyresmarknaden.


JLL: Högt tryck på kontorsmarknaden

Sverige Trycket på den svenska kontorsmarknaden fortsätter att öka under 2014, enligt Jones Lang Lasalles Nordic City Report. Med låg nyproduktion av kontorslokaler i Stockholm, Göteborg och Malmö spås stigande hyresnivåer och en stark utveckling för den nordiska marknaden.


”Det finns ingen dramatik i det här”

Uthyrning Åsa Linder, analyschef på Jones Lang Lasalle, blev inte speciellt förvånad när hon nåddes av nyheten att SEB inte flyttar till Värtahamnen.
- Det här är inget konstigt. SEB har säkert gjort en grundlig analys och kommit på att det är mer fördelaktigt att sitta kvar, säger hon.


Lägst vakansgrad på tio år i Göteborg

Göteborg Vakansgraden i Göteborg är nere på den lägsta nivån på tio år. Nyuthyrningsvolymen har avtagit något, ett resultat av en kombination av den låga vakansgraden och längre tid till avslut i kontraktsförhandlingar. Det visar den senaste upplagan av Nordic City Report från Jones Lang Lasalle.


Sverige och Norge står starka

Sverige Sverige och Norge står fortsatt starka, medan Finland och Danmark inte är lika opåverkade av den finansiella oron. Så ser det ut på den nordiska fastighetsmarknaden, som hade ett intensivt sista kvartal 2012. Då gjordes nästan hälften av årets fastighetsaffärer i Sverige och Norge. Det visar den senaste upplagan av Nordic City Report från Jones Lang Lasalle.

Lägst vakansgrad på tio år i Göteborg

Göteborg Vakansgraden i Göteborg är nere på den lägsta nivån på tio år. Nyuthyrningsvolymen har avtagit något, ett resultat av en kombination av den låga vakansgraden och längre tid till avslut i kontraktsförhandlingar. Det visar den senaste upplagan av Nordic City Report från Jones Lang Lasalle.


Europeiska kontorshyror dämpas något

Uthyrning Primehyrorna för europeiska kontor föll med 0,3 procent under det första kvartalet, enligt JLL.
Men i Stockholm steg hyrorna med 2,4 procent.


JLL: Nu väntar hyrestillväxt

Sverige Vi står inför en period av hyrestillväxt och ökande värden på fastighetsmarknaden. Och värdeökningen bedöms framöver vara driven av hyrestillväxt istället för sjunkande avkastningskrav. Allt enligt Jones Lang Lasalles Nordic City Report våren 2011.