Image
Ulrika Hallengren.
Ulrika Hallengren. Bild: Axel Ohlsson

Wihlborgs: Förvaltningsresultat upp 28 procent, en miljard i höjda värden

Bolag Wihlborgs redovisar en fortsatt stark ökning av förvaltningsresultatet i Q4, 456 Mkr (355), och orealiserade värdeförändringar om 1 023 Mkr (854).
Publicerad den 11 Februari 2020

Helårssiffrorna:
• Hyresintäkterna ökade med 11 procent till 2 983 Mkr (2 684)
• Driftsöverskottet ökade med 10 procent till 2 140 Mkr (1 941)
• Förvaltningsresultatet ökade med 26 procent till 1 775 Mkr (1 406)
• Periodens resultat uppgår till 2 923 Mkr (2 403), motsvarande ett resultat per aktie om 19,02 kr (15,63)
• Styrelsen föreslår en utdelning om 4,50 kr (3,75) per aktie

– För Wihlborgs har 2019 varit ett mycket aktivt år. Vi har aldrig tecknat så många hyresavtal, eller uppnått en så hög nettouthyrning. Vi har aldrig gjort så stora köp och försäljningar av fastigheter och vi har aldrig investerat så mycket i projekt. Allt detta är vi stolta över, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs.

– Vår starka nettouthyrning, 95 Mkr för helåret och 20 Mkr för fjärde kvartalet, är ett tecken på att efterfrågan är fortsatt god och att den fina utvecklingen i regionen fortsätter. Med vårt starka förvaltningsresultat och de stora värdeökningarna på våra fastigheter, 1 023 Mkr i fjärde kvartalet, har vi goda förutsättningar för ännu ett aktivt år där vi tillsammans med våra kunder fortsätter att utveckla Wihlborgs och Öresundsregionen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige