Image
Hotell Aiden Skavsta.

Arlandastad Group säljer i Skavsta

Transaktioner Arlandastad Group, genom dotterbolaget Stockholm Skavsta Flygplats AB, avyttrar cirka 7 300 kvadratmeter mark i Skavsta för 17 miljoner kronor till Connect Skavsta property AB.


SBB:s vice vd Krister Karlsson föreslås som ny ledamot i Arlandastads styrelse.

SBB:s vice vd kan ta plats i Arlandastads styrelse

Bolag Valberedningen föreslår nyval av Krister Karlsson som styrelseledamot, han är vice vd i SBB.


Prologis fastighet i Arlandastad.

Prologis tecknar nytt avtal i Arlandastad

Uthyrning Logistikfastighetsföretaget Prologis har tecknat nytt avtal med Comforta AB i Arlandastad. Avtalet omfattar 5 614 kvadratmeter av logistikfastigheten Prologis Park Arlanda DC6 unit 2. Fastigheten, som byggdes på spekulation, färdigställdes i februari 2023 och är nu fullt uthyrd. Comforta planerar att öppna upp sin verksamhet sommaren 2024.


Prologis skriver hyresavtal med Comfort i Arlandastad.

Prologis tecknar nytt hyresavtal i Arlandastad

Uthyrning Logistikfastighetsföretaget Prologis har tecknat nytt avtal med Comforta AB i Arlandastad. Avtalet omfattar 5 614 kvadratmeter av logistikfastigheten Prologis Park Arlanda DC6 unit 2. Fastigheten, som byggdes på spekulation, färdigställdes i februari 2023 och är nu fullt uthyrd. Comforta planerar att öppna upp sin verksamhet sommaren 2024.


Marie Sterner Henriksson lämnar sin position som Head of HR på Arlandastad Group i mars 2024.

Därför lämnar Marie Sterner Henriksson Arlandastad Group

Bolag Marie Sterner Henriksson, som varit HR-chef för Arlandastad Group sedan 2021 och en del av koncernledningen sedan 2022, lämnar Arlandastad Group under mars 2024.
– Jag har helt enkelt fått ett erbjudande som jag inte kunde tacka nej till, säger Marie Sterner Henriksson till Fastighetssverige.


Visionsbild för Evrocs etablering i Explore Arlandastad.

Arlandastad tecknar avtal för datacenter i Stockholm

Bygg/Arkitektur Arlandastad Group har tecknat en avsiktsförklaring med Europas nya molntjänstföretag Evroc. Intentionen är att bilda ett JV-bolag för gemensamt ägande och utveckling av fastigheten om 3 400 kvadratmeter byggrätt. Parterna har även för avsikt att ingå ett 15-årigt hyresavtal med ett av bolagen i Evroc-koncernen.


Flygbild över Explore Skavsta, inklusive flygplatsen.

Arlandastad säkrar kredit på 50 miljoner för utvecklingen av Skavsta flygplats

Ekonomi/Finansiering När Tidöavtalet slöts mellan regeringen och Sverigedemokraterna förra året fanns inget beslut om att lägga ner Bromma flygplats. Något som kunde sätta käppar i hjulet för den utveckling och planer som Arlandastad Group har för Skavsta. Planen har varit att bli "Stockholm andra flygplats". Det senaste året har Skavsta satsat på att ta fram vilka flygsträckor som ska finnas på Skavsta, parallellt som man renoverat flygplatsen.


Flygbild över Explore Arlandastad som Arlandastad Group äger.

Arlandastad Group tecknar fem nya hyresavtal

Uthyrning Arlandastad Group har tecknat hyresavtal med företagen Skincare by us, NIO, Kemteknik, Traveller Buss och Brunkeberg. Verksamheterna flyttar till Explore Arlandastad under kvartal tre 2023. Gemensamt är att de lockats av det strategiska läget mitt emellan Stockholm och Uppsala och närheten till E4:an och Stockholm Arlanda Airport.


Henrik Morén.

Arlandastad utser ny CFO

Bolag Arlandastad Group utser Henrik Morén till ny Chief Financial Officer och medlem i koncernledningen. Henrik Morén som varit Interim CFO i bolaget sedan 1 maj tillträder sin nya roll den 1 juni 2023.


Johanna Klingvall, avgående CFO, och Arlandastads vd Dieter Sand.

Arlandastads finanschef lämnar bolaget

Bolag Arlandastads finanschef Johanna Klingvall har beslutat att lämna bolaget.


Dieter Sand, vd för Arlandastad Group som bland annat är huvudägare för Stockholm Skavsta Flygplats.

Så utvecklar Arlandastad sina omfattande byggrätter

Bolag Under 2022 genomförde Arlandastad Group en rad stora affärer i linje med planen från 2021. Nu äger och förfogar bolaget över två av Sveriges största utvecklingsprojekt i form av Explore Arlandastad och Explore Skavsta. Fastighetssverige redovisar här de pågående och kommande projekten inom de jättelika byggrätterna som bolaget förfogar över.


Arlandastad Group rekryterar Anna Stenströmer som hållbarhetsansvarig.

Arlandastad Group rekryterar ny hållbarhetsansvarig

Bolag Anna Stenströmer tillträder som Hållbarhetsansvarig på Arlandastad Group och blir därmed en viktig del i bolagets arbete med hållbar utveckling. Anna tillträder sin nya roll under januari 2023.


Scandinavian XPO har mötes- och eventmöjligheter på 18 000 kvadratmeter yta

Arlandastad Group: "Vi ser över tidsplanen för projekten"

Bolag När nya året 2023 klingar in slår Arlandastad Group upp dörrarna för Sveriges EU-ordförandeskap. På Scandinavian XPO:s mötes och evenemangsarena har Regeringskansliet valt att förlägga sina möten. Arlandastad Group har stora planer för utvecklingen av områdena kring båda Skavsta och Arlandastad. Fastighetssverige hörde med Dieter Sand, VD för bolaget, hur landet ligger efter tredje kvartalsrapporten


Förvärvet av Stockholm Skavsta Flygplats är en viktig milstolpe för vår framtida tillväxt, säger vd:n Dieter Sand

Arlandastad Group: "Vi flyttar fram våra positioner"

Ekonomi/Finansiering Delårsrapporten för januari - juni 2022 innehåller ett redovisningsfel avseende Bake My Day-affären, vilket är huvudanledningen till tredje kvartalets negativa resultat. I delårsrapporten redovisade Arlandstad Group för hög orealiserad värdeförändring i fastigheten motsvarande 97 miljoner kronor.


Maria Karlsson blir ny chef för fastighetsförädling på Arlandastad Group

Arlandastad Group rekryterar chef till fastighetsförädling

Karriär Arlandastad Group fortsätter sin tillväxtresa och lägger grunden för en växande organisation i Skavsta. För att hantera tillväxten på den nya geografin stärker bolaget upp med Maria Karlsson, nuvarande näringslivschefen i Nyköpings kommun. Maria börjar sin nya tjänst den 1 januari 2023 och kommer ansvara för fastighetsutvecklingen av Explore Skavsta. Ett utvecklingsprojekt på totalt 4,84 miljoner kvadratmeter - motsvarande 13 Gamla stan.


Dieter Sand, vd för Arlandastad Group, om utvecklingen för Stockholm Skavsta Flygplats.

Arlandastad ska satsa på resehubbar

Bolag Att flygbranschen kommer behöva förändras oroar inte Arlandastad Group's vd Dieter Sand. Bolaget som har sitt huvudsakliga ägande av mark och fastigheter kring Arlanda och numera också Skavsta, tycker att debatten om flygets framtid är bra och lägger stort hopp till elektrifieringen av flyget. Det berättade han bland annat på Stockholm Corporate Finance Fastighetsseminarium tidigare i veckan.


Stockholm Skavsta Flygplats.

Arlandastad säkrar finansiering om 75 miljoner för Skavsta Flygplats

Bolag Den 17 maj 2022 tillträde Arlandastad Group 90,1 procent av Stockholm Skavsta Flygplats i partnerskap med Nyköpings kommun. Nu har bolaget säkrat en finansiering om 75 miljoner kronor som stärker kassan för Stockholm Skavsta Flygplats AB. Finansieringen är placerad lokalt hos Sörmlands Sparbank och är ett lån med fyra års löptid.


Bygglov är nu erhållet för Bake My Days nya bageri.

Arlandastad utvecklar stort bageri åt Bake my day

Bygg/Arkitektur Som Arlandastad Group tidigare har meddelat, i pressmeddelandet den 16 april, har företaget sålt 51 procent av dotterbolaget Arlandastad Extra 5 AB till Bake My Day Holding AB. Det gemensamma bolaget har samtidigt tecknat ett 15-årigt hyresavtal med Bake My Day AB samt byggnation av ett bageri på cirka 10 000 kvadratmeter. Nu har parterna tillträtt och utvecklingen av bageriet pågår. Köpeskillingen uppgår till cirka 21,5 MSEK och är baserad på ett underliggande fastighetsvärde om 4 350 kronor per kvadratmeter byggrätt. Tillskottet stärker ytterligare Arlandastad Groups redan starka kassa.


Flygbild över Explore Arlandastad.

Arlandastad Group startar upp arbetet mot en framtida Training Academy

Bolag Sigtuna Kommun har fattat beslut om positivt planbesked för den mark som Arlandastad Group förvärvade 23 november 2021. Förvärvet är villkorat av att Sigtuna Kommun ger positivt planbesked.


Ilija Batljan.

SBB säljer en tredjedel i Arlandstad – institutionella investerare köper

Transaktioner SBB säljer en tredjedel av sina aktier i Arlandastad Group till Phoenix Insurance-koncernen och OTRE för 270 miljoner kronor.