Image

Fintechstartup lanserar tjänst för att öka tryggheten på hyresmarknaden

Bolag Det svenska fintechföretaget Liveable lanserar en tjänst som bygger på digitala kontrakt och trygga depositionsgarantier till privatpersoner och företag på hyresmarknaden.
Publicerad den 2 November 2017

- Den svenska andrahandsmarknaden för bostäder är trasig, men den går fortfarande att laga. Vår tjänst är ett ekosystem som ger både hyresgästen och uthyraren ökad trygghet vid andrahandsuthyrning. Med Liveable vill vi skapa en ny standard på en osäker marknad, säger Martina Hessel, vd och grundare av startupen Liveable.

För många människor kantas vägen till ett andrahandsboende av otrygga hyresvillkor och bedrägerier. Med hjälp av nya digitala lösningar vill Liveable göra hyresmarknaden säkrare för både hyresgäster och uthyrare. Liveables depositionsgaranti innebär att hyresgästen betalar 15 procent av depositionen i engångskostnad till företaget, och därmed slipper ligga ute med en stor summa i deposition. Uthyraren garanteras i sin tur hela depositionssumman. Om något inträffar under hyresperioden erbjuder Liveable konfliktlösningshjälp och full ersättning. Liveable erbjuder även kostnadsfria, juridiskt korrekta hyreskontrakt som skapas digitalt och signeras enkelt med BankID.

- Dagligen möter vi människor som blivit utsatta för falska hyresannonser, ogiltiga hyresavtal och uteblivna återbetalningar av depositioner, något som verkar vara alltför vanligt på en okontrollerad andrahandsmarknad, säger Felix Hessel, medgrundare av Liveable.

Liveable startades 2016 av syskonparet Martina Hessel och Felix Hessel utifrån visionen att skapa en enkel och fungerande hyresmarknad med trygga villkor för alla människor. Huvudinvesterare i Liveable är investmentbolaget Fastator.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Fastator på Branschguiden

Som det enda fastighetsnischade investmentbolaget på aktiemarknaden ger Fastator investerare och sparare en unik tillgång till fastighetssektorn som investeringsobjekt. Vårt spektrum av fastighetsrelaterade verksamheter skapar en bred portfölj, där investerare får möjligheten att exponeras mot flera olika delsegment på fastighetsmarknaden och samtidigt ta del av värdeutvecklingen i sektorn som helhet.
Fastators affärsidé är att bygga värde genom att starta och initialt driva bolag inom fastighetsrelaterade segment där vi ser goda tillväxtmöjligheter. Vi tar ett aktivt ägarska...

Läs mer om Fastator på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige