Image
Krister Karjalainen.
Krister Karjalainen. Bild: Oscar Properties

Oscar Properties i samarbete med AI-inredare

Bolag Oscar Properties inleder ett samarbete med Leaperr, en israelisk start-up som snabbt blivit världsledande inom artificiell intelligens för design och interiör.
Publicerad den 4 Juli 2019

Samarbetet fokuserar på att förbättra kundupplevelsen vid köp av en bostad utvecklad av Oscar Properties samt som inspiration för redan befintliga kunder, allt med hjälp av ett AI-verktyg.

Oscar Properties kunder kommer att kunna använda AI-tjänsten för att få hjälp med inredning i hemmet i stil med Oscar Properties känsla och design. Tjänsten möjliggör även fotorealistiska bilder för samtliga bostäder i Oscar Properties projekt, däribland Gasklockan, istället för ett fåtal utvalda vilket skapar tydligt kundvärde i köpprocessen.

– Vår ambition är att hela tiden utmana branschen och skapa kundvärde samt utveckla vad ett boende av Oscar Properties kan vara och erbjuda. Nu tar vi nästa steg för att maximera kundupplevelsen i köpprocessen. Istället för att bara göra 3D-bilder av ett fåtal bostäder kommer alla potentiella kunder kunna se hur just deras framtida hem kan komma att se ut. I och med vårt samarbete med Leaperr skapar vi en unik tjänst för våra kunder, säger Krister Karjalainen, CMO på Oscar Properties.

Leaperr grundades 2018 och bygger på idén att ge kunder skräddarsydd inredningshjälp med hjälp av artificiell intelligens istället för en inredningsdesigners inblandning. Tjänsten är enkel att använda och fungerar som så att en bild tagen med mobilkamera laddas upp i Leaperrs app varpå den analyseras med bildbehandlingsalgoritmer och kommer med förslag på möblering enligt olika stilar.

AI-tjänsten kommer även kunna användas av befintliga kunder för att inspirera och hjälpa till med att inreda enligt Oscar Properties distinkta inredningsstil. Förutom förslag på styling och hur rummet kan utnyttjas kommer även tjänsten föreslå möbler som går i linje med det hantverksfokus och de premiummaterial som kännetecknar Oscar Properties.

– Oscar Properties har under våra 15 år legat i framkant när det gäller arkitektur, design och interiör. Det ligger i bolagets DNA att driva på innovationstakten i branschen. Därför börjar vi nu utforska hur vi tack vare artificiell intelligens kan hjälpa våra kunder att inreda sina hem i linje med Oscar Properties uppskattade design. Vi strävar alltid efter att skapa mervärde på nya sätt, säger Krister Karjalainen, CMO på Oscar Properties.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Aktiestrategen: Så här ska du göra med fastighetsaktierna

Bolag Fastighetssverige diskuterar konjunktur, börs och corona med SEB:s aktiestrateg Esbjörn Lundevall. Banken har köprekommendation på en fastighetsaktie som nog överraskar de flesta.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY