Image

Advokatfirman Delphi

Genom kombinationen kunskap och branscherfarenhet hjälper Delphis fastighets- och entreprenadgrupp fastighetsbranschen i transaktioner och i andra fastighetsrättsliga ärenden.

Gruppens experter hanterar allt ifrån stora transaktions- och infrastrukturprojekt till daglig rådgivning rörande bl.a. entreprenad och projekt, fastighetsutveckling, fastighetsfinansiering och säkerheter, kommersiell hyresrätt, arrenden, och sale and lease back.

Vårt team av miljörättsjurister har en djup och bred kunskap inom såväl miljörätt som de särskilda branscher där miljörätten är av stor betydelse. Vi har erfarenhet av att arbeta med klienter inom ett stort antal olika verksamhetsområden. Här inkluderas bland annat skogs- och pappersindustrin, tillverkning, transport, infrastruktur och energisektorn.

Vi hjälper dagligen våra klienter med ansökningar om miljötillstånd, efterbehandling av förorenad mark, miljöskadestånd, miljömässigt ansvarstagande ur ett företagsperspektiv, delegation, tillsynsfrågor och andra miljörättsliga frågor i den löpande verksamheten. En stor del av det miljöjuridiska arbetet inkluderar även förvärv av såväl bolag som fastigheter.

Vårt fokus ligger på att presentera skräddarsydda helhetslösningar där vi hjälper klienten genom projekten från ax till limpa. På så sätt bidrar vi till att våra klienter får ut mer av sina affärer.

Delphi finns idag på fem orter i Sverige. Stockholm, Göteborg, Malmö, Linköping och Norrköping.

Skrivet om Advokatfirman Delphi

Fastighetsmarknadsdagen Skåne
Jonas Månsson och Oskar Frankki från Advokatfirman Delphi belyser juridiska aspekter av coworking på Branschens mötesplats i Skåne den 22 augusti.

Fastighetsmarknadsdagen Skåne: Coworking – är konceptet hyra eller inte?

Fastighetsmarknadsdagen Skåne Coworking är ett buzzword på allas läppar just nu. Men konceptet innehåller en del juridiska frågetecken. På Branschens mötesplats i Skåne den 22 augusti reder advokaterna Oskar Frankki och Jonas Månsson från Delphi ut vad som gäller kring den heta kontorstrenden.


Hulegårdh: "Nödlidande bostadsprojekt"

Juridik Delphis Anders Hulegårdh synar bostadssituationen ur ett juridiskt perspektiv.


Delphi Göteborg förändrar i ledningen – anställer vd

Bolag Delphi Göteborg gör förändringar i sin ledningsgrupp och anställer Niclas Lindeberg som ny vd.


Delphi flyttar till Skanska i Malmö

Uthyrning Advokatfirman Delphi flyttar sitt Malmökontor till fjärde våningen i Skanskas Epic, på Universitetsholmen. Inflyttning sker under hösten 2019.


Lokalmarknadsdagen
Anders Hulegårdh, Lennart Weiss, Erik Blix, Susanne Åhlén och Nils Åke Rydqvist

De leder Lokalmarknadsdagen

Lokalmarknadsdagen Vår Den 16 januari hålls anrika Lokalmarknadsdagen på Clarion Hotel Post i Göteborg.
Det klassiska heldagsseminariet kommer att ledas av ett gäng med erfarenhet och expertis kring bland annat satir, politik, kompetensförsörjning, juridik och fastigheter.


Amasten köper tio bostadsfastigheter i Sundsvall

Transaktioner Amasten har tecknat avtal om förvärv av tio bostadsfastigheter belägna i Sundsvall från Kofa.


Fastighetsmarknadsdagen Skåne

Aktuella juridiska avgöranden

Fastighetsmarknadsdagen Skåne Delphis Oskar Frankki och Jonas Månsson presenterar den senaste tidens viktigaste fastighetsrättsliga avgöranden på Fastighetsmarknadsdagen Öresund.


Därför lämnar Björkander Delphi

Karriär Den profilerade advokaten Magnus Björkander får nytt toppjobb på NCC: ”Har svårt att tänka mig ett jobb som omfattar så mycket”.


Jehovas i sale & leaseback-affär

Transaktioner Fondamentor & Roosgruppen Fastigheter har köpt fastigheten Snoken 2 i Umeå. Jehovas Vittnen är säljare och de har tecknat ett nytt hyreskontrakt.


Fastighetsmarknadsdagen Skåne

Det världsekonomiska läget analyseras

Fastighetsmarknadsdagen Skåne Hur ser det världsekonomiska läget ut och hur påverkas Sverige och vår fastighetsmarknad av detta? Vilka är de största globala utmaningarna och hur hanteras dessa? Svaren levereras av Andreas Wallström, chefsanalytiker på Nordea.


Delphi rekryterar ny partner

Karriär Nina Persson ansluter från Lindahl och blir ny partner hos Delphi.


Fastighetsmarknadsdagen Skåne

Undvik de juridiska fallgroparna

Fastighetsmarknadsdagen Skåne Det finns en hel del lagar och regler som du behöver ha koll på för att inte trilla ner i juridiska fallgropar i samband med transaktioner, nybyggnation, fastighetsutveckling och uthyrning. På Fastighetsmarknadsagen i Öresund den 24 november får du lära dig undvika fallgroparna.


