Image

Sofia Malmsten – Årets Unga Fastighetskvinna 2022

Fastighetskvinnan Årets Unga Fastighetskvinna 2022 har korats. Årets vinnare av den prestigefyllda utmärkelsen är Sofia Malmsten, vd och grundare av Parametric Solutions.
Publicerad den 8 September 2022
Årets Unga Fastighetskvinna 2022: Sofia Malmsten. Bild: Axel Ohlsson
Årets Unga Fastighetskvinna 2022: Sofia Malmsten. Finalisterna i Årets Unga Fastighetskvinna 2022: Elina Lind Jörgensen, Sofia Malmsten och Nickie Excellie. Bild: Axel Ohlsson
Finalisterna i Årets Unga Fastighetskvinna 2022: Elina Lind Jörgensen, Sofia Malmsten och Nickie Excellie. Kristina Alvendal, Elina Lind Jörgensen, Sofia Malmsten, Nickie Excellie, Caroline Arehult och Biljana Pehrsson. Bild: Axel Ohlsson
Kristina Alvendal, Elina Lind Jörgensen, Sofia Malmsten, Nickie Excellie, Caroline Arehult och Biljana Pehrsson.

Priset delades ut under Fastighetskvinnan i Vinterträdgården på Grand Hotel i Stockholm under torsdagen.
– Det känns overkligt och jag är väldigt positivt överraskad. Det känns helt fantastiskt, säger en överlycklig vinnare.
Vad betyder det här priset för dig?
– Det betyder otroligt mycket. Vi har jobbat stenhårt i tre år med innovation och försöker bidra till att effektivisera hela branschen, så att få det här priset är ett jättestort kvitto på att vi är på rätt väg, att vi jobbar med rätt saker och att det finns en otroligt stor framtidspotential. Så det betyder otroligt mycket för mig.
Hur ska du fira?
– Jag kanske ska ta ett glas bubbel och hänga med mina kollegor, jag ska fira tillsammans med dem, säger Sofia Malmsten och skrattar.

Andrapristagarna i årets upplaga av Årets Unga Fastighetskvinna blev Nickie Excellie, hållbarhets- och kommunikationschef på Alecta Fastigheter, och Elina Lind Jörgensen, fastighetsförvaltare på KlaraBo.

Juryn, bestående av Kristina Alvendal (ordf), Biljana Pehrsson och Caroline Arehult, ger följande motivering till vinnaren:
"Årets Unga Fastighetskvinna utmanar på fler än ett sätt.
Redan under utbildningen började hennes intresse för det som just nu påverkar vår samtid, de flesta branscher och som många vill lära sig mer om.
Tidigt insåg hon att tvärvetenskapliga och nytänkande kopplingar mellan teknik och områden som arkitektur, digitalisering, samhällsplanering och hållbar utveckling är av avgörande betydelse för att påverka och modernisera fastighetsbranschen.
I sina olika roller har hon samlat kunskap och kontakter både nationellt och internationellt. Detta har lett till att hon redan fått en rad utmärkelser inom bland annat innovation och start up.
Årets Unga Fastighetskvinna är en verklig förebild genom att både äga bolag och implementera nya affärsmodeller i en traditionell bransch. Vi har bara sett början på framtidens bedrifter för Årets Unga Fastighetskvinna 2022.
Årets Unga Fastighetskvinna 2022 är Sofia Malmsten, vd och medgrundare till Parametric."


Läs med om alla tre finalisterna här:
Sofia Malmsten
Nickie Excellie
Elina Lind Jörgensen

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Fastighetskvinnan 2024

Var: Grand Hotel, Stockholm (Vinterträdgården)

När: Torsdag 5 september

Pris: 5995 kronor exkl. moms 

Du anmäler dig till seminariet här.

Ambitionen är att Fastighetskvinnan ska vara det mest inspirerande fastighetsseminariet i Sverige, där framgångsrika förebilder lyfts fram i rätt sammanhang, vilket i förlängningen leder till en bredare och mer jämställd fastighetsbransch – ett affärsseminarium som gör skillnad!

Förutom klassiska business-punkter behandlar seminariet också mångfaldsfrågor i det svenska näringslivet, med fokus på fastighetsbranschen. Unikt för seminariet är att de allra flesta av talarna är kvinnor – manliga talare medverkar endast i punkterna som handlar om jämställdhet och mångfald.

Men Fastighetskvinnan är inte ett event som bara riktar sig till kvinnor. Det riktar sig till alla som vill nätverka, bli inspirerade och uppdaterade om trenderna på fastighetsmarknaden.

Har du frågor eller funderingar? Tips eller idéer om vad som borde tas upp på seminariet? Kontakta:

Eddie Ekberg
0736 - 57 43 16
eddie.ekberg@fastighetssverige.se

Anthon Näsström
0720-707824
anthon.nasstrom@nordicpropertynews.com

Arrangörer:

Partners:Se film från ett tidigare event här:

Mer från Fastighetssverige