Image
Areim köper i Sävedalen av LÅ Eveberg Fastighetsutveckling.
Areim köper i Sävedalen av LÅ Eveberg Fastighetsutveckling. Bild: Panreal

LÅ Eveberg Fastighetsutveckling avyttrar lager- och kontorsfastighet i Göteborgsområdet till Areim

Transaktioner L-Å Eveberg Fastighetsutveckling AB har avyttrat en attraktiv lager- och kontorsfastighet i det väletablerade industriområdet Sävedalen i Partille kommun, strax öster om centrala Göteborg. Köpare är Areim och affären sker genom överlåtelse av det fastighetsägande bolaget.
Publicerad den 10 Januari 2023

På fastigheten finns två byggnader med en total uthyrningsbar area om 9 300 kvadratmeter. Den västra byggnaden uppfördes 1991 och är till stora delar totalrenoverad och den östra byggnaden uppfördes 2015. Fastigheten är fullt uthyrd till starka och välrenommerade hyresgäster.

– Det känns glädjande att nu, efter mina dryga elva års utveckling av fastigheten, kunna lämna över stafettpinnen till Areim. Jag är trygg med att Areim även framgent kommer att ta hand om byggnaderna och hyresgästerna på ett framgångsrikt sätt, kommenterar säljaren Lars-Åke Eveberg.

– Förvärvet är ett bra tillskott till befintlig portfölj i Göteborg, i ett väldigt attraktivt och centralt läge i Partille som kommer gynnas framåt i takt med att Göteborg växer. Det känns spännande att fortsätta vår tillväxt och satsning på lager- och lättindustrisegmentet och kul att få fortsätta utvecklingen av fastigheten efter tidigare ägare, säger Jesper Warén, ansvarig för svenska förvärv inom lager- och lättindustri på Areim.

I och med förvärvet utökar Areim sin lager- och lättindustriportfölj till att omfatta ett 50-tal fastigheter med en total uthyrningsbar yta om nästan 185 000 kvadratmeter i Storstockholm, Uppsala och Göteborg. Portföljen innehåller även en betydande volym outnyttjade byggrätter och pågående nyproduktion.

Panreal har varit säljarens rådgivare i affären.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Panreal på Branschguiden

Panreal är en partnerägd rådgivare som erbjuder kvalificerad transaktionsrådgivning och projektledning vid bolagsöverlåtelser på den svenska fastighetsmarknaden.

Firman erbjuder heltäckande rådgivningstjänster och service till alla slags investerare – allt från bygg- och fastighetsutvecklingsbolag till institutioner, fonder och onoterade bolag.
Genom en kombination av starkt engagemang, djup kunskap om fastighetsmarknaden och stor erfarenhet av bolagsaffärer är Panreal en självklar partner i transaktioner där optimal värdetillväxt är en förutsättning.

Panreal är...

Läs mer om Panreal på Branschguiden

Partnertext

Så sätts rätt team med unikt rekryteringsarbete

Presenteras av Fastighetsägarna Service

Senast från Fastighetssverige Plus

Hetaste rekryteringarna under första kvartalet

Karriär Fastighetssverige har synat branschens hetaste rekryteringar under första kvartalet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige