Image
Sven-Olof Johansson, vd Fastpartner.

Sven-Olof Johansson tror på positivare ränteutveckling

Bolag Fastpartner redovisar ett lägre förvaltningsresultat under andra kvartalet, jämfört med samma period året innan. Samtidigt kommenterar vd:n Sven-Olof Johansson ränteutvecklingen i sitt vd-ord där han konstaterar att att i princip allt i vår omvärld talar för lägre räntor eller till och med mycket lägre räntor.
"Slutsatsen för Fastpartners del är att vi förmodligen kommer att få en snabbare förbättring av vårt finansnetto, och därmed också för den för oss så viktiga räntetäckningsgraden, än vad vi tidigare räknat med", skriver han.


Fastpartner hyr ut 513 kvadratmeter i Liljeholmen

Uthyrning STC, en av Sveriges största gymkedjor, har tecknat hyresavtal avseende en lokal om 513 kvadratmeter i fastigheten Syllen 4 på Förmansvägen 11 i Liljeholmen.


Flygfoto över Sollentuna.

Fastpartner hyr ut 1 400 kvadratmeter i Sollentuna

Uthyrning Fastpartner har tecknat ett femårigt hyresavtal med Phonelife AB avseende 1 400 kvadratmeter kontor och lager i fastigheten Ringpärmen 5 i Sollentuna. Fastigheten ligger invid E4:an och motorvägsavfarten i Bredden.


Fastigheten Årsta 76:2 i Fyrislund, Uppsala.

En femtedel uthyrt för Fastpartner

Uthyrning Fastpartner har tecknat ett treårigt hyresavtal med Såma avseende 3 300 kvadratmeter i fastigheten Årsta 76:2 i Fyrislund, Uppsala.


Fastpartner hyr ut till First Hotel

Uthyrning Fastpartner har tecknat ett 15-årigt hyresavtal med Hotell Stockholm North gällande ett hotell i Upplands Väsby. Hotellet med 152 rum innefattar barception, gym och konferensdel.


Sven-Olof Johansson.

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.


Flygfoto över Sollentuna.

Fastpartner har tecknat ett hyresavtal med Primulator

Uthyrning Fastpartner har tecknat ett 8-årigt hyresavtal med Primulator AB avseende 1 285 kvadratmeter i fastigheten Ringpärmen 5, Sollentuna. Fastigheten ligger i anslutning till E4:an och trafikplats Bredden och erbjuder ljusa och tillgängliga lokaler med stora parkeringsytor.


Fastigheten Årsta 76:2 i Fyrislund, Uppsala.

Fastpartner hyr ut 1 363 kvadratmeter till BM System i Uppsala

Uthyrning Fastpartner har tecknat ett 7-årigt hyresavtal med BM System avseende 1 363 kvadratmeter i fastigheten Årsta 76:2 i Fyrislund, Uppsala. I fastigheten hyr Uppsala Kommun, Securitas, Kriminalvården, Samhall och Svensk Direktreklam lokaler.


Fastpartner får fullt hus vid Godisfabriken.

Fastpartner får fullt hus vid Godisfabriken

Uthyrning Fastpartner har hyrt ut ett kontor om cirka 650 kvadratmeter till Collen AB i fastigheten Brynäs 124:3 på Södra Skeppsbron 17 i Gävle. Fastigheten är i och med denna uthyrning fullt uthyrd.


Fastpartner hyr ut till NCC i Norrköping.

Fastpartner hyr ut till NCC i Norrköping

Uthyrning Fastpartner har tecknat ett 5-årigt hyresavtal med NCC avseende cirka 850 kvadratmeter i fastigheten Amerika 3 i industriområdet Sylten, Norrköping.


Sven-Olof Johansson, vd Fastpartner.

Sven-Olof Johansson väntar sig relativt snabb räntesänkning under 2024

Bolag – Det är min uppfattning att fjärde kvartalet är det kvartal där både förvaltningsresultat och negativa värdeförändringar bottnar ur och vår korta räntebindning kommer att vändas till vår fördel givet en relativt snabb sänkning av styrräntan under 2024, kommenterar vd Sven-Olof Johansson bolagets bokslut som släpptes under torsdagen.


Sven-Olof Johansson, vd Fastpartner.

Sven-Olof Johansson: "En första räntesänkning från Fed kommer senast under första kvartalet 2024"

Bolag Fastpartner minskar förvaltningsresultatet men behåller målsättning för 2025: att uppnå ett rullande förvaltningsresultat på 1,1 miljarder kronor. Hittills i år har bolaget nått 700 miljoner kronor, vilket är ett tapp med 260 miljoner från samma period 2022. Men Fastpartners vd, Sven-Olof Johansson, tror att den ekonomiska situationen i USA snart kommer att få effekt här hemma.
– Nästa ränteförändring kommer att vara en sänkning, vilken omedelbart påverkar vårt resultat positivt.


Sven-Olof Johansson, vd för Fastpartner.

Fastpartners vd känner viss oro för årets indexerade hyreshöjning

Bolag Indexeringen ser ut att bli 6-7 procent för 2024 och Fastpartners vd tror att hyresgästerna kan få lite större problem med den indexerade hyreshöjningen den här gången jämfört med 2023. Här berättar han mer om varför och hur han ser på obligations- och transaktionsmarknaden för Fastpartners del.


Flygbild över Explore Arlandastad.

Fastpartner tecknar tioårigt hyresavtal med Aftén Bil

Uthyrning Fastpartner har tecknat ett tioårigt hyresavtal avseende 2 773 kvadratmeter i Arlandastad med Aftén Bil AB. Lokalen inrymmer butiksytor för försäljning samt verkstadsdelar för service.


Fastpartner hyr ut i Västberga till Coor.

Fastpartner hyr ut i Västberga till Coor

Uthyrning Coor Service Management hyr 492 kvadratmeter av Fastpartner i Västberga.


Fastpartners fastighet Alderholmen.

Kraftigt minskat förvaltningsresultat för Fastpartner

Bolag Fastpartner redovisar ett lägre förvaltningsresultat i andra kvartalet 2023, jämfört med samma period året innan.
– Andra kvartalet har präglats av låg aktivitet på såväl transaktions- som på finansieringssidan. Det har fortfarande varit viss aktivitet vad gäller efterfrågan på lokaler men även här börjar vi märka av en viss inbromsning, skriver vd Sven-Olof Johansson i delårsrapporten.


Sven-Olof Johansson, vd för Fastpartner.

Moody’s sänker Fastpartners kreditbetyg till Ba1

Bolag Moody´s har, mot bakgrund av de förändrade marknadsförutsättningarna med ökade avkastningskrav på fastigheter samt stigande marknadsräntor och försämrad ränteteckningsgrad som följd, beslutat att sänka Fastpartners kreditbetyg från Baa3 till Ba1.


Sven-Olof Johansson, vd för Fastpartner.

Fastpartner sänker finansiellt mål för 2025

Bolag Fastpartner redovisar högre hyresintäkter och lägre förvaltningsresultat i första kvartalet 2023, jämfört med samma period året innan. Bolaget sänker sitt finansiella mål för 2025.


Fastpartner förändrar i koncernledningen

Bolag Fastpartner genomför en förändring av koncernledningen vilket innebär att antalet personer minskar från dagens nio personer till åtta.


Sven-Olof Johansson, vd för Fastpartner.

Fastpartner ändrar sig och höjer utdelningen

Bolag Fastpartner reviderar sitt utdelningsförslag och föreslår nu att betala ut en utdelning på 1 krona per A-aktie och 5 kronor per D-aktie, jämfört med tidigare förslaget om 0,5 kronor per A-aktie och 2,50 kronor per D-aktie.