Image

Cernera

Som ett av Västsveriges största privatägda fastighetsbolag bygger vi morgondagens bostäder i utvalda tillväxtregioner. Dessutom äger, förvaltar och utvecklar vi kommersiella fastigheter. Sedan tre decennier jobbar vi varje dag med vår passion - att skapa attraktiva platser och områden där människor vill leva, bo och jobba. Platser med hjärta i varje rum.

Skrivet om Cernera

Martin Svärd.

Cernera rekryterar vice vd

Bolag Cernera hämtar ny vice vd från Sparbanken Sjuhärad.


Cernera köper Brämhults juices fd produktionsanläggning.

Cernera köper fd Brämhults-fastigheten

Transaktioner Cernera utökar sitt bestånd med drygt 5 000 kvadratmeter kontors-, produktions- och lagerytor genom förvärv av Brämhults Juice tidigare produktionsfastighet i Borås.


Cernera köper mark – planerar 120 bostäder

Transaktioner Cernera utökar sitt bestånd med förvärv av 10 600 kvadratmeter mark på Bergsäter i Borås. Den föreslagna detaljplanen innehåller en byggrätt om cirka 12 000 kvadratmeter.


Därför skjuts profilbygget upp: "Ska inte slarva"

Bygg/Arkitektur 33-våningsbygget Pallas Tower i centrala Borås skulle ha påbörjats nu – istället skjuts det upp på obestämd tid. För Fastighetssverige berättar man om vad som ligger bakom beslutet.


Planen: Ska riva 20-talspärlan för höghus

Bygg/Arkitektur Fastighetsbolaget som förvärvade 20-talspärlan i början av året vill nu riva den – för att bygga ett höghus mitt i centrala delarna av staden.


Ny hyresgäst hos Cernera

Uthyrning I början av december flyttar klädgrossisten Carlsteins sitt kontor till Cerneras fastighet Näckrosen på Katrinedal i Borås. Lagret kommer fortsatt att finnas kvar i de nuvarande lokalerna i Viared.


Cernera rekryterar arkitekt

Bolag Cernera rekryterar Andreas Pehrson som arkitekt i syfte att ytterligare förstärka kompetensen inom den starkt verksamheten.


Cernera om planerna för nyförvärvet i Knalleland

Transaktioner Stora vakanser på gång i den anrika byggnaden i Borås – redan nu förs diskussioner med intressenter som vll flytta in när Responstryck och Svea lämnar lokalerna senare i år.


Cernera köper fastighet i Knalleland

Transaktioner Cernera utökar sitt bestånd med drygt 7 300 kvadratmeter kontors- och lagerytor genom köp av fastigheten Armbåga 1 i Borås.


Cernera köper bostadsfastighet i centrala Borås

Transaktioner Cernera utökar sitt fastighetsbestånd genom förvärv av fastigheten Svanen 6 i Borås.


Cernera rekryterar entreprenadchef

Karriär Mats Segerdahl blir entreprenadchef på Cernera, en ny roll på bolaget. Han kommer senast från Järngrinden.


Detaljplanen för Pallas Tower i Borås klar

Bygg/Arkitektur Detaljplanen för det planerade 33 våningar höga bostadshuset Pallas Tower i Borås centrum har nu godkänts, antagits och vunnit laga kraft. I byggnaden planeras för cirka 130 bostäder av varierande storlek.


Här är Cerneras Östersundsplaner

Bygg/Arkitektur I mars i år förvärvade Cernera 72 000 kvadratmeter mark i området Sandviken i Annerstaden, Östersund, som ska bli en ny stadsdel med 450 bostäder. Skissförslag till Östersund kommuns översiktsplan som visar Cerneras syn på hur Sandviken skulle kunna utvecklas har nu tagits fram.


De får markanvisning i Rosendal

Bygg/Arkitektur Uppsala kommun har utsett sju byggprojekt till vinnare i markanvisningstävlingen för Rosendal, etapp III.


”Ska finnas på betydligt fler orter än tidigare”

Bolag Fastighetsbolaget från Borås – Cernera – fortsätter att beta av nya städer. Vd:n berättar om strategin.


Cernera förstärker med ny marknadschef

Karriär Uddetorp Invest, med Cernera Fastigheter som största enskilda dotterbolag, expanderar och har under våren rekryterat flera nya personer till olika positioner i bolaget. Ledningsgruppen förstärks nu Emelie Lindell som blir ny marknadschef.


"Det är en spännande tid framöver"

Bolag När Cernera nu köper mark i Östersund är det deras första investering utanför Västsverige.
- Det är ju bra att sprida ut sig i landet, säger bolagets projektchef Sebastian Brandt.


Cernera köper 72 000 kvadratmeter i Östersund

Transaktioner Cernera köper 72 000 kvadratmeter mark inom ett område i Östersund, i folkmun kallat Knytta, som ska bli en ny stadsdel. Markinnehavet innebär en möjlighet för Cernera att bygga cirka 350 bostäder av blandade kategorier.


TF Bank flyttar till Pallashuset

Uthyrning Nischbanken TF Bank - som har Balders Erik Selin som femte största ägare - flyttar i november till nya lokaler i nya Pallashuset i Borås.


Dags för inflyttning i Pallashuset

Bostäder I dag är det inflyttning i lägenheterna i Pallashuset i centrala Borås. Under de senaste arton månaderna har Järngrinden och Cernera i samverkan genomfört en total om- och tillbyggnad av fastigheten.


Cernera hyr ut i Knalleland

Uthyrning I början av mars flyttar Svenska Arbetsmiljögruppen in i Cerneras fastighet Guldbaggen i korsningen Bergslenagatan/Skaraborgsvägen i Knalleland, Borås.


Serneke bygger fler bostäder i Borås

Bygg/Arkitektur Serneke har tecknat avtal för att bygga ytterligare 80 bostäder i området Trädgårdsstaden Hestra i Borås.


Cernera i ny uthyrning i Borås

Uthyrning Den första juni byter Kungälvs Rörläggeri lokaler och flyttar till Cerneras fastighet K elva på Åsboholmsgatan 6 i Borås.


Nya hyresgäster flyttar in i Pallashuset

Uthyrning Drygt ett år efter det första spadtaget öppnar nu Pallas Shopping i centrala Borås. Den 24 november är det invigning av Åhléns och Cerveras nya butiker i Pallashuset. Till våren öppnar fler butiker.


Cernera byggstartar i Borås

Bostäder I fredags togs det första spadtaget för Cerneras bostadsprojekt Stallbacken i Vasastaden, Borås. Totalt omfattar projektet 118 lägenheter.


Cernera köper fastighet i Borås

Transaktioner Köpet har gjorts gemensamt med MPB Invest & Förvaltning, och ägarandelen mellan företagen är 50 procent vardera.


Cernera säljstartar i Borås

Bostäder Nästa vecka är det dags för försäljningsstart av den andra etappen i Cerneras bostadsprojekt Stallbacken i Borås.


Cernera öppnar nytt kontorshotell i Borås

Bolag I början av november öppnar Cernera ett nytt kontorshotell i företagshuset K7 på Katrinedal i Borås. De nyrenoverade lokalerna omfattar cirka 1 000 kvadratmeter och är, i nära dialog med hyresgästerna, utformade till moderna kontor.


Cernera hyr ut i Knalleland

Uthyrning Den första november i år flyttar det etablerade låsföretaget Borås & Kungsbacka Lås & Säkerhet in i nya lokaler i Cerneras nyförvärvade fastighet Guldbaggen i Knalleland i Borås.


Cernera hyr ut till Blomsterlandet i Borås

Uthyrning Under november i år byter Blomsterlandet lokaler och flyttar in i Cerneras fastighet
i Knalleportens köpcenter i Borås.


Cernera rekryterar ny projektledare

Karriär Viktor Petersson rekryteras som ny projektledare inom fastighetsutveckling.


Serneke till nytt Boråskontor

Uthyrning Serneke behöver utöka sina kontorsytor i Borås och väljer att återigen hyra av Cernera.


Cernera bygger bostadsrätter på Druvefors

Bygg/Arkitektur Cernera låter uppföra 118 bostadsrätter på Druvefors i Borås. Serneke har fått bygguppdraget, värt 185 miljoner kronor.


Cernera köper två fastigheter i Borås

Transaktioner Cernera utökar sitt bestånd med drygt 5 000 kvadratmeter uthyrbara ytor genom förvärv av fastigheterna Guldbaggen 1 och 12 i Borås.


Cernera rekryterar

Bolag Cernera Fastigheter rekryterar två nya medarbetare - en ytterligare förstärkning efter vårens tidigare personaltillskott till företaget.


Cernera hyr ut till Anticimex i Borås

Uthyrning Anticimex hyr 700 kvadratmeter av Cernera från och med i höst.


Cernera rekryterar två nya medarbetare

Bolag Cernera har rekryterat två nya medarbetare, Sebastian Brandt som blir ansvarig för bolagets projektportfölj och Patrik Hjert som ska ansvara för kundrelationer och uthyrning.


Serneke får utökat uppdrag i Borås

Bygg/Arkitektur Våren 2015 började Serneke bygga den första etappen i området Trädgårdsstaden på Hestra i Borås. Nu har Brf Trädgårdsstaden 2 gett Serneke förtroendet att bygga även den andra etappen.


Hjärterum flyttar till Pallashuset

Uthyrning Inredningsbutiken Hjärterum etablerar sig i Pallashuset. Butiken öppnar lagom till årets julhandel.


Ny hyresgäst i Pallashuset

Uthyrning Butikskedjan Rituals blir ny hyresgäst i Pallashuset i Borås. Pallashuset samägs av Cernera Fastigheter och Järngrinden.


Pallas Roof sålde slut på sju veckor

Bostäder Samtliga bostadsrätter på Pallas Roof, högst upp i nya Pallashuset i Borås, är slutsålda. På mindre än sju veckor såldes 40 lägenheter.


Nu börjar byggandet av Pallashuset

Bygg/Arkitektur I går togs första spadtaget för Pallashuset i Borås. Första etappen omfattar totalt 28 000 kvadratmeter handels-, kontors- och parkeringsytor inklusive takbostäderna Pallas Roof på 4 000 kvadratmeter.


Pallasbyggnaden i Borås genomgår förändring

Bygg/Arkitektur Cernera och Järngrinden ska bland annat skapa nya ytor för handel och bostäder.


Cervera blir kvar i Pallashuset i Borås

Uthyrning Cervera tecknar nytt hyresavtal i Cerneras och Järngrindens Pallashuset i centrala Borås.
- Vi ser stora utvecklingsmöjligheter för Cervera i Borås och staden står inför en spännande utveckling och tillväxt som vi gärna tar del av, säger Claes Lindberg, regionchef för Cervera.


Åhléns tecknar nytt avtal i Pallashuset

Uthyrning Åhléns utökar sina ytor i Pallas-huset i Borås, som snart byggs om och till.
Det nya kontraktet är på 2 200 kvadratmeter.


HSB Göta köper Ärlan 16 och Byttorpshörn 1 i Borås.

HSB Göta köper 105 lägenheter i Borås

Transaktioner HSB Göta har köpt fastigheterna Ärlan 16 och Byttorpshörn 1 i Borås med sammanlagt 105 lägenheter.


Första spadtaget för Trädgårdsstaden Hestra i Borås

Bostäder I förra veckan togs det första spadtaget för Trädgårdsstaden Hestra där Serneke ska bygga 36 bostäder för Mjöbäcks Entreprenad och Cernera AB.


Cernera köper av Willhem i Borås

Transaktioner Willhem säljer en kommersiell fastighet, omfattande cirka 7 000 kvadratmeter, i Borås till Cernera.


Cernera lanserar förmånskort

Bolag Fastighetsbolaget Cernera lanserar ett förmånskort som erbjuder rabatter på olika varor och tjänster till sina hyresgäster.


KontaktUppgifter

Cernera

Adress
Stora Torget 1 Borås

KONTAKT

Emelie Lindell
+46 33 290 190

emelie.lindell@cernera.se

Branschkategorier