Image
Per Berggren.

Castellums styrelse föreslår fortsatt pausad utdelning för 2023

Bolag Mot bakgrund av den förändrade kapitalmarknaden och den genomförda företrädesemissionen om cirka tio miljarder kronor tidigare i år kommer styrelsen inte att föreslå att årsstämman beslutar om utdelning för 2023.


Per Berggren, Joacim Sjöberg och Roger Akelius.

Castellum siktar på arbetsro med Sjöberg: "Behöver lite lugn och ro nu"

Bolag Efter två turbulenta år med flera vd-byten och ett stort förvärv av Kungsleden siktar Per Berggren och Castellum in sig på en mer lugn period med Joacim Sjöberg som ny permanent vd vid rodret. För Fastighetssverige berättar han mer ingående varför valet föll på den tidigare tf vd:n, varför han kommer att vara en tillgång under dessa ekonomiskt utmanande tider och hur han ser på bolagets aktiekurs som just nu skvalpar kring ett så lågt värde som inte setts sedan sommaren 2016. Även Roger Akelius kommenterar tillsättningen av Joacim Sjöberg.


Joacim Sjöberg blir ny vd för Castellum.

Joacim Sjöberg utses till verkställande direktör och koncernchef för Castellum

Bolag Styrelsen har idag utsett Joacim Sjöberg till vd och koncernchef för Castellum AB med omedelbart tillträde. Joacim Sjöberg kommer att avböja omval till styrelsen på Castellums årsstämma den 23 mars.


Rutger Arnhult och Anna Kinberg Batra har nyligen lämnat Castellums styrelse.

Två tunga styrelsetapp i Castellum – så går bolaget vidare

Bolag I fredags förra veckan meddelade Anna Kinberg Batra att hon lämnar sin plats i Castellums styrelse på grund av sitt nya uppdrag som landshövding i Stockholm, och i måndags meddelade Rutger Arnhult att även han lämnar styrelsen med omedelbar verkan. För Fastighetssverige berättar Styrelseordföranden Per Berggren hur han ser på situationen i styrelsen, hur de lediga platserna kan ersättas och hur vd-jakten fortskrider.


Per Berggren, Castellums styrelseordförande.

Oväntade intresset för vd-posten i Castellum

Bolag Castellum har kommit en bit på vägen i jakten på en ny permanent vd, men för tillfället har man valt att utse styrelseledamoten Joacim Sjöberg som tf vd. För Fastighetssverige berättar styrelseordföranden Per Berggren om varför man valt en tillfällig lösning, hur processen att hitta en ny vd fortlöper och om ett oväntat intresse som dykt upp hittills under processen.


Rutger Arnhult och Joacim Sjöberg.

Castellums nya drag: Sjöberg blir tf vd – Arnhult arbetsbefrias

Bolag Castellums styrelse utser Joacim Sjöberg till tf vd under rekryteringsprocesen av ny vd. Samtidigt arbetsbefrias avgående vd:n Rutger Arnhult under återstoden av sin uppsägningstid.


Per Berggren, Castellums styrelseordförande.

Castellums ordförande om Arnhults avgång: "Inte fått några signaler"

Bolag Castellums styrelse blev förvånade när Rutger Arnhult meddelade dem att han avgår som vd. Ordföranden Per Berggren berättar för Fastighetssverige hur de vill ersätta honom och hur de ser på det faktum att storbolaget nu tappat två vd:ar inom loppet av ett år.


Roger Akelius och Rutger Arnhult.

Efter Akelius utspel – Castellums styrelse föreslår pausad utdelning

Bolag Castellums styrelse ser en fortsatt stängd obligationsmarknad utan tecken på återhämtning i närtid. För att värna bolagets kreditbetyg har styrelsen därför beslutat om en skärpt finanspolicy och ett besparingsprogram med minskat investeringsutrymme under 2023 i syfte att stärka bolagets balansräkning. Styrelsen kommer inte heller att föreslå utdelning till kommande årsstämma.


Per Berggren.

Nya ordföranden: "Jättetråkigt att det blev så här"

Bolag Per Berggren om schismen bakom vd-bytet, ordförandeuppdraget i Castellum och synen på Rutger Arnhults olika roller och ägarintressen.


