Image

Stora Hållbarhetsdagen - 11 maj 2023

Årets mötesplats om värdeskapande hållbarhetsarbete i bygg-/fastighetsbranschen

Torsdag 11 maj

Stora Hållbarhetsdagen är den självklara mötesplatsen för dig i samhällsbyggnadssektorn som är intresserad av miljö- och hållbarhetsfrågor. Här blir du uppdaterad på de allra senaste trenderna och affärsmöjligheterna inom hållbarhetsområdet samtidigt som du knyter nya värdefulla kontakter.


Medverkande Stora Hållbarhetsdagen 2023

Åsa Lindell, moderator

Åsa Lindell, moderator

Åsa Lindell är föreläsare, moderator och facilitator. Hon inspirerar och leder möten om bland annat möteskultur, förändring, levande värdegrund och bemötande.
Åsa Lindell har en bakgrund som organisationskonsult och kommunikationsdirektör i stora bolag som Schenker, Stena Line och Lindex och har varit verksam som chef inom Styrelseakademien och Företagarna. 
Åsa Lindell är närvarande, lyhörd och har en stor portion energi. Hon skapar goda möten och synergier mellan människor, oavsett om det är på den stora scenen eller i det lilla mötesrummet, på plats eller digitalt.

Eddie Ekberg

Eddie Ekberg

Eddie Ekberg är chefredaktör på Fastighetssverige, lokalnytt.se och Nordic Property News.
Alexandra Stråberg

Alexandra Stråberg

Alexandra Stråberg är chefsekonom och chef för Hållbarhetssekretariatet på Länsförsäkringar. Hon har en bakgrund som analyschef på Skanska och har även arbetat med analys och strategi inom Ekonomistyrningsverket, Svenskt Näringsliv och Näringslivets Ekonomifakta.
Niklas Jakobsson

Niklas Jakobsson

Niklas Jakobsson är sedan januari 2023 Head of Strategy and Sustainability på Afry. Han var dessförinnan ekonomichef på Lidingö stad. Han har även 15 år på Skanska bakom sig i olika ledande roller, samt driver det egna bolaget Head in AB.


Anna Denell

Anna Denell

Anna Denell är sedan 2008 hållbarhetschef på Vasakronan. Hon har även arbetat för Locum och AP Fastigheter. Hon har flera gånger varit med på listan över de 100 mest inflytelserika i miljö-Sverige, blivit utsedd till Årets Samhällsbyggare, Årets hållbarhetschef och tilldelats Greenbuild Europe Leadership Award.
Anna Denell är ordförande i juryn för Årets Unga Hållbarhetsprofil.

Rahel Belatchew

Rahel Belatchew

Rahel Belatchew, är vd på Belatchew. Hon har en magisterexamen i arkitektur från Ecole Spéciale d’Architecture i Paris, och har verkat som arkitekt i Paris, Luxemburg, Tokyo och Stockholm. Vid sidan om Belatchew driver även Rahel den experimentella studion Belatchew Labs i syfte att finna lösningar på stadens utmaningar genom metodutveckling, digitalisering och hållbar arkitektur. Rahel Belatchew bedriver även fastighetsutveckling för att förverkliga projekt med höga arkitektoniska kvaliteter i egen regi. 
Rahel Belatchew är ledamot i juryn för Årets Unga Hållbarhetsprofil.
Anna Graaf

Anna Graaf

Anna Graaf är sedan 2012 hållbarhetschef på White Arkitekter. Hon blev nyligen invald i Delegationen för Cirkulär Ekonomi, som enda representant från bygg- och fastighetssektorn. Anna Graaf är civilingenjör från Chalmers och har lång erfarenhet av miljö- och hållbarhetsfrågor inom fastigheter och stadsplanering. Hon har under flera år utsetts till en av ”Sveriges 101 Hållbarhetsmäktigaste” och varit finalist i ”Sveriges bästa Hållbarhetschef” två gånger. Anna Graaf är ledamot i juryn för Årets Unga Hållbarhetsprofil.
Anneli Jansson

Anneli Jansson

Anneli Jansson är sedan 2016 vd för Humlegården Fastigheter. Hon ansvarade från 2012 för brittiska Grosvenor Funds nordiska verksamhet. Hon har även erfarenhet från KF Fastigheter, Vision & Resurs Fastighetsutveckling, Ernst & Young och AGL.
Alessandro Cardinale

Alessandro Cardinale

Alessandro Cardinale är founding partner och arkitekt på Studio Stockholm och en drivande part vad gäller transformationsprojekt och utveckling av befintliga fastigheter såväl som nybyggnation.
Linda Kjällén

Linda Kjällén

Linda Kjällén är sedan hösten 2021 hållbarhetschef på CBRE Sweden. Hon var dessförinnan hållbarhetsexpert på Gatun Arkitekter. Hon var även tidigare under nio år på Sweden Green Building Council i olika roller, bland annat affärsutvecklare/strateg.


