Image
Svensk Mäklarstatistik redovisar varje månad den enda aktuella och heltäckande prisstatistiken för bostadsrätter, villor och fritidshus i Sverige.

Villapriserna oförändrade – bostadsrätterna på nedgång

Bostäder Bostadsrättspriserna i Sverige sjönk en procent i augusti jämfört med föregående månad. Villapriserna var oförändrade. Det visar statistik från Svensk Mäklarstatistik.


Regina Svantesson har lämnat sin roll som försäljningschef för nyproduktion på Bjurfors för en ny roll på Nordea.

Byter från Bjurfors till Nordea

Karriär Regina Svantesson har lämnat sin position som försäljningschef för nyproduktion på Bjurfors för en tjänst på Nordea. För Fastighetssverige berättar hon om flytten och ger sin syn på den skakiga marknaden för nyproduktion.


I Göteborg sjönk bostadsrättspriserna med 3,5 procent och villapriserna med 4,7 procent, enligt Valueguard.

Valueguard: Bostadspriserna föll brant i juni

Sverige Det fortsätter att vara röda siffror på bostadsmarknaden. Under juni föll bostadspriserna i Sverige närmare 4 procent. Värst var det i Stockholm där de dyraste lägenheterna föll hela 5 procent. Det visar siffror från Valueguard.


Fredrik Kullman.

Bjurfors har rekryterat 30 nya mäklare

Karriär Bjurfors växer snabbt och kan nu presentera 30 tunga namn till kontor på flera orter runt om i Sverige. – Det är en del i vår rekryteringsoffensiv för att möta efterfrågan och samla de bästa medarbetarna i mäklarbranschen, säger Fredrik Kullman, vd Bjurfors Sverige.


Peab utvecklar ett nytt höghus i Eriksberg, på Hisingen.

Så blir Peabs nya höghus i Göteborg

Bostäder Eriksberg kommer att få ett nytt landmärke. I ett 23 våningar och 70 meter högt torn ska Peab Bostad bygga 91 lägenheter.


Regina Svantesson, försäljningschef nyproduktion, Bjurfors.

Nya greppet ska lyfta nyproduktion genom krisen

Bostäder Efter många år av uppgång bromsade marknaden för nyproducerade bostadsrätter och småhus in betänkligt under 2017. Göteborg klarade sig dock bättre än till exempel Stockholm. Men frågan är hur marknadsläget, efterfrågan och betalningsviljan ser ut för närvarande och hur marknaden för nyproduktion kommer att påverkas av coronapandemin? Regina Svantesson, försäljningschef för nyproduktion på Bjurfors, gav en lägesrapport under Stora Bostadsdagen i Göteborg.


Stora Bostadsdagen Göteborg
Erik Lavehall, Josefina Olling och Regina Svantesson diskuterar nyproduktionsläget på Stora Bostadsdagen Göteborg den 26 mars.

Stora Bostadsdagen Göteborg: Läget för nyproduktion

Stora Bostadsdagen Göteborg Nyproduktionsmarknaden diskuteras ingående på Stora Bostadsdagen Göteborg den 26 mars. Anmäl dig nu – på fredag stänger vårt BOKA TIDIGT-erbjudande.


Bjurfors får försäljningsuppdrag för Balder i Göteborg och Kungälv.

Bjurfors får försäljningsuppdrag av Balder i Göteborg

Bostäder Bjurfors har i ett nytt samarbete med Balder fått förtroendet att förmedla två projekt om totalt 420 bostäder – dels 300 bostäder vid klassiska Heden i hjärtat av Göteborg, dels 120 bostäder i Kungälvs anrika 1600-tals stadskärna. Säljstart för de båda projekten beräknas preliminärt till sommaren 2020 med tillträde under 2022.


Bopriserna i Göteborg steg med tre procent under 2019.

Boprislyft på tre procent i Göteborg – här är områdena med bäst utveckling

Bostäder Efter det breda prisfallet hösten 2017 återhämtade sig den svenska bostadsmarknaden med besked under 2019. För riket som helhet ökade priserna med 3,8 procent perioden december 2018 – november 2019. I centrala Göteborg klättrade priserna inte fullt lika mycket, men landade ändå på 3 procent. Kvadratmeterpriset låg i genomsnitt på 60 389 kronor. Ett snittpris som dämpades något efter sommarens toppnotering på 62 488 kronor, enligt Bjurfors.


Stora Bostadsdagen Göteborg
Lars Göran Andersson, Charlotta Nilsén och Marcus Cyrillus diskuterar nyproduktionsmarknaden på Stora Bostadsdagen Göteborg.

Stora Bostadsdagen GBG: Läget på nyproduktionsmarknaden

Stora Bostadsdagen Göteborg Sedan en tid tillbaka går nyproduktionsmarknaden mycket trögare än tidigare. Köparna är mer försiktiga och börskurserna för de noterade utvecklingsbolagen har mer eller mindre kraschat. Hur ser de ledande utvecklarna i Göteborg på den lokala marknaden? Hur går trenderna här och vad kommer att hända framöver?
Missa inte nyproduktionspanelen på Stora Bostadsdagen Göteborg den 24 april. Nu på fredag avslutas vårt BOKA TIDIGT-erbjudande.


​Bjurfors Nyproduktion tecknar samarbetsavtal med Serneke för ett nytt bostadsprojekt i Oceanhamnen.

Serneke och Bjurfors samarbetar i Helsingborg

Bolag Serneke ger Bjurfors Nyproduktion förtroendet att förmedla ett tredje bostadsprojekt i Oceanhamnen i Helsingborg.


Marcus Ehn.

Bjurfors startar bolag för nyproduktion

Bolag Mäklarföretaget Bjurfors ökar sin satsning på nyproduktion genom att starta Bjurfors Nyproduktion Stockholm, ett franchisebolag som helt och hållet inriktar sig på försäljning av nyproducerade bostäder.


De stänger störst affärer per anställd

Lista I samband med att den svenska rådgivningskartan ritas om i grunden har Fastighetssverige tittat närmare på vilka transaktionsteam som genomför störst säljuppdrag – per anställd.


Bjurfors har sålt en lägenhet i Sernekes bostadsrättsprojekt Trevågor för 89 500 kronor per kvadratmeter.

89 500 per kvadrat i Helsingborg

Bostäder Serneke och Bjurfors når nu en ny toppnotering i nyproduktionsprojektet Trevågor i Oceanhamnen i Helsingborg med ett pris på 89 500 kr per kvadratmeter.


Bjurfors etablerar sig i Linköping

Bolag Bjurfors expansion i landets större städer fortsätter. Nu etablerar sig företaget, som är en av Sveriges största privatägda mäklarkedjor, i Linköping.


Han blir ny vd för Bjurfors Stockholm

Bolag Bjurfors Stockholm har gjort klart med ny vd som ett steg att stärka sin position på Stockholmsmarknaden.


Bjurfors rekryterar tre

Bolag Bjurfors Näringsliv fortsätter att expandera och rekryterar tre nya medarbetare, en i varje storstadsregion.


Bjurfors Göteborg anställer två mäklare

Bolag Mäklarföretaget Bjurfors utökar avdelningen för nyproduktion i Göteborg.


Fastighetsmäklare: Robin Figren.

Hockeystjärnorna in i fastighetsbranschen

Event Till vardags är de bärande länkar hos regerande mästarna och serieledarna Frölunda – men nu breddar stjärnorna sin repertoar. I samarbete med Bjurfors tar de steget in i fastighetsbranschen.


Husvärden säljstartar bostadsrätter

Bostäder Husvärden säljstartar nu 48 bostadsrätter i två punkthus i etapp 1 av BRF Sidenvävaren på Krokslätts Fabriker i Mölndal.