Image
Stendörren förvärvar dubbelt för 62 miljoner.

Stendörren förvärvar dubbelt för 62 miljoner

Transaktioner Stendörren har i två separata transaktioner förvärvat industri- och lagerfastigheterna Skyttbrink 46 i Botkyrka och Lyftkranen 3 i Södertälje från privata säljare.


Erik Ranje, vd för Stendörren.

Stendörren säljer i Botkyrka för 202 miljoner

Transaktioner Stendörren har via dotterbolag avyttrat industri- och lagerfastigheten Botkyrka Varvet 1 till Trafikverket för en summa på 202 miljoner kronor.


Erik Ranje, vd för Stendörren.

Ranje: "Det här kan vi springa till bank med"

Bolag Efter tio år på marknaden och ett förflutet som förvärvsdrivet bolag, innan fastighetsvärdena började falla, har Stendörren nu börjat blicka mot köp i storstadsområdena.
– Det vi tittar på framåt är urbana lägen i Stockholm, Oslo, Köpenhamn, Helsingfors och Göteborgsregionen, säger vd Erik Ranje.


Duo lämnar Stendörrens styrelse

Karriär Stendörren Fastigheter styrelseledamöter Henrik Orrbeck och Nisha Raghavan har meddelat valberedningen att de inte står till förfogande för omval vid årsstämman 2024.


Altira är tredje största ägare i Stendörren.

Storägaren ökar innehavet i Stendörren

Ekonomi/Finansiering Storägare i Stendörren köper aktier för 18,2 miljoner kronor.


Fastigheten Nygård 2:14 belägen i Greenhub Bro.

Fortifikationsverket hyr stort av Stendörren – Coop lämnar

Uthyrning Stendörren Fastigheter har tecknat ett sex årigt hyresavtal med Fortifikationsverket avseende fastigheten Nygård 2:14 i Upplands-Bro. Avtalet omfattar dels fastighetens samtliga lager- och kontorsytor samt servicebyggnader med en total uthyrbar area om cirka 129 000 kvadratmeter, dels markyta i anslutning till byggnaderna.


Erik Ranje, vd för Stendörren.

Ökade hyresintäkter och driftnetto för Stendörren

Bolag Stendörren ökar hyresintäkter och driftnetto men får se resultatet minska under Q3.


Stendörren bygger ny logistikanläggning i Enköping.

Stendörren bygger ny logistikanläggning i Enköping

Uthyrning Stendörren har tecknat ett tioårigt hyresavtal med Advania Sverige AB avseende en logistikanläggning om 9 500 kvadratmeter på fastigheten Stenvreten 8:37 i Enköping. Anläggningen blir genom hyresavtalet med Advania Sverige AB fullt uthyrd. Bygglov har erhållits och förberedande arbeten inför nybyggnationen har redan påbörjats. Tillträde till lokalerna beräknas ske 1 januari 2025.


Fastigheten Nygård 2:14 belägen i Greenhub Bro.

Cushman & Wakefield får massivt uppdrag av Stendörren

Uthyrning Stendörren Fastigheter anlitar Cushman & Wakefield för att hyra ut 130 000 kvadratmeter.


Erik Ranje, vd för Stendörren.

Stendörrens aktie föll efter exkludering från fastighetsindex

Bolag Stendörren föll rejält på Stockholmsbörsen under torsdagen efter besked att aktien exkluderas från Epra, som står för European Public Real Estate Association.


Stendörren tecknar hyresavtal för 3 161 kvadratmeter i Brunna.

Stendörren tecknar hyresavtal för 3 161 kvadratmeter i Brunna

Uthyrning Stendörren har tecknat ett 15-årigt hyresavtal med Stockholms Stadsmission avseende lokaler för logistik på fastigheten Viby 19:66 i Brunna. Lokalerna om 3 161 kvadratmeter omfattar drygt femtio procent av en hel byggnad som därmed blir fullt uthyrd. Byggnaden färdigställdes under kvartal 2 2023. Tillträde till lokalerna sker 1 oktober 2023.


Erik Ranje, vd för Stendörren.

Uthyrningsgraden stiger för Stendörren

Bolag Stendörren redovisar ett lägre förvaltningsresultat under första kvartalet jämfört med samma period året innan. Men hyresintäkterna steg och det gjorde även uthyrningsgraden.


Erik Ranje, vd för Stendörren.

Stendörren minskar förvaltningsresultatet – intäkterna ökar

Bolag Stendörren ökade intäkterna men minskade förvaltningsresultatet under fjärde kvartalet, jämfört med samma period året innan.


Stendörren säljer industrifastighet i Täby för 203 miljoner kronor.

Stendörren säljer industrifastighet i Täby för 203 miljoner kronor

Transaktioner Stendörren har ingått avtal, via dotterbolag, om avyttring av industrifastigheten Täby Åkerby 8 till en privat köpare.


Stendörren förvärvar mer i Köpenhamnsregionen.

Stendörren förvärvar mer i Köpenhamnsregionen

Transaktioner Stendörren har förvärvat lagerfastigheten Svalehøjvej 17 i Ølstykke, från en privat säljare, för 69 miljoner kronor.


Stendörren förvärvar dubbelt i Köpenhamnsregionen för 73 miljoner kronor.

Stendörren förvärvar dubbelt i Köpenhamnsregionen

Transaktioner Stendörren har förvärvat industri- och lagerfastigheterna Farverland 7 i Glostrup och Farum Gydevej 62 i Farum från privata säljare.


Stendörren tecknar 15-årigt hyresavtal med Hedin bil.

Stendörren tecknar 15-årigt hyresavtal med Hedin bil

Uthyrning I mitten av 2023 flyttar Hedin Bil in i Stendörrens lokaler på Ulvsundavägen 106 i Bromma, Stockholm. Parterna har tecknat ett 15-årigt hyresavtal för lokaler på 3 440 kvadratmeter i fastigheten Elementet 1.


... Och inkluderas i EPRA index

Bolag EPRA (The European Public Real Estate Association) har publicerat att Stendörren kommer att ingå i EPRA index.


Anders Nilsson, Förvaltningschef på Stendörren

Stendörren tecknar femårigt hyresavtal med Beans in Cup

Uthyrning Stendörren Fastigheter AB har tecknat ett 5-årigt hyresavtal med Beans in Cup avseende lokaler för lager och kontor i fastigheten Filmremsan 9 i Högdalens industriområde. Lokalerna om ca 2 500 kvm anpassas nu för verksamheten och inflyttning planeras i oktober/november 2022.


Johan Malmberg.

Så vill Stendörren växa i Finland

Bolag Stendörren fortsätter att etablera sig på nya nordiska marknader. Efter att tidigare i sommar tagit steget in i Finland berättar transaktionschef Johan Malmberg för Fastighetssverige om Finlands attraktionskraft, vad man letar ny förvärv och hur man vill växa på de olika nordiska marknaderna.