Image

Fasticon

Fasticon är specialister på kompetensförsörjning inom samhällsbyggnadssektorn.

Digitaliseringen är en av flera drivkrafter som förändrar affärsmodeller och yrkesroller i grunden. Det kräver nya kunskaper och nya arbetssätt. Vi har förståelse för förändringarna och hjälper våra kunder att förstärka sina organisationer genom att attrahera, utveckla och behålla rätt kompetens. Det gör vi genom att utbilda, rekrytera och hyra ut yrkesverksamma som bidrar till värdeskapande samhällsbyggnad.

Kunderna finns över hela Sverige och vi utgår från kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Vi löser hastigt uppkomna kompetensbehov – snabbt och med hög kvalitet. Inom branschens alla yrkesområden har vi upparbetade nätverk och kvalificerade interimskonsulter som kan vara snabbt på plats och bidra till din verksamhet.

Våra rekryteringskonsulter säkerställer smidiga och framgångsrika rekryteringar och driver processerna från kravprofil till anställningsavtal. Med bred branschkunskap och stort nätverk förstår vi våra kunders verkliga behov och presenterar kandidater med potential för den specifika tjänsten.

Det livslånga lärandet är viktigare än någonsin. I nära samarbete med näringslivet utvecklar och erbjuder BFAB och STF Ingenjörsutbildningar kurser och utbildningar för yrkesverksamma inom bygg, fastighet och teknikdrivna företag. Utbildningarna genomförs både fysiskt och digitalt och kan anpassas för just era behov. Föreläsarna, som alla är specialister med gedigen erfarenhet och stark förankring i näringslivet, bidrar till den höga deltagarnöjdheten.

Med Fasticon som kompetenspartner får du och din organisation kunskap, nätverk och engagemang som bidrar till långsiktig framgång och ökad förståelse för morgondagens arbetsmarknad och kompetensbehov.

Skrivet om Fasticon

Malin Clavering, Imran Waheed och Annie Knipplén.

Fasticon förstärker med tre rekryteringskonsulter

Karriär Fasticon anställer tre rekryteringskonsulter: Malin Clavering, Imran Waheed och Annie Knipplén.


Robert Vangstad.

Nischer rekryterar affärsutvecklare och öppnar kontor i södra Sverige

Bolag Nischer Properties rekryterar affärsutvecklare/ackvisitör för södra Sverige. Rekryteringen sker tillsammans med Fasticon och syftar till att stärka satsningen på utveckling, förvaltning och entreprenadverksamheten i södra Sverige. Affärsutvecklaren kommer även att ansvara för etableringen av ett nytt kontor.


Fasticon

Fasticon rekryterar trio

Karriär Fasticon förstärker organisationen inom samtliga affärsområden - rekrytering, bemanning och utbildning.


Henrik Olsson.

Ny vd och koncernchef i Fasticon

Bolag Styrelsen i Fasticon AB har utsett Henrik Olsson till ny vd för Fasticon AB och därmed koncernchef i Fasticon-koncernen. Henrik Olsson, som därmed efterträder Tomas Bergström i den rollen, tillträder sin tjänst den 10 februari 2020.


K6 i Malmö.

Fasticon flyttar in hos Svenska Hus i Malmö

Uthyrning Fasticon har valt att flytta sitt regionkontor till Svenska Hus fastighet K6 på Kungsgatan i Malmö.


Fasticons Jan Gösbeck skriver på en spänningsroman som utspelar sig i fastighetsmiljö i Stockholm.

Han ska ta livet av Stockholms fastighetsbransch

Karriär Till vardags är han en nyckelspelare på Fasticon – men privat står Jan Gösbeck redo att kasta sig in i död och kriminalitet i Stockholms fastighetsbransch med sin spänningsroman.
– Det blir människor som dör och rån i köpcentrummiljö, säger författaren.


Roger Bengtsson blir ansvarig för nya Fasticon Advisors.