 • Johanna Munck af Rosenschöld

  Johanna Munck af Rosenschöld

  Johanna Munck af Rosenschöld är sedan 2018 vd för Strategisk Arkitektur. 
  Hon var innan dess kontorschef och partner på Tengbom och dessförinnan arkitekt på Strategisk Arkitektur.
  Johanna Munck af Rosenschöld är arkitekt SAR/MSA utbildad från KTH i Stockholm, samt i Paris och Helsingfors.
  Biljana Pehrsson

  Biljana Pehrsson

  Biljana Pehrsson är sedan hösten 2022 vd för Nordr. Hon har en lång bakgrund i fastighetssektorn, bland annat som vd för Castellum och innan dess Kungsleden mellan 2013 och 2021. Hon var tidigare Head of Real Estate och vice vd på East Capital och vd för Centrumutveckling. Hon är utbildad civilingenjör från KTH.
  Fredrik Linderborg

  Fredrik Linderborg

  Fredrik Linderborg har en lång och framgångsrik bakgrund inom fastighetsbranschen med fokus på finanssidan. Han har stor erfarenhet och är för nuvarande VD på Vacse. Innan dess var han anställd på Danske Bank där han bland annat var Head of Property Finance Sweden. 

  Ylva Sarby Westman

  Ylva Sarby Westman

  Ylva Sarby Westman är sedan november 2022 vd för SBB:s avknoppade bostadsbolag Neobo. Hon var tidigare vice vd på Castellum och har många år som vice vd på Kungsleden bakom sig. Hon har även ett förflutet inom NCC och Newsec samt sitter i styrelserna för Eastnine och Ikano Bostad.
  Mattias Johansson

  Mattias Johansson

  Mattias Johansson är partner och auktoriserad revisor med ansvar för bygg- och fastighetssektorn på KPMG i Sverige, där han har jobbat sedan 1997. Han är också medlem i KPMG:s globala Real Estate & Construction-nätverk.
  Elinor Blomberg

  Elinor Blomberg

  Elinor Blomberg är arkitekt SAR/MSA på Belatchew Arkitekter sedan januari 2020. Hon är också medlem i MERC Talangnätverk och har tidigare jobbat på BSK Arkitekter samt på Koncept Stockholm.
  Peter Ullstad

  Peter Ullstad

  Peter Ullstad är arkitekt och vd för Codesign som han grundade i slutet på 90-talet.
  Han var också under ett antal år på 00-talet verksam som studierektor på KTH:s Arkitekturprogram. 
  Clas Boudrie

  Clas Boudrie

  Clas Boudrie är sedan november 2018 projektchef på Humlegården och innan dess var han biträdande chef, Drift & Teknik mellan 2008 och 2018.
  Clas Boudrie har bland annat även jobbat som installationssamordnare på Statoil Sverige och teamledare på TAC Svenska AB.


  Amir Sajadi

  Amir Sajadi

  Amir Sajadi grundade Järvaskolan i januari 2015. Han är med i ett stort antal styrelser, såsom Juice Studios Stiftelse, Suyai - Holistic Business Sustainability, YEoS Ventures, Impact Hub Stockholm, Karlstad universitet med flera. 
  Amir Sajadi har tidigare varit verksam på Tillväxtverket, Vinnova, Drivhuset Värmland, bland flera andra platser.


  Linda Schuur

  Linda Schuur

  Linda Schuur är sedan hösten 2021 hållbarhetschef på Intea. Hon har också grundat "hållbarhetsstudion" SURE Studio samt är medgrundare av sthlm nyc. Hon har tidigare även varit styrelseledamot i Operativa rådet för Noll CO2 på SGBC och har även varit affärsutvecklare på Serneke, affärsutvecklare samt senior arkitekt på C.F. Möller Architects. Linda Schuur har även varit verksam på Kjellander Sjöberg, Carlos Zapata Studio, Asymptote Architecture och KUB arkitekter.
  Erik Vallgårda

  Erik Vallgårda

  Erik Vallgårda är sedan januari 2023 COO på Sally R, som han har tillhört sedan 2019. Innan dess har han jobbat på Scania Group och Bombardier.Västerås, Sverige
  Tove Greve

  Tove Greve

  Tove Lindahl Greve är grundare och VD för Ansvaret AB och har tidigare haft ledande roller inom organisationer med fokus på bland annat folkhälsofrågor och barns och ungas rättigheter. Hon har många års erfarenhet av att analysera behov och förutsättningar för att optimera effekt av det samhällsansvar som företag tar.
  Kjell Wallin

  Kjell Wallin

  Kjell Wallin har jobbat på Fagerhult i olika roller sedan 2015 och sedan 2018 som ljusrådgivare. Han har också varit marknadschef på Waldmann Ljusteknik och Account Manager på Zumtobel Group.


  Elin Allison

  Elin Allison

  Elin Allison är sedan hösten 2022 Chief Marketing Officer på Myrspoven. Hon var dessförinnan på Telia i olika roller under sju år, de senaste tre åren som Head of New Product & Strategy. Hon har tidigare även jobbat på Microsoft och Tre.

  Stora Hållbarhetsdagen 2023

  Var: Grand Hotel, Stockholm.

  När: 11 maj, 09.00 - 16.00 (registrering och frukostmingel från 8.15).
  Cirka 16 – 17: Branschmingel.

  Pris:   5995 kronor exkl. moms

  Du anmäler dig till seminariet här.

  Stora Hållbarhetsdagen är den självklara mötesplatsen för dig i samhällsbyggnadssektorn som är intresserad av miljö- och hållbarhetsfrågor. Här blir du uppdaterad på de allra senaste trenderna och affärsmöjligheterna inom hållbarhetsområdet samtidigt som du knyter nya värdefulla kontakter.

  Har du frågor eller funderingar? Tips eller idéer om vad som borde tas upp på seminariet?

  Kontakta:

  Eddie Ekberg
  0736-574316
  eddie.ekberg@fastighetssverige.se

  Anthon Näsström
  0720-707824
  anthon.nasstrom@nordicpropertynews.com

  Arrangörer:

  Partners: