Image

Tenant & Partner

Performing Workplaces®

I över 26 år har vi hjälpt företag och organisationer med alla typer av fastighets- och lokalfrågor. Alltid med 100% lojalitet till våra kunder som kommersiella hyresgäster. Genom utveckling av arbetssätt och arbetsplatser skapar vi förutsättningar för ökat välmående, bättre produktivitet och större engagemang - vilket frambringar större värdeskapande kraft hos både medarbetare och organisationer.

Utifrån behov och önskemål levererar vi såväl komplexa helhetslösningar som separata tjänster.
Vi hjälper till med allt från kvalitativ juridisk och ekonomisk rådgivning till professionell flyttprojektledning och upphandling av inredning. Vi finns även tillhands och stöttar i förändringsprocesser där behov finns.

Tenant & Partner är ett privatägt bolag med samma huvudägare och ledning sedan start. Med kontor både i Stockholm och Göteborg arbetar 70 medarbetare med hela landet som verksamhetsområde. Flera år i rad har vi placerat oss i topp bland Europas bästa arbetsplatser på Great Place to Works lista, något vi är extra stolta över.

- Tillsammans skapar vi ett inspirerande och meningsfullt arbetsliv!

Skrivet om Tenant & Partner

Hästen 21 i Stockholm.

DLA Piper flyttar till Hästen 21

Uthyrning Som ett led i sin tillväxtstrategi kommer DLA Piper att flytta in på de två översta våningarna på en yta om 4 400 kvadratmeter i Pembrokes nybyggnadsprojekt Hästen 21 i centrala Stockholm.


Henrik Olausson, vd för Palats och en av grundarna.

Palats tar plats bland jättarna

Energi/miljö I en tid när det pratas mycket om återbruk och cirkularitet har ett litet företag från Chalmers utvecklat en plattform för inventering inom området. Fastighetssverige har pratat med en av grundarna, tillika vd, Henrik Olausson.
– Vi har samarbeten med flera stora företag och organisationer inom bygg- och fastighetsbranschen, både som kunder och som partners.


Nyutvecklade Fenix i Hagastaden, Stockholm.

Scius Partners hyr ut 3 600 kvadratmeter i Hagastaden

Uthyrning Scius Partners har hyrt ut cirka 3 600 kvadratmeter i det nyutvecklade Fenix i Hagastaden, Stockholm, till Addnode Group och HSB Riksförbund.


Tenant & Partner flyttar till Packhusplatsen.

Flyttexperterna flyttar till nytt kontor

Uthyrning Byter Wallenstam mot Platzer när man flyttar till nytt Göteborgskontor.


Chokladfabriken.

Kemikalieinspektionen flyttar till Atrium Ljungbergs Chokladfabriken

Uthyrning Atrium Ljungberg har tecknat avtal om cirka 4 000 kvadratmeter med Kemikalieinspektionen i den gamla Chokladfabriken i Sundbyberg. Myndigheten flyttar in i slutet av 2023 i skräddarsydda lokaler med hög hållbarhetsprofil, i direkt anslutning till Marabouparken.


Stora Kontorsdagen
David Werner, Jesper Trotzig och Jesper Swedenborg resonerar kring aktuella uthyrningstrender på Stora Kontorsdagen om drygt två veckor på At Six i Stockholm.

Stora Kontorsdagen: Trender på uthyrningsmarknaden

Stora Kontorsdagen Om drygt två veckor, den 18 november, arrangeras höstens mötesplats för dig som jobbar med kontorsfastigheter: Stora Kontorsdagen på At Six i Stockholm. Det är här du uppdaterar dig på de senaste trenderna på marknaden för kontorsfastigheter samtidigt som du knyter nya värdefulla kontakter. Ett av temana under dagen handlar om aktuella trender på uthyrningsmarknaden – hur har pandemin påverkat hyresgästernas förväntningar?


Hans Cronsieo lämnar och säljer sin del av Tenant & Partner och satsar på att utveckla en kontorsdel på Mind Real Estate, där han nu äger 80 procent.

Tenant & Partner-grundaren lämnar och byter sida – siktar på storsatsning

Bolag Hans Cronsioe och Torbjörn Eriksson delar på sig efter nästan 30 år tillsammans.
Cronsioe berättar här om sin nya satsning. "Ska vara 20 personer innan 2022 är slut."
Han menar att det nya post corona-landskapet kommer att innebära att många företag kommer att förvänta sig att medarbetarna ska arbeta en viss del utanför kontoret.


Julia Hedenström, fastighetskonsult, Tenant & Partner och Lina Jandér, Director of Offices, Northvolt.

Snabbväxande bolaget om kontorets digitala utveckling

Bolag Moderna bolag i den tekniska utvecklingens framkant ställer höga krav på sina lokaler och hyresvärdar vilket leder till förvaltningsutmaningar. Här berättar Lina Jandér från det snabbväxande internationella bolaget Northvolt vad de ställer för krav på framtidens förvaltning och fastighetskonsulten Julia Hedenström från Tenant & Partner berättar också hur fastighetsaktörerna bör tänka framöver.


Fleminggatan 20 i Stockholm.

Svensk Exportkredit flyttar sitt huvudkontor till Fleminggatan

Uthyrning Europa Capital har genom sin lokala ägarrepresentant NCAP undertecknat ett nytt hyresavtal med AB Svensk Exportkredit (SEK).


Norra Station i kvarteret Härden, beläget där Norra Stationsgatan möter Hälsingegatan i Stockholm.

Post- och Telestyrelsen till Humlegården i Hagastaden

Uthyrning Post- och Telestyrelsen hyr 5 700 kvadratmeter av Humlegården på Hälsingegatan 38. Inflyttning sker 1 december 2021.


Lokalmarknadsdagen
Kristoffer Kruse, Kristina Pettersson Post och Anders Forsling.

Lokalmarknadsdagen: Konjunkturnedgång – hur är uthyrningsläget?

Lokalmarknadsdagen Vår Efter en lång högkonjunktur pratas det allt mer om en nedgång och de noterade börsbolagen skakade till i inledningen av Q3-rapportperioden efter att flera bolag rapporterade negativa nettouthyrningssiffror, framför allt i Stockholm. Hur ser det ut i Göteborg? Hur hanterar fastighetsbolagen en annalkande konjunkturnedgång och hur påverkas uthyrningsmarknaden? De viktiga frågorna diskuteras på Lokalmarknadsdagen på Clarion Hotel Post den 16 januari.


Stora Kontorsdagen
Arcam, Bayer och Kindred är de tre finalistkontoren i årets upplaga av Sveriges Snyggaste Kontor! Vinnaren utses på Stora Kontorsdagen på Grand Hotel i Stockholm den 6 november.

Sveriges Snyggaste Kontor: Här är de tre finalisterna

Stora Kontorsdagen Ett spelföretag, ett av världens största life science-bolag och en världsledare på 3D-skrivare. Där har du finalisterna i årets upplaga av Sveriges Snyggaste Kontor. Missa inte prisutdelningen på Stora Kontorsdagen på Grand Hotel i Stockholm den 6 november.


Stockholmsverken.

Evrys dotterbolag flyttar till Stockholmsverken

Uthyrning IT-tjänsteföretaget Evrys dotterbolag Netrelations och Findwise flyttar in i Stockholmsverken. Dessutom kommer Evry Strategic Design Lab skapa ytor för kreativt samarbete med kunder. Totalt flyttar de in på cirka 1 400 kvadratmeter i korsningen mellan Rosenlundsgatan och Magnus Ladulåsgatan.


Afa förlänger avtal på Västra Kungsholmen

Uthyrning Afa Fastigheter och Visma har tecknat avtal för en åttaårsförlängning på Lindhagensgatan 94-96 på Västra Kungsholmen. Avtalet omfattar Vismas 11 600 kvadratmeter stora huvudkontor.


Tenant & Partner storrekryterar

Bolag Stor efterfrågan gör att Tenant & Partner förstärker sitt Stockholmskontor med fem nya rekryteringar.


Kindred Group expanderar i Urban Escape

Uthyrning Speloperatören Kindred Group expanderar sin verksamhet i Stockholm genom att flytta in i AMF:s projekt Urban Escape på Regeringsgatan.


Storuthyrning i Fabeges nya projekt i Hammarby Sjöstad

Uthyrning Fabege har tecknat avtal med Naturvårdsverket om flytt till Trikåfabriken 9 i Hammarby Sjöstad, som nu moderniseras och byggs till. Avtalet gäller 7 700 kvadratmeter.


Carglass flyttar till Garnisonen

Uthyrning Carglass flyttar i september in i nya lokaler i Garnisonen på Karlavägen i Stockholm. Tenant & Partner har bistått företaget i projektet.


Storebrand hämtar asset manager från Tenant & Partner

Bolag Storebrand Fastigheters nye asset manager kommer närmast från Tenant & Partner och har tidigare även arbetet inom Newsec Corporate Finance och SEB Wealth Management.


Företagsuniversitetet förlänger med Klövern vid Globen

Uthyrning Företagsuniversitetet har förlängt sitt hyreskontrakt med Klövern och blir därmed kvar i Globenområdet. Tenant & Partner har bistått Företagsuniversitetet i projektet.


IDG till Fatburen

Uthyrning IDG flyttar i januari 2016 till 1 090 kvadratmeter i Fatburen på Magnus Ladulåsgatan i Stockholm.


Stena hyr ut 2 000 kvadratmeter på Drottninggatan

Uthyrning Stena Fastigheter hyr ut 2 000 kvadratmeter kontor till RNB Retail and Brands i Klarahuset på Drottninggatan 33 i centrala Stockholm.


Två svenska fastighetskonsulter bland de 25 bästa arbetsplatserna i Europa

Bolag När Europas bästa arbetsplatser korades i helgen i Luxemburg placerade sig Tenant & Partner sexa och Forsen Projekt på plats 25. Bakom utnämningen står Great Place to Work.


Let’s deal flyttar till Amerikahuset

Uthyrning Let’s deal flyttade nyligen in i nyrenoverade lokaler i Amerikahuset på Barlastgatan i Göteborg. Tenant & Partner har bistått som rådgivare till företaget genom hela omlokaliseringsprocessen.


Newsec hyr ut i Frösunda

Uthyrning Newsec har på uppdrag av Credit Suisse tecknat ett sexårigt hyresavtal med Länsförsäkringar Stockholm, som därmed flyttar sitt huvudkontor till Telegrafgatan i Frösunda.


Pembrokes Mästerhuset i centrala Stockholm är nu fullt uthyrt.

Mästerhuset fullt uthyrt

Uthyrning Pembroke Real Estates Mästerhuset, en kontorsbyggnad om 30 650 kvadratmeter i centrala Stockholm, är fullt uthyrt tre månader före färdigställande.


Mästerhuset fullt uthyrt

Uthyrning Pembrokes Mästerhuset på Mäster Samuelsgatan i Stockholm är nu fullt uthyrt. Den senaste uthyrningen är till Trioptima, som hyr 3 500 kvadratmeter.


Atlasmuren hyr ut i Danderyd

Uthyrning Till våren flyttar ALS Scandinavia AB in i Atlasmurens fastighet Skruven 1 i Danderyd.
Förhyrningen avser 2 275 kvadratmeter kontor och avancerade teknik- och labb-lokaler.


Fastpartner köper i Spånga

Transaktioner Fastpartner köper en 20 000 kvadratmeter stor lager- och produktionsfastighet i Lunda av Liber AB.


Vasakronan hyr ut på Lindhagensgatan

Uthyrning Vasakronan hyr ut 2 200 kvadratmeter till den statliga myndigheten Statens Institutionsstyrelse (SiS) på Lindhagensgatan 126 i Stockholm.


Miljömärkning Sverige hyr 938 kvadratmeter i Fatburen

Uthyrning Crown Nordic Management och Jones Lang LaSalle hyr ut 938 kvadratmeter kontor i Fatburen till Miljömärkning Sverige AB, företaget med det övergripande ansvaret för miljömärkningen Svanen och EU Ecolabel i Sverige.


Newsec tar huvudkontor till Regeringsgatan i Stockholm

Uthyrning Newsec har tecknat ett flerårigt hyresavtal avseende 1 790 kvadratmeter på Regeringsgatan 105 i centrala Stockholm. En mediekoncern som flyttar sitt svenska huvudkontor.


Tenant & Partner får flyttuppdrag av Omegapoint

Uthyrning I oktober flyttar Omegapoint till ett eget våningsplan på Regeringsgatan 56 i centrala Stockholm. Tenant & Partner bistår företaget hela vägen från lokalsökning till inflyttning i nyrenoverade och anpassade lokaler.


Brinova hyr ut i Göteborg

Uthyrning Infratek lämnar i februari 2014 sina två tidigare lokaler i Kungsbacka och Mölndal och samlokaliserar i 760 kvadratmeter i Pripps gamla fabriker i Högsbo.


Atea samlokaliserar i Kista

Bolag Efter ett lång och komplicerad samlokalisering har nu Ateas huvudkontor samlats på en adress i Kista. Tenant & Partner har agerat rådgivare och koordinator under projektet.


DNB söker nytt Stockholmskontor – de får uppdraget

Bolag DNB planerar att lämna sina lokaler om 8 000 kvadratmeter på Kungsgatan i Stockholm. Man har anlitat en konsultfirma för att hitta nya lokaler.


Tenant & Partner satsar på brukarägt

Bolag Tenant & Partner har etablerat ett team med inriktning mot företag som driver sin verksamhet dels i hyrda lokaler och dels i lokaler de själva äger.


Här är branschens bästa arbetsplatser

Event För tionde året i rad listar Great place to work Sveriges bästa arbetsplatser. Tre branschbolag kniper fina placeringar i listorna.


Tenant & Partner har
rekryterat 20 nya medarbetare

Bolag Det senaste året har Tenant & Partner expanderat kraftigt. Under 2011 har 20 nya medarbetare anställts. Den senaste i raden blir senior manager inom tenant representation.


Struktur rekryterar från Tenant & Partner

Karriär Struktur rekryterar en säljare från Tenant & Partner och en ny marknadschef har tillträtt.


Två nya rekryteringar till Mengus

Karriär Två nya medarbetare börjar på Mengus. En av dem blir ny delägare i en av Mengus fastighetsfonder.


Mats Rengstedt till Savills

Karriär Savills har rekryterat Mats Rengstedt som kommer att förstärka investmentteamet i Stockholm. Han kommer närmast från en tjänst på Tenant & Partner där han de senaste fyra åren arbetet som projektledare inom tenant representation.


Klingofström ansvarar för ny uthyrningssatsning

Karriär Petter Klingofström lämnar Tenant & Partner för att bygga upp en storkonsults svenska uthyrningssatsning.


Fastighetsbranschens järnmän

Bolag Nu i helgen avgjordes SM i triathlon på Ironmandistansen (3,8 kilometer simning, 18 mil cykling och 42 kilometer löpning). En koncernchef på ett fastighetskonsultbolag tog sig runt hela sträckan, och kom i mål några minuter före en vd på ett av koncernens dotterbolag.


Fastighetsbolag bland
de bästa arbetsplatserna

Bolag Great Place to Work Institute presenterade i går kväll sin årliga ranking över Sveriges bästa arbetsplatser.
Flera fastighetsrelaterade företag är med på listorna.


Tenant & Partner får uppdrag av DICE

Uthyrning EA Digital Illusions CE AB (DICE) behöver större lokaler och söker nu 1 200 – 1 600 kvadratmeter i centrala Stockholm. Tenant & Partner har fått uppdraget att hitta lämpliga lokaler.


Struktur rekryterar från Tenant & Partner

Karriär Struktur har anställt en projektledare i Öresundsregionen. Hon kommer närmast från Tenant & Partner.


Atrium Ljungberg bygger
nytt i Sickla

Uthyrning Atrium Ljungberg bygger ett nytt verksamhetshus för Akzo Nobel i Sickla. Akzo Nobel har tecknat ett 15-årigt avtal.


KontaktUppgifter

Tenant & Partner

Adress
Norr Mälarstrand 14 10422 Stockholm

KONTAKT

Torbjörn Eriksson, VD
08-545 727 00

torbjorn.eriksson@tenantandpartner.com

Branschkategorier