Fastighetsmarknadsdagen Skåne

”Kul att eventet
kommer till Öresundsregionen”

Fastighetsmarknadsdagen Skåne Advoktfirman Delphi går in som partner i premiärupplagan av Fastighetsmarknadsdagen i Öresund.


Amerikanskt bolag premiärköper i Sverige

Transaktioner Amerikanska WP Carey genomför sitt första köp i Sverige. Säljare är en brittisk fastighetsjätte.


Erik Kjaer ny delägare på MAQS

Bolag Erik Kjaer ansluter till MAQS som ny delägare och förstärker byråns grupp inom fastighets- och entreprenadrätt.


Skanska renoverar höghus och bygger ut sjukhus i USA

Bolag Skanska har skrivit kontrakt om att renovera ett höghus i Philadelphia för 340 miljoner kronor. Bolaget ska även bygga ut ett sjukhus i Texas, kontraktet är värt 450 miljoner kronor.


Delphi valde Pembrokes Mästerhuset i centrala Stockholm för sitt nya kontor.

Pembroke drog längsta strået med Delphi

Uthyrning Advokatfirman Delphi valde till slut Pembrokes Mästerhuset på Mäster Samuelsgatan i centrala Stockholm för sitt nya kontor.


Erik Ljungqvist, Fredrik Jorstadius och Matthias Johansson.

Delphi-trio startar fastighetsbyrå i Göteborg

Bolag Advokatfirman Allié är Göteborgs första nischbyrå med
inriktning på kommersiella fastigheter. Bakom satsningen står tre Delphi-jurister.


Olofsson köper 21 fastigheter i Ulricehamn

Transaktioner Bogesunds Förvaltning, ett dotterbolag till Olofsson Bygg & Entreprenad AB, köper 21 bostadsfastigheter i Ulricehamn av Larssons Fastigheter.


Svenska Bostadsfonden köper i Stockholm

Transaktioner Svenska Bostadsfonden köper fastigheterna Autopiloten 1, 6 och 8 i Skarpnäck, Stockholm.


D Carnegie går vidare med sammanslagning

Bolag D Carnegie & Co har nu tecknat avtal med Obligo om storaffären som innebär att Sveriges största noterade bostadsfastighetsbolag bildas. Bolaget kallar nu till en extra bolagsstämma.
Obligo kommer att äga cirka 35 procent av D Carnegie & Co.


Broadgate & Stendörren köper för knapp miljard

Transaktioner Broadgate & Stendörren köper sex bostadsfastigheter för 950 miljoner kronor.


Delphi får prestigefyllt pris

Juridik Som första svenska advokatfirma har Delphi mottagit Chambers and Partners utmärkelse Client Service Award.

Roschier årets svenska byrå

Juridik Roschier tilldelades Chambers and Partners utmärkelse Sweden Law Firm of the Year.


Irländare köper i Göteborg

Transaktioner DAD Fastighets AB säljer en 14 000 kvadratmeter stor industrifastighet i Torslanda, Göteborg, till en irländsk investerare.


Danskt K/S säljer i Växjö

Transaktioner Det danska kommanditsällskapet Marketenterivägen 1 i Växjö säljer två fastigheter i detaljhandelsområdet Marketenterivägen/Sambandsvägen i Växjö.


De står bakom köparen i Klöverns Linköpingsförsäljning

Transaktioner Det var en fond, förvaltad av Cushman & Wakefield Investors och Scottish Widows Investment Partnership (SWIP) som köpte tre fastigheter av Klövern i Linköping för 280 miljoner kronor.


Slutbeskedet – bra tanke med flera baksidor

Juridik I nya PBL kopplas rätten att ta ett nybyggt hus i bruk till slutbeskedet, ett myndighetsbeslut som utfärdas av kommunen. Det här kan leda till olika besvärliga situationer.
- Det här är en osäkerhetsfaktor till och det behöver vi ju inte fler av just nu om man säger så, säger Magnus Björkander på Advokatfirman Delphi.


KF Fastigheter säljer för 218 miljoner

Transaktioner KF Fastigheter har sålt handelsfastigheterna Årdret 3 och Välten 10 på Mobiliaområdet i Lund för 218 miljoner kronor i en bolagsaffär. Byggnaderna som är uppförda 2010 har en sammanlagd uthyrbar yta om cirka 9 400 kvadratmeter.


Delphi rekryterar tung
fastighetsexpert från Magnusson

Karriär Delphi förstärker upp inom fastighetsrätt och rekryterar ett tungt namn inom området. Han kommer närmast från Magnusson Advokatbyrå.


Newsec får uthyrnings- och transaktionsuppdrag

Bolag En markyta om 120 000 kvadratmeter i Göteborg ska bebyggas med 85 000 kvadratmeter BTA lager- och industrilokaler.
Newsec har fått i uppdrag att hyra ut och sedan sälja projektet.


Vattenfall säljer klassisk Trollhättekåk

Transaktioner Vattenfall har sålt ”Schwans villa”, uppförd 1896 som första förvaltningskontor åt Trollhätte Kanal och Vattenverk samt disponentbostad till den förste disponenten Schwan.


KontaktUppgifter

Advokatfirman Delphi

Adress
Östra Hamngatan 29 111 84 Göteborg

KONTAKT

Anders Hulegårdh
031-10 72 00

anders.hulegardh@delphi.se

Branschkategorier