Image
Skanskas och Areims planerade bebyggelse av bland annat 2000 bostäder i Kista.

Mitt i byggkrisen – ny chans för 2 000 bostäder

Bygg/Arkitektur Skanskas och Areims jätteplaner i Kista stötte på patrull förra sommaren då länsstyrelsen upphävde kommunstyrelsens antagande av detaljplanen för 2 000 nya bostäder i Kista. Nu ska dock jätteutvecklingen få en andra chans, Fastighetssverige berättar mer.


Henrik Landelius.

"Balanserar fokus mellan människor och affärer"

Karriär Areim skiftar på vd-stolen – under mars 2024 kliver Henrik Landelius in och efterträder Therese Rattik. För Fastighetssverige berättar den tillträdande vd:n om valet att ansluta till Areim, hur han ser på bolaget, styrkan i att ha Therese Rattik kvar i organisationen, hur han är som ledare och om fullt fokus på avslutningen på NCC.


Henrik Landelius.

Henrik Landelius blir ny vd för Areim

Bolag Henrik Landelius tillträder som vd för Areim i mars 2024. Henrik Landelius kommer närmast från NCC där han ingått i företagets koncernledning och sedan fem år tillbaka varit affärsområdeschef för NCC Building Sweden. Areim har vuxit framgångsrikt under 20 år och Henrik Landelius främsta uppdrag blir att fortsätta utveckla organisationen, säkerställa en sund tillväxt och leverera på den långsiktiga affärsstrategin.


Areim och MER Arkitekter vill skapa arbetsplats med ökad närvaro, bland annat genom att integrera konst i arbetsmiljöerna.

Areim och MER Arkitekter vill skapa arbetsplats med ökad närvaro

Bygg/Arkitektur I en tid av ökande distansarbete har fondförvaltaren och fastighetsägaren Areim, i ett samarbete med MER Arkitekter, skapat en arbetsmiljö där modern arkitektur möter en unik konstsamling. Tack vare detta ser man en märkbar ökning i medarbetarnas närvaro på kontoret – utan vare sig krav eller tvång.


Peter Michelson.

Ecodatacenter rekryterar vd från Ericsson

Bolag Peter Michelson tillträder rollen som vd för Areim-ägda Ecodatacenter den 1 oktober och kommer närmast från en roll som chef för Ericssons globala cloud och IT affär. Han tar över ledarskapet i ett bolag som kommer vara drivande i den gröna omställningen kopplat till digitaliseringen.


Erika Olsén.

Därför väljer Areim att köpa loss Magnolia i nuvarande marknadsläge

Bolag När marknaden för bostadsutvecklare är som allra tuffast väljer Areim att kliva in och köpa loss Magnolia Bostad från Holmströmgruppen och Holmström Fastigheter. Erika Olsén, partner, investments på Areim, berättar för Fastighetssverige om beslutet, marknadsläget för bostadsutvecklare och var fokus kommer ligga framöver.


Therese Rattik, vd för Areim.

Areim köper loss Magnolia Bostad

Bolag Areim har idag tecknat avtal om att köpa samtliga aktier i Magnolia Bostads ägarbolag HAM Nordic AB av Holmström Fastigheter Holding AB och Holmströmgruppen. Överenskommelsen innebär att Areim får kontroll över 100 procent av bolaget, där fokus framöver är att skapa rätt förutsättningar för en långsiktigt hållbar tillväxt av bolaget.


Landvetters-Backa 3:4 i Landvetter är en av fastigheterna som Areim köper.

Areim förvärvar fyra lättindustrifastigheter i Göteborg

Transaktioner Areim förvärvar fyra lager- och lättindustrifastigheter i Göteborg genom två affärer om totalt cirka 17 000 kvadratmeter. Fastigheterna är belägna i Sävedalens och Landvetters industriområden. Areim utökar därmed sin portfölj i Göteborgsområdet till knappa 42 000 kvadratmeter.


Therese Norling.

Så vill Areim driva grön omställning inom datacenter

Bolag Areim gör en satsning på datacenter och stänger en ny fond med fem miljarder kronor i kapital. Therese Norling, Fund Manager på Areim, berättar för Fastighetssverige om satsningen, målsättningen för Eco Data Centers, grön omställning och om att investera i segmentet under rådande energiläge.


Therese Rattik, vd för Areim.

Areim stänger datacenterfond med fem miljarder kronor i kapital

Bolag Areim har stängt sin nordiska datacenterfond Areim DC Fund med fem miljarder kronor i kapital från ledande institutionella investerare. Fondens fokus är att utveckla sin datacenterplattform genom sitt ägande i EcoDataCenter.


Kristina Grahn Persson och Helena Hagberg.

Areim värvar från Diös koncernledning

Bolag Kristina Grahn Persson, chef för hållbara affärer på Diös, lämnar på egen begäran Diös koncernledning och avslutar sin anställning i bolaget. Kristina har arbetat inom Diös sedan 2012. I slutet av sommaren tillträder hon sin nya roll som Head of People and Culture på fastighets- och fondförvaltarbolaget Areim.


Joachim Tangen.

Areim stärker sitt team i Norge

Bolag Areim fortsätter sin tillväxt i Norden och har rekryterat Joachim Tangen till investeringsteamet i Norge. Joachim kommer främst att arbeta med transaktioner på den norska marknaden och började på Areim den 1 februari.


Therese Rattik.

Areim stänger sin femte fond med 9,5 miljarder kronor i kapital

Bolag Areim har stängt sin femte fastighetsfond, Areim Fond V, med en kapitalbas på 7,75 miljarder kronor och med ytterligare 1,75 miljarder kronor i co-investeringskapital. Fondens 14 investerare inkluderar några av världens största institutionella investerare från Asien, Nordamerika, Europa och Norden. Areim Fond V är bolagets största fond hittills.


Areim köper i Sävedalen av LÅ Eveberg Fastighetsutveckling.

LÅ Eveberg Fastighetsutveckling avyttrar lager- och kontorsfastighet i Göteborgsområdet till Areim

Transaktioner L-Å Eveberg Fastighetsutveckling AB har avyttrat en attraktiv lager- och kontorsfastighet i det väletablerade industriområdet Sävedalen i Partille kommun, strax öster om centrala Göteborg. Köpare är Areim och affären sker genom överlåtelse av det fastighetsägande bolaget.


Kruthuset 17 i Göteborg.

Niam köper Kruthuset 17 i Göteborg

Transaktioner Niam förvärvar Kruthuset 17, en modern kontors- och logistikfastighet belägen intill centralstationen i Göteborg. Kruthuset 17 består av 68 000 kvadratmeter uthyrbar area och flertalet hyresgäster – där de största är Tullverket, PostNord, Trafikverket och CGI. Fastigheten är certifierad enligt Breeam Very Good. Säljarna är fonder som förvaltas av Blackstone och Areim.


Areim köper sex fastigheter i Stockholm och Göteborg.

Areim köper sex fastigheter i Stockholm och Göteborg

Transaktioner Areim har förvärvat sex lager- och lättindustrifastigheter med totalt cirka 16 400 kvadratmeter uthyrningsbar yta i Backa Industriområde i Göteborgs kommun och i Jordbro industriområde i Haninge kommun. Genom förvärvet etablerar sig Areim inom segmentet lager och lättindustri i Göteborg. Säljaren är Stenhus Fastigheter.


Caroline Temse.

Caroline Temse ny CFO på Areim

Karriär Caroline Temse, tidigare Head of Financing på Areim, tar över rollen som CFO från Erik Turai och tillträder omgående. Erik Turai kommer att ta rollen som Finance Director på Areim.


Skanska och Areim står bakom projektet som ger ett rejält tillskott av bostäder till Kista.

2 000 nya bostäder till Västerort

Bygg/Arkitektur JV mellan Skanska och Areim bakom omfattande förtätning i Kista. Fastighetssverige berättar mer om projektet.


Areim och Polarium i pilotprojekt för att snabba på övergången till förnybar energi.

Areim och Polarium i pilotprojekt för att snabba på övergången till förnybar energi

Bolag Areim och Polarium, ett ledande företag inom energilagringslösningar, har startat ett pilotprojekt inom smarta energilagringslösningar för storskalig användning i en kommersiell fastighet. Systemet har installerats i en av Areims fastigheter på Stora Essingen i Stockholm och kommer att möjliggöra nya intäktsströmmar och samtidigt bidra till att balansera elnätet, för att därigenom medverka till att accelerera övergången till ett förnybart energisystem.


Julia Mejegard framför Handens industriområde. Obs. Bilden är ett montage.

Areims planer för heta segmentet

Bolag Areim fortsätter öka sin lättindustriportfölj. Efter köpet av 38 000 kvadratmeter i Handens industriområde berättar Julia Mejegård, Nordic Head of Light Industrial, för Fastighetssverige om möjligheterna i området, om tillväxtplanerna för segmentet, var man letar nya förvärv och hur man ser på lättindustrisegmentet i övriga Norden.