Image
En visionsbild av +One, Svenska Mässans fjärde torn, där de två nedersa våningarna öppnar sig mot den omgivande staden.

Svenska Mässans fjärde torn försenas

Bygg/Arkitektur I förra veckan stod det klart att bygget av Västlänken i Göteborg både försenas och fördyras. Det kommer skapa problem för Svenska Mässans satsning på det fjärde tornet, bekräftar Stadsbyggnadsförvaltningen. Men Svenska Mässans vd Carin Kindbom menar att det är för tidigt att säga hur det kommer påverka dem.


Scandinavium blir kvar - tills det rivs menar Daniel Bernmar (V) som är kommunalråd i Göteborg med ansvar för idrottsfrågor.

Vägvalet i arenafrågan går i mål

Bygg/Arkitektur Det har tagit många år, och det är mycket som återstår. Men nu har den konstellation av sex partier i Göteborgs Stad som arbetat med lösningen på arenafrågan äntligen landat i vägriktningen framåt – att bygga en helt ny multiarena. Daniel Bernmar (V) menar att det är ett beslut som kommer hålla över en längre tid. För Frölunda Hockeys del betyder beslutet en lättnad, det säger ordföranden Mats Grauers till Fastighetssverige.


Gothia Towers tre höghus ska få sällskap av ett fjärde höghus på dagens Svenska Mässan som kan bli så högt som 150 meter.

Så fortskrider planerna för nästa höghus i Göteborg

Bygg/Arkitektur Arbetet med att ta fram en detaljplan för Svenska Mässans fjärde höghus fortskrider och i början av 2023 kommer det att hållas samråd. Fastighetssverige berättar hur planerna ser ut än så länge.


Tham & Videgård Arkitekter vinner tävlingen om att rita fjärde tornet vid Korsvägen i Göteborg.

Så blir fjärde tornet vid Gothia Towers

Bygg/Arkitektur Av fyra finalistbidrag är det Tham & Videgård som utses till vinnare i tävlingen om att få gestalta Svenska Mässans fjärde torn, +One, vid Korsvägen i Göteborg.


…Och det kan bli ett femte torn – med bostäder

Bygg/Arkitektur Parallellt med jätteprojektet Karlatornet ska Serneke bygga Svenska Mässans fjärde torn. I dag kan Fastighetssverige berätta att Svenska Mässan dessutom kan få ett femte torn – med bostäder. ”Vi tar en bit i taget”.


Idéskiss.

Serneke bygger Svenska Mässans fjärde torn

Bolag Serneke har ingått ett samverkansavtal med Svenska Mässan för att påbörja planeringen av ett utvecklingsprojekt som rör befintliga fastigheter och utbyggnader i anslutning till landmärket vid Korsvägen i Göteborg.

…Och det kan bli ett femte torn – med bostäder

Bygg/Arkitektur Parallellt med jätteprojektet Karlatornet ska Serneke bygga Svenska Mässans fjärde torn. I dag kan Fastighetssverige berätta att Svenska Mässan dessutom kan få ett femte torn – med bostäder. ”Vi tar en bit i taget”.


"Vi är en koncern i upplevelsebranschen"

Göteborg För Svenska Mässans fastighetsdirektör Joachim Hult är kundupplevelsen den röda tråden.


Svenska Mässan bygger ut med 14 000 kvadratmeter

Bygg/Arkitektur Utmaningar med kapacitet och stor internationell efterfrågan gör att Svenska Mässan nu forcerar planerna för ytterligare expansion av nya och flexibla mötesytor. Det rör sig om en påbyggnad med ytterligare ett plan på redan existerande hallar, vilket ger en ökad yta på cirka 14 000 kvadratmeter. Påbyggnaden inkluderar även ett scenhus.


Stora planer för Svenska Mässan

Bygg/Arkitektur Svenska Mässan i Göteborg ser goda tillväxtmöjligheter för kommande år och investeringsplanen uppgår till minst tre miljarder fram till år 2025.


Peab får bygga Gothia Towers

Bolag Peab har tecknat ett partneringavtal med Svenska Mässan om att genomföra utbyggnaden av Hotel Gothia Towers i centrala Göteborg. Kontraktssumman uppgår till cirka en miljard kronor.


Svenska Mässan
miljardsatsar med ett tredje torn

Bygg Nu är det klart: Svenska Mässan investerar drygt en miljard kronor i ett tredje hotelltorn. East Tower, som det ska heta, blir 100 meter högt och därmed Göteborgs högsta hus.