Rutger Arnhult tar över som vd för Castellum efter meningskiljaktigheter med Biljana Pehrsson om Kungsledens integration.

Arnhult tar över som vd: "Det var inte min plan från början, inte alls"

Bolag Biljana Pehrsson lämnar efter meningsskiljaktigheter.
Rutger Arnhult kommenterar för Fastighetssverige om turerna kring att han tar över som vd.


Rutger Arnhult.

Rutger Arnhult går in som vd för Castellum

Bolag Castellums styrelse har utsett styrelsens nuvarande ordförande Rutger Arnhult till vd för Castellum med tillträde idag den 10 januari 2022. Styrelsen har gjort en samlad bedömning kring vad som kommer krävas för att säkerställa en framgångsrik integration mellan Castellum och Kungsleden. Styrelsen och vd Biljana Pehrsson har inte nått samsyn i hur detta arbete skall bedrivas. Mot denna bakgrund lämnar Biljana Pehrsson sitt uppdrag och Rutger Arnhult efterträder henne på vd-posten.


Stefan Glevén.

Ny partner och ordförande i Slättö

Bolag Stefan Glevén har blivit invald som ny styrelseordförande i Slättö Förvaltning AB. I samband med tillträdet som ny ordförande blir Stefan genom sitt investmentbolag Geltis AB även delägare i Slättö Förvaltning genom en riktad nyemission.


Per Berggren eller Rutger Arnhult. Vem av dessa profiler blir Castellums nya ordförande?

Lannebo på valberedningens linje i Castellum – men vill se Berggren som ordförande

Bolag Lannebo avser att rösta för valberedningens förslag till styrelse i fastighetsbolaget Castellum. Lannebo röstar dock för att Per Berggren utses till styrelseordförande. – För att säkerställa att styrelsearbetet i Castellum kan drivas så effektivt som möjligt anser vi det vara lämpligt med en styrelseordförande som är oberoende av större aktieägare, säger Mats Gustafsson, förvaltare och ägaransvarig på Lannebo.


Rutger Arnhult.

Rutger Arnhult om sitt fokus som styrelseordförande

Bolag Rutger Arnhult kommenterar här styrelseförslaget från Castellums valberedning – där han själv blir ordförande och Anna Kinberg Batra går in som styrelseledamot – och sitt fokus som styrelseordförande.


Per Berggren utmanar Rutger Arnhult om ordförandeskapet i Castellum.

Per Berggren: Olämpligt med Arnhult som ordförande

Bolag Per Berggren utmanar Rutger Arnhult om ordförandeposten i Castellum på bolagsstämman den 25 mars. Här ger han sin syn på situationen.


Per Berggren eller Rutger Arnhult. Vem av dessa profiler blir Castellums nya ordförande?

Per Berggren utmanar Rutger Arnhult om ordförandeposten i Castellum

Bolag Valberedningens förslag att utnämna Rutger Arnhult till ny styrelseordförande i Castellum har förkastats av två ledamöter. Nu har duon utsett Per Berggren till motkandidat.


Jan Litborn och Ann Grevelius.

Jan Litborn och Ann Grevelius till styrelsen i Slättö

Bolag Som ett led i arbetet med att säkerställa förutsättningarna för fortsatt expansion förstärker Slättö Förvaltning sin styrelse genom att rekrytera Ann Grevelius och Jan Litborn. De nya ledamöterna valdes in vid bolagsstämman den 6 maj 2020.


Per Berggren och Fredrik Serneholt.

Per Berggren blir delägare i Serneholt Estate

Bolag Fastighetsprofilen Per Berggren köper 25 procent av mäklarbyrån Serneholt Estate som verkar i Spanien.


Dahlbo och Berggren till Fasticon Kompetens styrelse

Bolag Stefan Dahlbo och Per Berggren tar plats i Fasticon Kompetens Holdings styrelse.


"Man flashar inte bara runt"

Mipim Per Berggren är en sann Mipim-veteran. I år åker han ner i en ny roll. Läs hans syn på hur Mipim förändrats genom åren, hur han förbereder sig och varför det är tråkigt att inte kommunerna är där lika mycket. "Målet är att alltid ta med sig minst en affär hem".