Image
Logicor köper i Backa.
Logicor köper i Backa. Bild: Logicor

Logicor köper i Göteborg

Transaktioner Logicor har förvärvat en högkvalitativ logistikfastighet på cirka 11 400 kvadratmeter i i prime-läge i Backa, Göteborg, av Grandab Fastigheter II. Affären är en del av Logicors satsning att expandera på den svenska marknaden.
Publicerad den 20 Juni 2023

Den före detta industrifastigheten är belägen sex km från centrala Göteborg och har nära tillgång till E6. Det skapar utmärkta förbindelser till städer som Stockholm, Oslo och Köpenhamn och möjliggör smidig distribution till den svenska och nordiska marknaden.
– Vi har gjort ett flertal affärer i segmentet såväl som i närområdet senaste året som trots en mer utmanande marknad gjorts på starka nivåer. Vi har drivit projektet till erhållet bygglov och nu är det dags för nästa aktör att ta över stafettpinnen, säger Mikael Hasselberg, ordförande Grandab Fastigheter II.

Logicors senaste tillskott kommer efter förvärvet av en fastighet i Rosersberg tidigare i år. Med detta förvärv utökas företagets tillgångar i Norden till cirka 1,7 miljoner kvadratmeter som Logicor äger eller förvaltar.

Fastigheten i Göteborg kommer att utvecklas enligt hög standard vad gäller hållbara lösningar där målsättningen är en miljöcertifiering enligt BREEAM Excellent. Byggstart förväntas ske under första kvartalet 2024.
– Vårt senaste förvärv i Göteborg visar tydligt Logicors ambition att öka sin närvaro i Sverige, där efterfrågan på moderna och hållbara logistikfastigheter fortsätter att överstiga tillgången. Vi vet att våra kunder vill finnas i snabbt växande regioner så att de kan leverera till sina kunder på ett effektivt sätt. När fastigheten väl är utvecklad kommer vi att kunna möta denna efterfråga, säger Christoffer Walljaeger, Director, Asset Management, Logicor Sweden.

Newsec har varit säljarens rådgivare.
– Affären är bevis på den fortsatt starka tilltron som finns bland investerare för lager, logistik- och lättindustrisegmentet i stort, i synnerhet det omtalade delsegmentet last-mile logistik som lockar till sig allt fler utvecklare och investerare. Brist på moderna distributionslokaler och byggbar mark i urbana lägen tillsammans med en ökande efterfrågan bland hyresgäster skapar en gynnsam dynamik på hyresmarknaden, säger Mattias Andersson, Head of Capital Markets West & South på Newsec.

Grandab Fastigheter II AB ägs av Revcap och Grandab Invest. Köpeskillingen är inte offentliggjord.

Vill du hålla dig uppdaterad om lager- och logistiksegmentet samtidigt som du knyter nya kontakter? Då ska du besöka Stora Logistikdagen den 31 augusti på 7A Odenplan i Stockholm. Säkra din plats här.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Vi ger oss in i logistiksegmentet på allvar"

Bolag Genom affären med Savills IM tar Niam på allvar klivet in på logistikmarknaden. Bolagets fondchef, Henrik Gerdin, berättar för Fastighetssverige vad den förvärvad portföljen betyder för satsningen, vad man letar efter i nya logistikförvärv, vilka marknaderna man tittar på, och hur han ser på logistikmarknaden i Norden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige