Image
Ännu ett konkurshot mot Oscar Properties.
Ännu ett konkurshot mot Oscar Properties. Bild: Istock/Oscar Properties

Ny konkursansökan riktas mot Oscar Properties

Bolag Bostadsrättsföreningen Innovationen har vid Stockholms tingsrätt ansökt om att Oscar Properties Holding ska försättas i konkurs, skriver bolaget i ett pressmeddelande. Det är andra gången som bostadsrättsföreningen ansöker om konkurs för bolaget.
Publicerad den 22 Juli 2024

Bolaget har blivit informerade om att Brf Innovationen den 19 juli har ansökt om att Oscar Properties ska försättas i konkurs till följd av ett förlikningsavtal ingånget med Brf Innovationen som Brf Innovationen anser att bolaget inte följt. Bolaget avser att bestrida konkursansökan vilket kan komma att innebära att bolaget hos tingsrätten ansöker om en formell rekonstruktion.

Brf Innovationen är en bostadsrättsförening med 182 lägenheter i Stockholm belägen i Vasastan nära Karolinska universitetssjukhuset. Lägenheterna finns i bostadskomplexet Innovationen, det östra av de båda norra tornen, och är enligt bolaget med sina 36 våningar Stockholms högsta bostadshus.

Det är andra gången som bostadsrättsföreningen ansöker om konkurs för bolaget, då första ansökan inkom 5 januari i år. Bakgrunden var då att ett förlikningsavtal ingånget med Brf Innovationen som bostadsrättsföreningen ansåg att Oscar Properties inte följt. Den 22 januari så meddelade Oscar Properties att den första konkursansökan som Brf Innovationen lämnat in återkallats efter att de två parterna kommit till en överenskommelse. Innan det hade banken DNB bland annat sålt en portfölj med 22 Oscar-fastigheter till Erik Selin för 2,2 miljarder kronor. Dåvarande vd Carl Janglin berättade då för Fastighetssverige om den första tvisten och hur de såg på bostadsrättsföreningens krav.
– De är en så kallad oprioriterad, icke-säkerställd, borgenär och får avvakta våra förhandlingar med våra kreditgivare. Vi kan inte ge Brf Innovationen företräde före andra borgenärer.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige