Image
Myrsjö badhus.
Myrsjö badhus. Bild: Hemtag

Nacka får ny simhall med nytt koncept

Bygg/Arkitektur Nacka får en ny simhall och blir först med ett helt nytt och hållbart koncept för att bygga simhall. Det står klart sedan kommunstyrelsen fattat beslut om att fastighetsbolaget HemTag Fastigheter AB kommer att bygga, äga och driva Myrsjö simhall i Orminge.
Publicerad den 7 Februari 2023

Simhallen kommer förutom en huvudbassäng och multibassäng att innehålla gym med utrymme för gruppträning och studieplatser för unga.

– Jag är glad och stolt över det resultat som har kommit av upphandlingen, som kommer att resultera i en unik bad- och friskvårdsanläggning i Myrsjö. Det här är något som kommer alla till gagn, säger kommunstyrelsens ordförande Mats Gerdau (M).

– Simhallen kommer inte bara öka möjligheten för fler att tillförskaffa sig livsviktig simkunnighet och vattenvana utan blir även en mötesplats för glädje och gemenskap vilket främjar folkhälsan, säger fritidsnämndens ordförande Karin Teljstedt (KD).

Myrsjö simhall kommer att byggas enligt ett helt nytt hållbart koncept med minskad energiförbrukning vid byggnation och drift, ökad livslängd för byggnaden med mindre användning av betong till förmån för trä, och med ett bättre inomhusklimat för de badande. Byggnaden kommer också att generera ett väsentligt lägre CO2-avtryck, cirka 30–40 procent mindre jämfört med traditionellt byggda anläggningar.

Den nya simhallen kommer att kunna ta emot 200 000 besök per år och erbjuda ett stort utbud av kurser och aktiviteter för medborgare i alla åldrar, från babysim till seniorverksamhet. Den kommer att ha en motions- och träningsbassäng om 25 meter med åtta tävlingsbanor och en multibassäng med höj- och sänkbar botten.

Den överenskomna avtalstiden mellan Nacka kommun och HemTag Fastigheter AB omfattar 33 år med möjlighet till förlängning med 5 år i sänder.
Den nya hallen planeras stå klar hösten 2025 och blir Nackas tredje simhall. Inom de närmaste åren öppnar det nya Näckenbadet och nu pågår planeringen inför ny simhall i Järlahöjden.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Fortfarande inget beslut om Scandinavium

Bygg/Arkitektur Inte heller den här gången kom det ett beslut från kommunstyrelsen i Göteborg om arenans öde. Det rödgröna styrets ansvarige för idrottsfrågor, kommunstyrelsens ledamot Daniel Bernmar (V), säger till Fastighetssverige att förhandlingarna om vilket alternativ man föredrar fortfarande pågår.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige