Image
Ikea ska öppna en tillfällig julbutik i Jönköping City.
Ikea ska öppna en tillfällig julbutik i Jönköping City. Bild: Ikea

Ikea öppnar tillfällig julbutik i Jönköping

Handel Den första december öppnar Ikea en tillfällig butik på Lantmätargränd i Atollen-området i centrala Jönköping. I den 180 kvadratmeter stora lokalen ligger fokus på leksaker, julsortiment och dekoration.
Publicerad den 28 Oktober 2023

Butiken är en del i Ikeas ambition att komma närmre Jönköpingsborna i deras vardag, både fysiskt och digitalt. Fokus i den tillfälliga butiken ligger på prisvärda leksaker ur barnsortimentet och inspirerande, säsongsbetonad dekoration. Mindre produkter som enkelt får plats i den blåa FRAKTA-kassen.
– För första gången kommer vi på Ikea Jönköping att öppna en pop-up-butik med jultema. Många hushåll kämpar med sin ekonomi och det blir särskilt kännbart i samband med högtider. Vi kommer att erbjuda aktiviteter för både stora och små, och ett prisvärt sortiment kopplat till perioden och livet hemma, säger Miki Tabakovic, varuhuschef för Ikea Jönköping.

Butiken har ett begränsat och säsongsrelaterat utbud.
– Jag älskar den entreprenörsanda som finns här i Jönköping, och inte bara på Ikea. Vi som håller handeln vid liv och skapar arbetstillfällen måste hjälpas åt i tuffa tider. Vi ger oss in i centrum för att komplettera utbudet där och vi hoppas att det bidrar till fler besök i stan, säger Miki Tabakovic.

Ikea har under de senaste åren testat flera olika butiksformat, allt ifrån mötesplatser för att planera och beställa inredning, till nischade butiker och mindre varuhus i stadskärnor.
– Vi testar flera olika format över hela landet. En tillfällig julbutik i centrala Jönköping innebär att vi kan möta fler kunder med höga krav på tillgänglighet, personliga möten och bra produkter till ett lågt pris. Vi kommer närmare kunderna – på deras villkor, säger Fredrik Håkansson Lund, Regionchef på Ikea Sverige och tillägger att den totala satsningen på utveckling också visar hur viktig den svenska marknaden är för bolaget.

Butiken i centrala Jönköping kommer att vara öppen mellan 1 och 30 december.
– Vi är mycket glada över att vara en del av denna satsning och ser fram emot att välkomna Ikea till Jönköping City. Vi jobbar dedikerat med att utveckla vår stadskärna och skapa en härlig mix av verksamheter, därför känns detta samarbete såklart extra roligt, säger Björn Pellnor, kommersiell förvaltare på P&E Fastigheter.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Northvolt backar från fabriksplaner – här är Borlänges största fastighetsägare

Bolag En bomb slog ner i Borlänge under onsdagen. Batteritillverkaren Northvolt skrotar sina planer på att bygga en fabrik i staden och 1 000 jobb uteblir. Samtidigt framkommer det att bolaget vill sälja den 900 000 kvadratmeter stora marken. Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i kommunen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige