Image
Robert Treutiger, Peter Wiman, Per Andersson och Arvid Lindqvist medverkar i spår Fördjupning på Lokalmarknadsdagen den 19 januari på Clarion Hotel Post.
Robert Treutiger, Peter Wiman, Per Andersson och Arvid Lindqvist medverkar i spår Fördjupning på Lokalmarknadsdagen den 19 januari på Clarion Hotel Post.

Marknadssegment analyseras i nytt fördjupningsspår

Lokalmarknadsdagen Vår Den 19 januari rivstartar fastighetsåret 2017 i och med Lokalmarknadsdagen på Clarion Hotel Post. En av nyheterna då är det helt nya spåret Fördjupning – här är punkterna och talarna.
Publicerad den 6 December 2016

En av nyheterna i nästa upplaga av Lokalmarknadsdagen är de två helt nya spåren Inspiration och Fördjupning. I det sistnämnda kommer en rejäl allmän marknadsanalys att ges, och sedan kommer marknaderna för bostäder, handelsfastigheter och kontor att belysas.

Du anmäler dig till Lokalmarknadsdagen här!
Boka tidigt-rabatt: Fram till 23/12 kan du anmäla fyra personer från ditt företag och endast betala för tre.

Medverkande i spår Fördjupning är Arvid Lindqvist, analyschef, Catella, Peter Wiman, analyschef, Savills, Per Andersson, senior konsult, HUI och Robert Treutiger, transaktionschef/partner, Colliers International.

Här är punkterna i fördjupningsspåret:
Övergripande marknadsanalys
Förra årets transaktionsmarknad var rekordstark. Hur blir det kommande året? Vilken sektor blir hetast och i vilka lägen ska man köpa? Vilka blir de viktigaste marknadstrenderna och vilka omvärldsindikatorer måste man ha koll på?
Arvid Lindqvist, analyschef, Catella

Marknadsläget för bostäder
Hur ser investeringsläget för bostäder ut, hur har bostäder stått sig relativt andra fastighetsinvesteringar och vilka är hotbilderna? Kommer hyresfastigheter att fortsätta ge god avkastning? Hur står sig Göteborg relativt övriga Sverige?
Peter Wiman, analyschef, Savills

Handelsläget i Göteborg
Hur utvecklas marknaden för handelsfastigheter i Sverige i allmänhet och Göteborg i synnerhet? Skulle en gigantisk galleria likt Mall of Scandinavia eller Emporia funka i Göteborg, eller är det fortsatt utveckling av cityhandeln som gäller?
Per Andersson, senior konsult, HUI

Kontorsläget
Vad händer med hyror, yielder och vakanser? Var hittar vi hyresgästerna? Vilka har den senaste tidens bästa affärer varit och var görs de bästa affärerna framöver?
Robert Treutiger, transaktionschef/partner, Colliers International

Moderator för det andra spåret, Inspiration, är Erik Blix, som också är moderator för det allmänna programmet.

Lokalmarknadsdagen arrangeras av Business Region Göteborg, Fastighetssverige och Lokalnytt.

Partners är Colliers International, Fasticon Kompetens, Gothnet och Savills.

Relaterade artiklar

Ämnen

Mer från Fastighetssverige