Image

Gernandt & Danielsson

Gernandt & Danielsson erbjuder affärsjuridisk rådgivning till stora och medelstora svenska och internationella klienter. Vi har agerat rådgivare i flera av de största och mest komplexa transaktionerna och tvisterna som förekommit i Sverige.

Klienten och klientnyttan av våra tjänster är utgångs­punkten för Gernandt & Danielssons verksamhet. Vi strävar efter att vara den högst ansedda och mest eftertraktade affärsjuridiska rådgivaren och arbetsgivaren i Sverige.

Gernandt & Danielsson är känt för att erbjuda förstklassiga juridiska tjänster. Våra klienter sätter inte minst värde på vår juridiska skicklighet och kvalitativa rådgivning. Detta goda anseende bekräftas i olika oberoende nationella och internationella rankningar och klientnöjdhetsundersökningar.

Skrivet om Gernandt & Danielsson

Bromma Blocks.

Svenska Handelsfastigheter köper Bromma Blocks för knappt 1,2 miljarder

Transaktioner Svenska Handelsfastigheter har ingått avtal med CBRE IM om förvärv av Bromma Blocks för 1,173 miljarder kronor. Förvärvet omfattar fem fastigheter med en total uthyrningsbar yta om knappt 57 500 kvadratmeter och en välbelägen byggrätt om cirka 50 000 kvadratmeter BTA. Coop, City Gross, Elgiganten, XXL, Jula och Rusta hör till de större hyresgästerna. Förvärvet gör att Svenska Handelsfastigheters totala handelsyta passerar en miljon kvadratmeter.


Manfred Löfvenhaft, Anna Eriksson och Magnus Lidman från Gernandt & Danielsson advokatbyrå

"Vi fick den bästa pusselbiten på fastighetstransaktionsmarknaden"

Juridik Gernandt & Danielsson har lagt till en rejäl och viktig pusselbit. Två nya delägare i Magnus Lidman och Anna Eriksson och tillhörande team samt kunderna för fastighetstransaktioner. På så sätt kan advokatbyrån ta en ledande position på fastighetstransaktionssidan. Det berättar Manfred Löfvenhaft, Managing Partner och Magnus Lidman till Fastighetssverige.


Genesta säljer Svea Artilleri.

Genesta säljer i centrala Stockholm

Transaktioner Genesta säljer kontorsfastigheten Svea Artilleri vid Stadion i Stockholm.


Solåsen Handel.

Genesta säljer Solåsen Handel till Niam

Transaktioner Genesta säljer sin del av handelsparken Solåsen Handel i Jönköping på uppdrag av fonden, GNRE Core Plus, till Niam.


Fokus Asset Management köper Scius Partners

Bolag Danska Fokus Asset Management köper svenska Scius Partners för att skapa den ledande fullservice investerings- och kapitalförvaltaren i Norden.


Trianon, med Olof Andersson som vd, tar in 400 miljoner kronor i en hållbar hybridobligation.

Trianon emitterar en hållbar hybridobligation

Ekonomi/Finansiering Trianon emitterar en hybridobligation om 400 miljoner kronor.


Heimstaden, med Patrik Hall som vd, emitterar hybridobligationer.

Heimstaden emitterar hybridobligationer om två miljarder

Ekonomi/Finansiering Heimstaden emitterar hybridobligationer om 2 000 miljoner kronor på den nordiska kapitalmarknaden.


Tobin emitterar obligationslån – löser in preffar

Ekonomi/Finansiering Tobin Properties har emitterat ett treårigt säkerställt obligationslån om 225 miljoner kronor. Likviden ska bland annat användas till inlösen av preferensaktier.


Victoria Park emitterar obligationer om 600 miljoner

Ekonomi/Finansiering Victoria Park emitterar icke säkerställda företagsobligationer om 600 miljoner kronor på den nordiska marknaden. Obligationerna har en löptid om fyra år med en rörlig ränta om Stibors tremånadersränta plus 4,50 procent.


Victoria Park överväger att emittera företagsobligationer

Ekonomi/Finansiering Victoria Park överväger att emittera icke säkerställda företagsobligationer på den nordiska marknaden.


Slättö får AIFM-tillstånd

Bolag Slättö Förvaltning har fått tillstånd från Finansinspektionen att förvalta alternativa investeringsfonder med fastighetsfondstrategier.


De är rådgivare till Castellum

Bolag Åtta olika rådgivare arbetar med Castellums förvärv och företrädesemission.


Oscar fullföljer emission av nya preferensaktier

Bolag Oscar Properties fullföljer de två riktade nyemissionerna av preferensaktier av serie B, och tillförs totalt 197,6 miljoner kronor. Aktierna ska noteras på Nasdaq Stockholm och bolaget planerar att genomföra ytterligare en eller flera emissioner till allmänheten för att uppfylla Nasdaq Stockholms spridningskrav.


Oscar Properties pref-erbjudande fulltecknat

Bolag Oscar Properties erbjudande kring de nya preferensaktierna har fulltecknats och stängts i förtid.


Budkommittén säger ja

Bolag Tribonas budkommitté rekommenderar enhälligt aktieägarna i bolaget att acceptera Catenas erbjudande. Corem har dragit tillbaka sitt bud.


Fastpartner emitterar obligationslån om 300 miljoner

Ekonomi/Finansiering Fastpartner emitterar ett icke säkerställt obligationslån om 300 miljoner kronor, med en löptid om fyra år och två månader, på den svenska obligationsmarknaden. Lånet löper med en rörlig ränta om Stibors tremånadersränta + 3,40 procentenheter.


Akelius utökar obligationslån med halv miljard

Ekonomi/Finansiering Akelius utökar ett icke säkerställt obligationslån med 500 miljoner kronor inom en befintlig ram om 1 500 miljoner kronor, där obligationer om 350 miljoner kronor emitterades i juni 2014.


Andreas Nelvig ringde på torsdagsmorgonen i börsklockan.

NP3 på börsen – första avsluten upp tolv procent

Bolag Nu på morgonen inleddes handeln med NP3:s aktier på Stockholmsbörsen.
De första avsluten gjordes på 33,50 kronor, nästan tolv procent upp från teckningskursen 30 kronor.


Klöverns pref-emission övertecknad

Ekonomi/Finansiering Klöverns senaste emission av preferensaktier övertecknades väsentligt.
Klövern får in 1 875 miljoner kronor genom emissionen.


Oscar Properties emitterar obligationslån 350 miljoner

Ekonomi/Finansiering Oscar Properties har emitterat ett icke säkerställt femårigt obligationslån om 350 miljoner kronor.


Akelius erbjuder 6,8 procent i avkastning

Bolag Akelius Residentials har nu presenterat sitt prospekt kring noteringen av bolagets preferensaktier. Den effektiva årsavkastningen ligger på 6,8 procent.


Victoria Park-emission övertecknad

Bolag Victoria Parks företrädesemission om 208 miljoner kronor övertecknades och bolaget utnyttjar övertilldelningsoptionen. Bolaget tillförs sammanlagt 360 miljoner kronor.


Victoria Parks stamaktieemission övertecknad

Ekonomi/Finansiering Victoria Park tillförs cirka 335 miljoner kronor genom sin emission av stam- och preferensaktier.
Handeln i aktierna inleds i dag.


Victoria Park nyemitterar – tar in 350 miljoner

Ekonomi/Finansiering Victoria Park genomför en nyemission av både stam- och preferensaktier. Emissionen omfattar cirka 350 miljoner kronor.


Baker & McKenzie rekryterar Tobias Edenman

Karriär Baker & McKenzie Advokatbyrå har rekryterat advokat Tobias Edenman för att leda Stockholmskontorets fastighetsgrupp. Tobias Edenman kommer närmast från Gernandt & Danielsson.


Kuwaitier köper för halv miljard

Transaktioner Kuwait Finance House har gjort sitt första förvärv – för 475 miljoner kronor - i en nordisk satsning som framför allt ska riktas mot “högkvalitativa fastigheter med långa kontrakt.”


KontaktUppgifter

Gernandt & Danielsson

Adress
Hamngatan 2 Stockholm

KONTAKT
Caroline Jägenstedt Wikman
+46 734 152 636

caroline.j.wikman@gda.se

Branschkategorier