Image
Stockholms stadsbibliotek.

Arkitema rustar upp Stockholms stadsbibliotek

Bygg/Arkitektur Stockholms stadsbibliotek ska rustas upp och anpassas för modern biblioteksverksamhet. Byggnadsminnet i centrala Stockholm ska moderniseras samtidigt som dess kulturvärden bevaras. Det blir Arkitema som ska utföra projekteringen.


Flygbild över Skellefteå.

Arkitema ritar Skellefteås nya lasarett

Bygg/Arkitektur Region Västerbotten bygger ut Skellefteå lasarett med cirka 45 000 kvadratmeter och bygger om ytterligare 16 000 kvadratmeter. Arkitema har vunnit uppdraget att gestalta byggnaderna för totalentreprenören ByggDialog.


Hallunda Gård

Titanias detaljplan för Hallunda gård till granskning

Bygg/Arkitektur Stadsbyggnadsnämnden i Botkyrka kommun beslutade den 13 december 2022 att sända ut detaljplanen för Hallunda gård för granskning.


”Parktorget”. Stadsdelen Victoria i Kungens kurva kommer när allt står klart att omfatta cirka 3 500 bostäder, skola, förskolor, restauranger, vård, närservice och en centralt placerad stadsdelspark.

Utformningen klar för nya stadsdelsparken i Victoria Kungens kurva

Bygg/Arkitektur Nu är konceptet för den nya stadsdelsparken i Victoria Kungens kurva satt. Bland tre inkomna gestaltningsförslag föll valet på arkitektkontoret Arkitemas konceptidé Folkets kurva. Den centralt placerade stadsdelsparken kommer erbjuda mötesplatser, rekreation och grönytor till såväl boende som besökare.


Nya akutsjukhuset i Växjö.

Så blir Växjös nya akutsjukhus

Bygg/Arkitektur Arkitektteamet Arkitema och LINK Arkitektur, i samarbete med Arkitektbolaget, har valts ut för gestaltningen av Växjös nya akutsjukhus. I stor konkurrens i ett parallellt uppdrag tilldelades teamet det fortsatta uppdraget tillsammans med Skanska.


Patriam köper på Lidingö.

Patriam köper på Lidingö – planerar för unik nyproduktion

Bostäder Den gamla byggnaden vid Torsplan i pittoreska Torsvik på Lidingö var vid uppförandet 1946 tänkt som biograf men så blev det aldrig. Istället har den fungerat både som tvätteri, kontor och skola för att idag stå tom. Nu får fastigheten nytt liv genom att delar av byggnaden rivs och ersätts med nyproduktion av unika bostadsrätter med tillhörande garage. Bakom utvecklingen står bostadsutvecklingsbolaget Patriam tillsammans med Arkitema Architects.


Susan Schack.

Susan Schack blir ny Sverigechef för Arkitema

Bolag Arkitema Architects har utsett Susan Schack till ny Sverigechef. Hon kommer att leda den fortsatta utvecklingen av arkitektverksamhetens strategi, organisation och kompetenser för Arkitemas kontor i Sverige.


Arkitema ritar Castellums Edison Park i Lund.

Arkitema ritar för Castellum i Lund

Bygg/Arkitektur Arkitema ska rita Castellums 20 000 kvadratmeter stora företagspark Edison Park med tillhörande parkeringsgarage i Lund.


Anna Kerr.

Arkitema rekryterar Sverigechef för Operations

Karriär Arkitema Architects anställer Anna Kerr som Sverigechef för den operativa delen av organisationen.


Arkitema vinner uppdrag för nordisk stadsutveckling

Bygg/Arkitektur Arkitema kommer att leda ett nordiskt stadsutvecklingsprojekt med Växjö kommun och tre andra nordiska städer på initiativ av Nordiska ministerrådet.


Satsar på ägarlägenheter i Täby

Bygg/Arkitektur NRE Sweden uppför 99 ägarlägenheter i utvecklingsområdet Hägerneholm i Täby. Projektet har sålts till Rimbo Hus AB.


Arkitema och Kärnhem vinner markanvisning i Lund

Bygg/Arkitektur Arkitema och Kärnhem har vunnit markanvisningstävlingen för kvarteret mellan Nobelparken och Brunnshögs torg i Lund med tävlingsförslaget Navet.


Arkitema rekryterar från Tengbom

Bolag Arkitema Architects har rekryterat Marie Nordin som ny Job manager vid kontoret i Stockholm. Hon har närmast varit chef för Tengboms bostadsstudio och kommer nu leda arbetet vid Arkitema team Living.


Arkitema och Titania utvecklar 500 bostäder i Hallunda

Bygg/Arkitektur Arkitema och Titania utvecklar Hallunda gård med 500 bostäder. Projektet har förväntad byggstart 2021.


Projektengagemang rekryterar arkitekt-vd

Bolag Teknik- och arkitektkoncernen Projektengagemang rekryterar arkitekt-vd till rollen som managementkonsult och affärsutvecklare.


Här är Arkitemas nya partners

Bolag Arkitema Architects startar det nya året med att utöka partnerkretsen med fyra svenska partners.


Så slipper Arkitema växtvärken

Bolag Antalet anställda har ökat från 40 till 130. På tre år. För Fastighetssverige berättar Arkitemas vd Jessica Ehrnst hur företaget behåller balansen.


Arkitema rekryterar på ledarpositioner

Bolag Arkitema förstärker sina affärsområdena Urban och Health med tre nya medarbetare.


Ny vd för Arkitema

Karriär Jessica Ehrnst har utsetts till vd för Arkitema Architects dotterbolag i Sverige.


SSSB väljer Arkitema och Fidjeland för 800 studentbostäder

Bygg/Arkitektur Nu står det klart att det är Arkitema och Fidjeland som tillsammans får uppdraget att gestalta SSSB:s cirka 800 nya studentbostäderna på Lappkärrsberget.