Fasticon startar ny verksamhet

Bolag Fasticon startar Fasticon Advisors, som fokuserar på organisations- och verksamhetsutveckling inom fastighetssektorn.


Göteborg 400+
De leder Göteborg 400+ den 21 maj: Karin Sjöström Andersson, Björn Siesjö, moderator Karin Klingenstierna och Susanne Åhlén.

De leder Göteborg 400+

Göteborg 400+ Moderator Karin Klingenstierna får hjälp av en mycket initierad expert/branschpanel på seminariet Göteborg 400+ den 21 maj.


Jens Albrektsson blir i augusti vd för utbildningsbolaget STF, ägt av Fasticon.

Ny vd för Fasticon-ägt utbildningsbolag

Bolag Jens Albrektsson tillträder i augusti rollen som vd för utbildningsbolaget STF, ägt av Fasticon. STF är ledande på utbildningar inom främst el-, energi- och installationssektorerna.


Se bilderna från Fastighetsmarknadsdagen Jönköping

Fastighetsmarknadsdagen Jönköping Fastighetsmarknadsdagen Jönköping bjöd på intressanta dragningar, spännande diskussioner och trevligt mingel på Elite Stora Hotellet i Jönköping. Se bilderna från dagen här.


The Fast Icons and the Property Band med medlemmar främst från Fasticon vann The Company of Rock.

Branschens rockigaste företag – Fasticon!

Bolag The Fast Icons and the Property Band med medlemmar främst från Fasticon vann The Company of Rock, Stockholms största musiktävling för företag, på fredagskvällen.


Från vänster: Jesse Kemppinen, Fryshuset, Stig-Arne Bäckman, Talangakademin, Moa Arnberg, Förvaltaren, Peter Schilling, kommunstyrelseordförande i Sundbyberg, David Johansson, Balder, Jonas Gustavsson, Fasticon, Annica Modin, Wallenstam och Linus Warrenst

Fastighetsägare i unikt win win-koncept

Bolag På torsdagen presenterades det unika jobbskapande konceptet Talangakademin i Hallonbergen Centrum.
– Många branscher skriker efter kompetens samtidigt som det finns mängder av talanger dolda i utanförskap. Talangakademin är till nytta för såväl individen som näringslivet och fastighetsbolagen, säger Stig-Arne Bäckman, projektledare för Talangakademin.


BFAB rekryterar Jessica Andersson till Göteborg.

BFAB rekryterar Jessica Andersson till Göteborg

Bolag BFAB förstärker sin regionala närvaro i region Väst genom att rekrytera Jessica Andersson som utbildningsansvarig. Jessica har arbetat med vidareutbildning för yrkesverksamma inom fastighetsområdet i drygt 20 år och kommer närmast från Lexicon Fastighet (tidigare PLUS).


BFAB etableras i Göteborg och Malmö

Bolag Utbildningsbolaget BFAB, ägt av Fasticon, breddar det nationella erbjudandet genom etablering initialt i Göteborg och Malmö.


Unikt samarbete skapar integration och nya jobb

Bolag Talangakademin är ett unikt samarbete mellan Fasticon, Tillväxtverket och flera ledande fastighetsägare. Projektet ska skapa nya jobb i utanförskapsområden med hög arbetslöshet.


Stora Bostadsdagen

Hur undviker man ”the fat cat syndrome”?

Stora Bostadsdagen Digitalisering, ny teknik och ökande krav från ägare och kunder innebär att många bör se över sina förvaltningsorganisationer för att de ska vara så effektiva som möjligt. Samtidigt lider delar av branschen av ett "fat cat syndrome" - man gör som man alltid har gjort, för det har ju gått bra. Vad behöver man göra för att ta nästa steg mot en effektiv och värdeskapande förvaltning? Fasticons Jahn Wahlbäck berättar på Stora Bostadsdagen om effektiv och värdeskapande förvaltning i dagens och framtidens fastighetsbransch.


Jörgen Sigvardsson lämnar Fasticon för Bergsäker

Bolag Jörgen Sigvardsson har utsetts till ny vd för Bergsäker, konsult inom
omgivningspåverkan i samband med bygg- och miljöprojekt.


Fasticon Kompetens startar unikt integrations- och kompetensförsörjningsprojekt

Bolag Fastighetskompetens 2017 ska minska utanförskapet och tillföra välbehövlig kompetens till fastighetsbranschen.


Lämnar Fasticon och startar eget: ”Vill inte lägga av ännu” 

Karriär Efter tre år som regionansvarig för Fasticon Väst lämnar Tom Hansson bolaget och satsar på egen verksamhet. Här berättar han varför – och hur han ser på framtiden.


Fasticon rekryterar seniorkonsult för upphandling

Karriär Fasticon plockar in Johan Lundström som seniorkonsult inom affärsområde upphandling med placering i Stockholm.


Fasticon AB utser ny vd

Karriär Styrelsen för Fasticon AB har utsett Jörgen Sigvardsson till ny vd. Han kommer senast från Sweco.


NAI Svefa fortsätter att växa - köper Fasticon AB

Bolag NAI Svefa förvärvar Fasticon AB med det helägda dotterbolaget Fasticon Väst AB.


Mingel och intressant seminarium med Fasticon

Event 130 personer från den svenska fastighetsbranschen samlades i förra veckan för en trevlig skärgårdskryssning med Fasticonbåten. Dessförinnan bjöds det på ett intressant seminarium om bland annat bostadsmarknad, kompetens och integration på Fasticons kontor på Hälsingegatan.


Rotpartner hämtar HR-ansvarig från Fasticon

Bolag Ella Olsson, tidigare rekryteringskonsult på Fasticon Kompetens, blir ny HR-ansvarig på Rotpartner.


Anna Porsér till Fasticon

Karriär Fasticon har rekryterat Anna Porsér som seniorkonsult inom affärsområde Upphandling.


Fasticon tar fram partnering-liknande upphandlingsform för Aff-tjänster

Bolag Fasticon och Väsbyhem har tagit fram en ny upphandlingsform för fastighetstjänster hos offentliga aktörer.
Väsbyhem, som upphandlar sin trappstädning på nytt, gör det i samverkansform i syfte att säkerställa hög kvalité och rätt ersättningsnivå.


Fasticon och Fasticon Kompetens till Turning Torso

Bolag Fasticon och Fasticon Kompetens flyttar till moderna och ändamålsenliga lokaler i Turning Torso i Malmö.


Fasticon förstärker i väst

Bolag Fasticon Väst har knutit till sig Anders Arnell som seniorkonsult med inriktning främst mot affärsstöd. Han utgår från Fasticons kontor i Uddevalla.


Fasticon växer i väst

Karriär Fasticon förstärker sitt konsultteam med två personer i region Väst.


Bostadsutveckling, kompetens och integration på Fasticonbåten

Event På Fasticonbåten diskuterades utmaningar och möjligheter på fastighetsbranschen innan besökarna bjöds på en fin skärgårdstur på S/S Stockholm. På seminarieprogrammet stod bland annat bostadsutvecklings-, kompetens- och integrationsfrågor.


Ahlström och Gustavsson köper Fasticon Kompetens

Bolag Fasticon Holding säljer Fasticon Kompetens till Byggmästare Anders J Ahlström Holding AB och Fasticon Kompetens vd Jonas Gustavsson.


Fasticon tillsätter research-chef

Karriär Fasticon har anställt Jeanette Kanka i rollen som research-chef, med bas i Stockholm.


Fasticon rekryterar seniorkonsult

Bolag Fasticon förstärker upphandlingsteamet i Stockholm med en ny seniorkonsult. Den nya medarbetaren kommer närmast från en tjänst på Swedavia.


Tom Hansson blir Fasticon Väst

Bolag Nu byter Tom Hansson Bygg- och Fastighetsutveckling officiellt namn till Fasticon Väst.


Fasticon får Aff-uppdrag av HSB

Bolag Fasticon har tecknat en överenskommelse med HSB:s Riksförbund för att arbeta fram mallar enligt Nya Aff.


Fasticon rekryterar seniorkonsult

Karriär Fasticon rekryterar Anneli Kinder som ny seniorkonsult.


Aff: Fasticon tar nästa steg

Bolag Fasticon har, utifrån Nya Aff, redan tagit ett steg till och erbjuder paketerade förfrågningsunderlag och avtalsunderlag för vissa typer av entreprenader. Fasticon har tecknat en överenskommelse med Einar Mattsson Byggnads AB för att uppgradera deras internavtal till Nya Aff.


Ica ändrar i förvaltningsorganisationen

Bolag Ica Fastigheter genomför en organisationsförändring och tillsätter bland annat nya marknadsområdeschefer inom asset management.


Fasticon stödjer Fortifikationsverkets strategiarbete

Bolag Fasticon AB har haft i uppdrag att ta fram förslag på ny strategi och organisationsstruktur för Fortifikationsverkets strategiska fastighetsförvaltning.


Fastighetsbåten: Rekordlågt intresse från internationella investerare

Sverige Internationella investerares del av transaktionsvolymen på den svenska fastighetsmarknaden är rekordlåg – Patrizias Rikke Lykke och Swedbanks Göran Råckle gav på Fasticons Fastighetsbåten sina förklaringar till detta.


Fasticon rekryterar i Malmö

Karriär Fasticon rekryterar Erik Sjöström som rekryteringskonsult till bolagets kontor i Malmö.


Fasticon öppnar i Växjö – anställer hemvändare

Karriär Fasticon öppnar kontor i Växjö och anställer Ulf Neuhaus som seniorkonsult.
Ulf Neuhaus arbetade för Fasticon i Växjö under åtta år innan han år 2008 gick vidare och blev vd för kommunala Witalabostäder. Nu är han tillbaka på Fasticon.


Fasticon växer och öppnar i Uppsala

Bolag Fasticon har öppnat ett kontor i Uppsala.


Fasticon ingår stort ramavtal för upphandlingskonsulter

Bolag Sju kommuner och sex kommunala bolag i Uppsala län och Gävleborgs län har genomfört en gemensam upphandling, gällande upphandlingstjänster.
Fasticon har här ingått ramavtal inom flera olika områden.


Fasticon ser stora synergieffekter med förvärv

Bolag Fasticon köpte nyligen Tom Hansson Bygg- och Fastighetsutveckling, som i dag omsätter cirka åtta miljoner kronor.
Fasticon tror att omsättningen på sikt kan fördubblas, bland annat genom en expansion inom affärsområdet Kompetens.


Hasselberg och Alteryd till Gunnar Karlsens styrelse

Bolag Mikael Hasselberg och Erik Alteryd har valts in i styrelsens för entreprenör- och servicepartnern Gunnar Karlsen Sverige AB.


Fasticon köper konsult i Västsverige

Bolag Fasticon satsar hårt i Västsverige och köper nu ett konkurrerande bolag.
Bolagets vd och ägare blir nu chef för Fasticon i region Väst.


Ex-minister blir ordförande i Fasticon

Karriär Nyligen meddelades att Pär Nuder skulle bli ny ordförande i Hemsö. Nu greppar en annan före detta socialdemokratisk finansminster ordförandeklubban i Fasticon.


Fasticonkonsult startar eget

Karriär Per Nilsson, senior konsult och tidigare regionchef för Fasticon Öresund, startar egen konsultverksamhet i firman Rederic Property Management.


Carl Petre, Mikael Hasselberg och Per Liljenfeldt bildar tillsammans bolaget Grandab Management.

Konsulttrio bildar managementbolag

Bolag En trio konsulter från Fasticon och Newsec går samman och bildar Grandab Management, specialiserade på utveckling och förvaltning av kommersiella fastigheter.


Hasselberg lämnar Fasticon

Karriär Mikael Hasselberg, regionchef för Fasticon i väst, lämnar bolaget för att starta egen verksamhet.
Bolagets vd Roger Bengtsson tar tillfälligt över regionansvaret.


Basale får uppdrag av Lärarförbundet

Bolag Lärarförbundet har gett Basale i uppdrag att förvalta förbundets fastighetsbestånd i Stockholm. Uppdraget avser totalförvaltning och fastighetsdrift av cirka 40 000 kvadratmeter kontors-, och bostadsfastigheter i Stockholms innerstad.


Fasticon samlar verksamheterna under ett webb-tak

Bolag Fasticon lanserar i dag en ny hemsida där man samlar verksamheterna under ett tak.


Ny upphandlingschef på Fasticon

Karriär Fasticon har anställt Katariina Virkkunen som ny upphandlingschef till Stockholmskontoret.


Fasticon rekryterar konsult från Coor

Karriär Fasticon har anställt Jacob Kjellgren. Han kommer närmast från Coor Service Management.


Hasselberg tar nytt styrelseuppdrag

Karriär Mikael Hasselberg, tidigare vd i Newsec Asset Management och numera regionchef för Fasticon Syd, har tagit ett nytt styrelseuppdrag.


Wahlbäck på nyinrättad tjänst

Karriär Jahn Wahlbäck har fram tills nu varit regionchef för Fasticons Stockholmsverksamhet. Nu har han tillträtt en ny tjänst.


Fasticon rekryterar från Newsec

Karriär Fasticon tillsätter en regionchef för Stockholm. Han kommer närmast från Newsec.


Ny ordförande för Aff

Bolag Charlotte Axelsson är ny ordförande i Aff – forum för förvaltning och service. Hon tar nu över efter Lennart Andersson, Fasticon, som efter många år nu ville lämna över ordförandesysslan.


Nytt fastighetsbolag i Hudiksvall

Bolag För att sänka sina driftskostnader har Hudiksvalls kommun förändrat organisationen kring kommunens fastigheter. Resultatet blir bland annat ett nytt fastighetsbolag.


Inflyttningsklart för Fasticon i Göteborg

Bolag Nu är det inflyttningsklart för Fasticon i Göteborg.


Fasticon anställer i Stockholm

Karriär Fasticon har anställt fastighetskonsulterna Pia Larsson och Monica Joon för att förstärka affärsstödsteamet i Stockholm.


Han tar över efter Bengtsson

Karriär Roger Bengtsson har utsetts till vd för Fasticon. Nu är hans efterträdare på posten som regionchef i Öresund utsedd.


Tidigare Newsec-vd
blir regionchef på Fasticon

Karriär Fasticon etablerar kontor i Göteborg. Samtidigt rekryterar man en regionchef. Han har tidigare varit vd i ett Newsec-bolag.


Humlegården hyr ut till Fasticon

Uthyrning Humlegården hyr ut takvåningen på fastigheten på Hälsingegatan 40 i Stockholm – som Humlegården förvärvade i somras – till Fasticon, som flyttar in vid årsskiftet.


Han blir vd för Fasticon

Karriär Fasticon förstärker ledningen och utser en vd.


Solskensbåttur med Fasticon

Event Branschen samlades för en kvällstur med Fasticon på M/S Riddarholmen i Stockholms skärgård. Det blev en solig tillställning med trevligt mingel och seminarium med allvarliga frågeställningar. Se bilderna här.


KontaktUppgifter

Fasticon

Adress
Kungsbroplan 3A Stockholm

KONTAKT

Jan Gösbeck. Marknad- och försäljningschef
0723-89 99 77

jan.gosbeck@fasticon.se

Branschkategorier