Image

Restate

Restate är rikstäckande fastighetskonsult inom ombildning, nyproduktion av bostadsrätter samt kommersiella transaktioner. Var tredje ombildning i Sverige har genomförts av oss och sedan 2015 har Restate varit rådgivare i nära häften av Sveriges nyproduktion.

Hos oss finner du ca 20 engagerade analytiker, värderare, mäklare, jurister och ekonomer med gedigen expertis inom fastighetsområdet. Vi har även behörighet av Boverket att utfärda intyg om att bostadsrättförenings ekonomiska plan/kostnadskalkyl är hållbar.

Vi erbjuder dig som kund kvalificerade rådgivningstjänster och skräddarsydda lösningar där vi anpassar våra insatser till ärendets komplexitet och låter de bäst lämpade för uppgiften lösa uppdraget.

Skrivet om Restate

Sigtunahem säljer till en bostadsrättsförening för 136 miljoner kronor.

Ombildning av 58 lägenheter i Sigtuna

Transaktioner Bostadsrättsföreningen Hagtornet förvärvade den 1 december fastigheten Ragvaldsbo 1:16. Säljare var Sigtunahem och Restate var ombud i processen.


Direktören 6 i Halmstad.

Ombildning för 22 miljoner i Halmstad

Transaktioner Nio lägenheter i centrala Halmstad har ombildats till bostadsrätter och samtliga hyresgäster valde att köpa sina bostäder och blir bostadsrättsinnehavare.


Krokomsbostäder säljer till en bostadsrättsförening.

Ombildning av 72 lägenheter i Krokom

Transaktioner Bostadsrättsföreningen Tors & Lokes förvärvade den 1 november fastigheten Krokom Ås-Hov 1:216. Totalt innefattar ombildningen 72 lägenheter från allmännyttiga Krokomsbostäder. Restate var ombud i processen.


Stockholmshem ombildar i Rågsved.

Stockholmshem säljer till BRF i Rågsved

Transaktioner Ombildning av 131 lägenheter – köpeskilling 309 miljoner kronor.


Carl Dutina på Restate företrädde köparen.

Stena säljer till BRF i Midsommarkransen

Transaktioner Stena Fastigheter säljer två tomträtter till en bostadsrättsförening för cirka 65 miljoner kronor.


Här är det mest aktivitet enligt Restates transaktionschef

Bolag Anna Olsson, transaktionsansvarig på Restate, kommenterar marknadsutvecklingen för Fastighetssverige. I de här branscherna händer det mest just nu.


Restate

Malmöauktionen: Hyresgäster vill köpa loss två fastigheter

Transaktioner I slutet av november hålls en historisk auktion i Malmö, omfattande åtta privatägda fastigheter värderade till totalt cirka 600 miljoner kronor. Restate Syd är ombud för de boende i två av de aktuella fastigheterna genom bostadsrättföreningarna Brf Husaren 7 och Brf Rolf 12.


Här är köprådgivarna som stänger störst affärer

Lista I samband med att den svenska fastighetsmarknaden attraherar allt fler internationella investerare ökar även transaktionsteamens köpuppdrag. Fastighetssverige har tittat närmare på vilka team som lockar till sig störst volymer – per anställd.


Roberth Wallin.

Restate rekryterar från Skanska

Bolag Roberth Wallin har rekryterats till Restate som projektledare på Restate Nyproduktion.


Christine Hallberg.

Christine Hallberg tar över rodret för Restate nyproduktion

Bolag Efter två år på Restate tar Christine Hallberg över rollen som ansvarig för företagets nyproduktionsavdelning. Hon ersätter Patrik Rosén, som sedan i september är vd på Restate.


De stänger störst affärer per anställd

Lista I samband med att den svenska rådgivningskartan ritas om i grunden har Fastighetssverige tittat närmare på vilka transaktionsteam som genomför störst säljuppdrag – per anställd.


Restate köper Malmöbolag

Bolag Restate köper Svensk Borätt AB, med fem anställda i Malmö.


75 lägenheter säljs i Motala

Transaktioner Kommunala Bostadsstiftelsen Platen har tecknat avtal om försäljning av 75 lägenheter i Motala. Köpare är lokala investerare genom Sjöstadsförvaltning i Motala, ett bolag under bildande.


Säljer för nästan 50 000 per kvadrat

Transaktioner En bostadsrättsförening köper i Enskede för 48 500 kronor per kvadratmeter bostadsyta.


Kopparcronan köper vakans i Sköndal

Transaktioner Kopparcronan AB har förvärvat industrifastigheten Mopsen 1 i Norra Sköndals industriområde. Säljare är privatpersoner.


Restate-profil lämnar – startar eget

Bolag Petter Brolin, som var med och grundade Restate Bjurfors Isaksson Brolin AB, säljer sina aktier i bolaget och bildar Proper T AB, som kommer att koncentrera sig på utveckling av fastigheter gemensamt ägda med traditionella fastighetsägare och investerare.


BRF avstår hembudsrätt på Kungsholmen

Transaktioner Anders Ivarsson AB förvärvar bostadsfastigheten Sjökonungen 1 i Fredhäll på Kungsholmen av tre privatpersoner för 76,5 miljoner kronor. Förvärvet skedde efter att den av de boende bildade bostadsrättsföreningen valt att avstå sin hembudsrätt.


Davrika säljer bostadsfastighet på Kungsholmen

Transaktioner Davrika säljer fastigheten Opalen 3 till en bostadsrättsförening. Det underliggande fastighetsvärdet uppgår till cirka 140 miljoner kronor.


Ökad aktivitet på ombildningsmarknaden

Bolag Låga boräntor, kommande amorteringskrav och eventuellt stopp för paketering leder till ökad aktivitet på ombildningsmarknaden, enligt Restate.


BRF-ombildning för 110 miljoner på Södermalm

Transaktioner Jutta Waller AB har sålt två fastigheter på Östgötagatan, Södermalm, till en bostadsrättsförening.
Det underliggande fastighetsvärdet uppgår till cirka 110 miljoner kronor, motsvarande drygt 46 000 kronor per kvadratmeter.


Partillebo säljer till bostadsrättsföreningar

Transaktioner Kommunala Partillebo säljer två fastigheter med 98 lägenheter till bostadsrättsföreningen Silva för 96 miljoner kronor.


Akelius säljer till BRF i Umeå

Transaktioner Akelius säljer fastigheten Montellsgärdet 2 i Umeå till en bostadsrättsförening för 88 miljoner kronor.


Restate går in i studentbostadsföretag

Bolag Restate köper 50 procent av Pop Up, ett relativt nystartat företag som har tagit fram ett helhetskoncept för studentbostäder i containerform.


BRF köper i Åkersberga

Transaktioner Tegeltornet säljer 3D-fastigheten Österåker Berga 11:94 till en BRF Skeppet.


Akelius säljer till BRF

Transaktioner Akelius har sålt fastigheten Hallen 2 i Skogås till en bostadsrättsförening. Köpeskillingen uppgick till 54 miljoner kronor vilket motsvarar cirka 17 300 kronor per kvadratmeter.


Restate bakom 38 procent av Q1-ombildningarna

Transaktioner Restate företrädde föreningar vid 38 procent av ombildningarna till bostadsrätt under årets första kvartal.


BRF-affär om 70 miljoner i Sundbyberg

Transaktioner BRF Sparven 18 har köpt fastigheten Sundbyberg Sparven 18 av Ulla och Lars Holm. Köpeskillingen uppgick till 70 miljoner kronor.


Familjebostäder säljer till BRF i Enskede

Transaktioner Bostadsrättsföreningen Brevlådan 2 har köpt fastigheten Stockholm Brevlådan 2 av Familjebostäder. Köpeskillingen uppgick till 50,6 miljoner kronor.


HSB köper i Svedmyra

Transaktioner HSB Bostad har förvärvat en fastighet från två privatpersoner i anslutning till Svedmyra tunnelbanestation. En ny detaljplan som möjliggör drygt 50 bostadsrättslägenheter och ett gruppboende med underliggande garage har påbörjats.


Ombildning i Bandhagen

Transaktioner Nockteglet i Stockholm KB har sålt tomträtten till fastigheten Nockteglet 2 till en i fastigheten bildad bostadsrättsförening.


Fler men mindre ombildningar i Stockholm

Transaktioner Antalet ombildningar var fler i Stockholm år 2012 än under 2011, men den totala transaktionsvolymen var mycket mindre.


Bottenrekord för BRF-ombildningar

Transaktioner Förra året genomfördes ombildningar till bostadsrätt för 5,6 miljarder kronor i Sverige, den lägsta siffran på många år. Detta enligt statistik från Restate.

Fler men mindre ombildningar i Stockholm

Transaktioner Antalet ombildningar var fler i Stockholm år 2012 än under 2011, men den totala transaktionsvolymen var mycket mindre.

Fortsatt minskning av ombildningar i år

Transaktioner Enligt statistik från Hittabrf.se ombildades 1 229 lägenheter (46 föreningar) till bostadsrätt under årets första kvartal, en minskning med 24 procent.


Holmström Fastigheter köper i Skarpnäck

Transaktioner Holmström Fastigheter köper fastigheten Autopiloten 5 och 9 i Skarpnäck. Fastigheten omfattar ca 2150 kvadratmeter, bestående av 22 lägenheter samt två obebyggda vindar.


Sju miljarder i skatt – frivilligt

Transaktioner Vid fastighetsförsäljningar till bostadsrättsföreningar väljer i stort sett alla säljare att paketera fastigheterna i bolag för att undvika vinstskatt. Men det finns ett stort undantag.


Ombildar allmännyttan för billigt?

Bostäder I Fastighetssveriges senaste pappersmagasin tar vi upp det faktum att det är en mycket bättre affär att sälja en nyombildad bostadsrätt i Stockholm om den tidigare ägts av allmännyttan än om den ägts av en privat fastighetsägare.
Varför är det så här? Säljer allmännyttan för billigt?


Restate rekryterar chef från Catella

Karriär Restate Bjurfors Isaksson Brolin AB har rekryterat en ansvarig för rådgivning vid kommersiella fastighetstransaktioner. Han kommer närmast från Catella.


Trio bildar nytt bolag

Bolag Tre mäklare bildar ett nytt bolag med fokus på ombildningar till bostadsrätt.


KontaktUppgifter

Restate

Adress
Celsiusgatan 10 11135 Stockholm

KONTAKT
08-4021000

info@restate.se

Branschkategorier