Image
Tidiga skisser över Skanskas föreslagna utveckling i Brunnshög i Lund.

Skanskas lilla förvärv ska bli storsatsning

Bygg/Arkitektur Skanska gjorde ett litet köp under radarn i somras och nu kan Fastighetssverige berätta om bolagets omfattande planer för fastigheten.


Wihlborgs hyr ut 4 200 kvadratmeter på Ideon i Lund.

Wihlborgs hyr ut 4 200 kvadratmeter på Ideon i Lund

Uthyrning Wihlborgs har tecknat avtal med tre olika hyresgäster om totalt 4 200 kvadratmeter i Nya Vattentornet 4 ("Cube") på Ideon. En av de nya hyresgästerna är MAX IV (Lunds universitet) som flyttar in den 1 oktober.


Max IV.

Max IV-kontoret uppnår
högsta nivån Outstanding i Breeam

Energi/miljö Kontorsbyggnaden på Max IV-projektet har certifierats enligt den högsta nivån inom Breeam – Outstanding.


Max IV

Lunds universitet får inte köpa Max IV

Juridik Regeringen har avslagit Lunds universitets ansökan om att förvärva Max IV-fastigheten. Det innebär att Lunds universitet fortsätter att hyra fastigheten enligt ett 25-årigt avtal som skrevs under 2012.


Prisade Max IV i Lund kan säljas

Transaktioner Nyligen prisades forskningsanläggningen Max IV på Mipim Awards som bästa framtida projekt. Nu kan fastigheten komma att säljas.


Emporia är finalist i Mipim Awards. Tillsammans med Max IV i Lund är det de två svenska bidragen som har chans att vinna.

Två svenska bidrag finalister i Mipim Awards

Event Bland finalisterna till Mipim Awards finns två svenska bidrag med.


Hyresavtalet för Max IV klart

Bolag Lunds Universitet har nu kommit överens om ett 25-årigt hyresavtal för Max IV i Lund. Lunds universitet kommer att betala cirka 100 miljoner kronor per år.


Första bilderna på Max IV

Bygg För första gången visar Fojab, Snöhetta, Lunds universitet och Fastighets AB ML 4 konceptbilder på anläggningen Max IV.