Image
I Ola Sernekes egna portfölj ingår numera Prioritet Serneke arena i Göteborgsstadsdelen Kviberg. Obs. Bilden är ett montage.

Ola Serneke tar nästa kliv – så vill han växa sin egen fastighetsportfölj

Karriär I slutet av april lämnar Ola Serneke sin operativa roll inom Serneke Invest och fortsätter verka i bolaget via en styrelseplats i Doxa. Parallellt med styrelsearbetet har han för avsikt att utveckla sin privata koncern. För Fastighetssverige berättar Ola Serneke om känsla kring att lämna den operativa rollen, styrelsearbetet i Doxa, hur han vill utveckla och växa sin privata koncern och om den rad av tuffa idrottstävlingar han siktar mot att delta i.


Ola Serneke.

Ola Serneke lämnar som vd

Karriär I samband med Doxas översyn av ledningsstrukturen inom Serneke Invest meddelar bolaget att Ola Serneke kommer att lämna sin operativa roll som vd. Denna förändring är en direkt följd av den pågående separationen av Sernekes entreprenad- och projektutvecklingsverksamheter, vilket initialt har koncentrerats till att göra entreprenadbolaget självständigt.


Ola Serneke.

Ola Serneke ny i Doxas styrelse

Bolag Valberedningen i Doxa har nu lagt fram sina förslag inför årsstämman 2024 och Ola Serneke föreslås ta en plats i styrelsen.


Ola Serneke och Erik Selin.

Balder genomför affär med Serneke – köper hotellbyggnad i Karlatornet och säljer byggrätter i Barkarby

Transaktioner Balder köper hotellbyggnaden i Karlatornet. Samtidigt säljer Balder 55 000 kvadratmeter byggrätter i Veddesta, Järfälla kommun till Serneke.


Ola Serneke.

Ola Sernekes otippade nya drömprojekt: "Riktigt stort"

Bolag Hjärta och hjärna, det är två egenskaper som har varit drivkrafter för Ola Serneke i den stora satsning han gjorde på att växa Serneke till det bolag det är idag. Nu när det börjar närma sig året efter Doxa-affären så berättar han om vilka planer och drömmar han har framåt.


Ola Sernekes eget bolag köper Sernekes aktier i Änglagården Holding AB, som äger Prioritet Serneke Arena i Göteborg.

Serneke säljer icke strategiska innehav – till Ola Serneke

Transaktioner Serneke säljer sitt innehav i Prioritet Serneke Arena i Göteborg samt 7H Bil AB i Kinna till ett bolag ägt av Ola Serneke. Försäljningar är led i att omstrukturera och renodla Serneke.


Doxa kommer varsla 25 Serneke-anställda om uppsägning. På bilden Doxas vd Victor Persson.

Beskedet: Doxa kommer varsla 25 Serneke-anställda om uppsägning

Bolag Formerna för Doxas planerade uppdelning av Serneke i två separata bolag, ett för entreprenad och ett för fastighetsutveckling, har nu beslutats meddelar bolaget. I och med detta upphör Serneke Group AB:s koncernfunktioner, vilket berör totalt cirka 75 medarbetare varav cirka 25 positioner kommer försvinna genom varsel om uppsägning på grund av arbetsbrist, det skriver bolaget i ett pressmeddelande.


Till vänster syns det första förslaget från Semrén & Månsson som togs fram 2016, men sen skrotades. Till höger syns förslaget från OKK+/Sandellsandberg Arkitekter/GAJD Arkitekter som togs fram förra året men som nu också har skrotats.

Profilerade arkitektfirman får nytt försök med Cirkustomten

Bygg/Arkitektur Sedan 2016 har två arkitektförslag ratats för Sernekes mycket attraktiva mark på den så kallade Cirkustomten mitt i centrala Göteborg. Nu när det är dags för ytterligare ett omtag får en gammal bekanting en ny chans att gestalta projektet och försöka övertyga politikerna i Göteborg om rätt fortsättning för den centrala dyrgripen. Sernekes grundare Ola Serneke berättar mer om fortsättningen.


Erik Selin, vd för Balder och Ola Serneke, vd för Serneke Invest-

Karlatornet står inflyttningsklart – stor intervju med Serneke och Selin

Bostäder Så var dagen kommen för de första personerna att flytta in i Karlatornet. För vissa har väntan varit lång. Inte minst för Ola Serneke. Fastighetssverige var på plats när det gavs en tur av entrén och visningslägenheten på våning 25. I lägenheten fanns även Balders vd Erik Selin, som likt Ola Serneke gav sin syn på läget framåt.


Serneke och K-Fast är båda nöjda med transaktionen av byggrätten i Gårdsten i Göteborg.

K-Fastigheter köper byggrätt av Serneke

Transaktioner K-Fastigheter har förvärvat ännu en byggrätt i Göteborg. Byggrätten omfattar cirka 124 hyresrätter. Förvärvet sker från ett bolag inom Sernekekoncernen och gäller samtliga aktier i det bolag som äger fastigheten Göteborg Gårdsten 7:5. Lagakraftvunnen detaljplan finns.


Ola Serneke.

Ola Serneke efter accepten: "Frågorna om Doxa har varit många"

Transaktioner Under måndagen färdigställdes det bud som nu gjort att Doxa har tagit över mer än 90 procent av Serneke Group. Ola Serneke säger till Fastighetssverige att det ska bli kul att komma in i ett nytt och större sammanhang.


Ola Serneke.

Ola Serneke tilldelas Nyckeln till Göteborg

Göteborg Sernekes grundare Ola Serneke tilldelas Nyckeln till Göteborg av Business Region Göteborg.


Doxas vd Victor Persson kommenterar bolagets uppköpsbud på Serneke.

Doxas vd: "Ett vänskapligt bud efter tät dialog"

Transaktioner Doxas vd Victor Persson berättar för Fastighetssverige om vägen fram till bolagets miljardbud på Serneke, varför ett uppköp lockar så mycket och Karlatornets del i Sernekes attraktivitet.


Ola Serneke.

Ola Serneke: "Vi har varit ett bolag som aldrig gett upp"

Göteborg Igår stod det klart att Doxa har lämnat ett uppköpserbjudande på Serneke Group. Till Fastighetssverige säger Ola Serneke att han ser positivt på att bolaget kan få en bred och stabil ägarbas. Nu kommenterar även Jan C Johansson, Serneke groups styrelseordförande, det potentiella uppköpet "Det är inte vi som vänt oss till Doxa".


Doxa har idag lämnat ett offentligt uppköpserbjudande till aktieägarna i Serneke att förvärva samtliga utestående B-aktier i Serneke.

Ola Serneke kommenterar Doxas uppköpserbjudande

Ekonomi/Finansiering Styrelsen för Serneke rekommenderar enhälligt sina aktieägare att acceptera Doxas offentliga uppköpserbjudande. Det framgår av ett pressmeddelande.


Idolbild av Södra Veddesta.

Serneke och E.ON höjer och sänker temperaturen i Södra Veddesta

Energi/miljö Serneke och energibolaget E.ON är överens om en helhetslösning gällande produktion av kyla och värme för utvecklingsområdet södra Veddesta i Järfälla kommun. Lösningen, som kallas ectogrid, kombinerar fjärrvärme med leverans av kyla via ett lågtemperaturnät samtidigt som energi återvinns, balanseras och delas mellan byggnader.


Handelsbanken flyttar in i en podiebyggnad bredvid Karlatornet.

Handelsbanken etablerar sig i Karlatornet

Uthyrning Handelsbanken är nu klar som hyresgäst i Karlatornet. Sernekes och Balders JV-bolag för Karlatornet har ingått ett femårigt avtal med Handelsbanken, som kommer att hyra cirka 1 100 kvadratmeter i en av podiebyggnaderna vid Karlatornet.


Ola Serneke och Tommy Fritz fortsätter samarbetet genom nya JV-bolaget mellan Serneke och Tosito

Serneke och Tosito bildar bolag för att utveckla bostäder

Bolag Serneke och Tosito har bildat ett nytt bolag för att utveckla och genomföra bostadsprojekt i Västsverige. I ett första steg omfattar samarbetet cirka 200 bostäder med ett totalt värde för färdigställda projekt om cirka 600 miljoner kronor.


Överenskommen bashyra är 35 miljoner kronor per år

Avsiktsförklaring tecknad för observationsdäck och två penthouse-lägenheter i Karlatornet

Uthyrning Karlatornet AB och eventbolaget Bottaccio har tecknat en avsiktsförklaring gällande uthyrning av observationsdäcket i Karlatornet. Avsiktsförklaringen omfattar även försäljning av de två resterande penthouse-lägenheterna i toppen av tornet. Bottaccio har för avsikt att driva besöks-, event- och restaurangverksamhet i lokalerna.


Den andra av de två topplägenheterna i Karlatornet är nu såld.

Topplägenhet i Karlatornet såld till rekordpris

Bostäder Den andra av Karlatornets två topplägenheter är nu såld. 365 kvadratmeter fördelat på tre våningar på 245 meters höjd är vad köparen får för köpesumman 66 miljoner kronor.