Image
En airdome skulle kunna vara ett av alternativen för en tillfällig arena.

Tillfällig arena – uppblåst eller ohållbart?

Bygg/Arkitektur Det är elva månader till Eurovision ska utspela sig på svensk mark. Vilken landsända och arena det blir återstår att se, men ett av förslagen som DN kommit över från dokument från SVT visar att en tillfällig arena i Frihamnen i Stockholm finns med bland förslagen. Fastighetssverige har vänt sig till två av arkitektkontoren som varit med i att ta fram arenor de senaste åren för att höra hur de ser på idén.


En tidig strukturstudie för området, där det kan bli 1000 nya bostäder i centrala Partille.

Svenska Hus vill satsa i Partille

Bostäder Svenska Hus har påbörjat planarbetet tillsammans med Partille kommun i syfte att bygga 1 000 nya bostäder i centrala Partille. Planarbetet startade nu i december 2022 och ska vara färdigt 2025.


Detaljplan för bostäder i Hossaberget i södra Partille.

"Blixtbygge" i Partille ska ta temperaturen på branschen

Bostäder En liten tomt för fem lägenheter går nu att lägga bud på i Partille kommun. Byggnationen måste börja inom ett år. "Det blir ett sätt att ta temperaturen på marknaden", säger Kristina Englund, mark- och exploateringschef i Partille kommun.


Eva Landén, vd för Corem

Corem säljer ytterligare tre fastigheter

Ekonomi/Finansiering Corem har i två separata affärer tecknat avtal om att sälja tre fastigheter i Norrköping och Partille till ett sammanlagt underliggande fastighetsvärde om 116 miljoner kronor, vilket är i linje med bokfört värde.


Kaminsky och Västprojekt utvecklar fastigheten Kniven i Partille.

Kaminsky och Västprojekt tar sig an destination Kniven

Bygg/Arkitektur Partille kommun inleder ett samarbete med Kaminsky Arkitektur och Västprojekt om utvecklingen av fastigheten Kniven till en attraktiv destination i Göteborgsområdet. Kommunen och de två aktörerna har tecknat ett markanvisningsavtal som antogs av kommunstyrelsen i Partille den 26 oktober. Kommunstyrelsen gav samtidigt samhällsbyggnadskontoret i uppdrag att ta fram ett detaljplaneförslag för Kniven.


Ikano köper utvecklingsfastighet i Partille.

Ikano köper i Partille

Transaktioner I Furulunds centrum har Ikano Bostad förvärvat en fastighet med möjlighet att bygga cirka 100 kvadratsmarta bostäder. Det är Ikano Bostads första förvärv i Partille kommun.


Aspelin Ramm köper en industrifastighet i Furulund av Riviera Markiser.

Aspelin Ramm köper utvecklingsfastighet i Partille

Transaktioner Aspelin Ramm Fastigheter har köpt en industrifastighet i Furulund i Partille som ingår i kommunens stora planarbete för området där totalt 800 nya bostäder planeras. Säljare är Riviera Markisers fastighetsbolag, Kvistvägen 1 Fastigheter, som nyligen beviljades ett positivt planbesked för att omvandla industrimarken till bostadsändamål för 100 lägenheter. – Vi investerar gärna långsiktigt i Partille som är en växande kommun med ett attraktivt och efterfrågat läge nära Göteborg. Som ett av fyra fastighetsbolag ingår vi redan idag i arbetet med att utveckla ett nytt stadsdelscentrum i Furulund, så det känns väldigt bra att även kunna förvärva den här fastigheten. Den blir en viktig pusselbit för att skapa ett levande centrum med stadsmässiga kvaliteter, säger Lennart Karlsson, vd för Aspelin Ramm Fastigheter.


Svenska Hus utvecklar i Partille.

Svenska Hus utvecklar i Partille

Bygg/Arkitektur Kommunstyrelsen i Partille har godkänt en planansökan från Svenska Hus. Det handlar om en satsning på fyra hållbara bostadskvarter mellan Partille Arena och Säveån med minst 400 lägenheter.
– Ja, kanske det dubbla om vi planerar väl – så det är ett stort projekt både för oss och för kommunen, säger Henrik Sjölin, fastighetsutvecklingsansvarig på Svenska Hus i Göteborg.


Laxfiskevägen 16 i Brodalen, Partille.

Svenska Hus köper fastighet strax utanför Göteborg

Transaktioner Svenska Hus har förvärvat ytterligare en fastighet i Partille, strax öster om Göteborg. Fastigheten är byggd 1987 och har en uthyrningsbar yta på 2 645 kvadratmeter. Förvärvet gjordes från Kvarnkrona AB och tillträde skedde 29 november 2019.


Brf Kronhöjden.

Hive Workspace öppnar hos Riksbyggen i Partille

Uthyrning I de nedre våningarna av Brf Kronhöjden i centrala Partille skapar Riksbyggen ett kommersiellt projekt med 2 000 kvadratmeter handel och kontor. Nu är den första hyresgästen klar, coworkingföretaget Hive Workspace.


Lidl öppnar ny butik i Partille

Uthyrning Lidl Sverige satsar stort i Göteborg och nu är det klart med en ny butik i Partille. Butiken kommer att vara en del i den nya stadsdelen Partille Port och beräknas öppna andra halvåret 2019.


Klövern säljer till Logistikfastigheter Sverige

Transaktioner Klövern säljer Lindex centrallager och försäljningskontor i Partille till Logistikfastigheter Sverige AB för 148 miljoner kronor.


Nordika i flera uthyrningar i Partille

Uthyrning Nordika hyr ut 6 000 kvadratmeter till Leos Lekland och Fysiken (Klätterlabbet) i Partille.


Peab färdigställer första kvarteret av Partille Port

Bostäder Med säljstart av den tredje bostadsrättsföreningen är Peab Bostad på gång att färdigställa det första kvarteret av Partille Port.


Svenska Vårdfastigheter köper av KF

Transaktioner Svenska Vårdfastigheter och Kiab Fastigheter köper en obebyggd fastighet i Partille Port av KF Fastigheter.


Peab startar nästa etapp av Partille Port

Bostäder Nu släpper Peab 40 nya lägenheter i BRF Glädjen i utvecklingsprojektet Partille Port utanför Göteborg.


Partille arena får pris

Bygg/Arkitektur Partille arena har av nättidningen Sport & Affärer utsetts till Årets idrottsarena.


Ahlsell öppnar ny butik i Partille

Uthyrning Ahlsell har i dagarna tecknat avtal om att anlägga en ny Ahlsellbutik i Partille. Invigning planeras till tredje kvartalet nästa år.


Nytt äldreboende i Partille Port

Bygg/Arkitektur Peab Bostadsutveckling och Vectura Fastigheter har tecknat avtal om att bygga ett nytt äldreboende i Partille Port.


Säljstart för Partille Port

Bostäder Sammanlagt ska 800 bostäder byggas de närmaste åren i Partille Port. Nu börjar försäljningen av den första etappen.