Image
Kvarteret Capella.
Kvarteret Capella. Bild: Hemsö

Hemsö hyr ut till Amerikanska gymnasiet i Göteborg

Uthyrning Hemsö har tecknat ett 15-årigt hyresavtal med Amerikanska gymnasiet för lokaler i den nya samhällsfastigheten i stadsdelen Karlastaden i Göteborg.
Publicerad den 5 April 2022

Hyresavtalet med Amerikanska gymnasiet omfattar en yta på totalt 3500 kvadratmeter i det nya kvarteret Capella i Karlastaden. Gymnasiets nuvarande verksamhet i Gårda kommer att flytta till moderna och funktionella lokaler i den nya byggnaden under sommaren 2024.
– Amerikanska Gymnasiet vill vara en viktig del av att forma framtidens Göteborg. Läget i Karlastaden kännetecknas av framtid och innovation, vilket ligger i linje med vårt sätt att se på utbildning. I samarbete med Hemsö bygger vi en helt ny skolbyggnad som kommer att bli ett landmärke både i Göteborg och nationellt, säger Peter Heddelin, vd för Amerikanska Gymnasiet.
– Vi välkomnar Amerikanska gymnasiets elever till Capella, det blir ett fint komplement till övriga hyresgäster både inom fastigheten och i Karlastaden. Det är ett mycket bra läge för en teoretisk gymnasieskola nära ett kluster av högteknologiska företag, säger Hanna Tengberg, projektutvecklare på Hemsö.

I de nya lokalerna kommer det att finnas plats för cirka 550 elever och skolan kommer att erbjuda inriktningar inom natur, teknik, ekonomi och samhällsvetenskap. Lokalerna utrustas med VR-teknik och utrustning för att kunna spela in och sända undervisning. Det kommer förutom klassrum och elevytor att finnas en större sal för debatter och events.

Den aktuella fastigheten utvecklas i nära samarbete med Serneke och lokalerna kommer att användas för bland annat vård, utbildning och omsorg. Tidigare avtal har tecknats med Folkuniversitetets verksamheter; Balettakademin och KV Konstskola samt Göteborgs stad.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige