Image
Oscar Properties föreslår intressant läge för riskkapitalbolag som önskar ’backa in’ på börsen.
Oscar Properties föreslår intressant läge för riskkapitalbolag som önskar ’backa in’ på börsen. Bild: Axel Ohlsson

Dotterbolagen i konkurs – "inte mycket kvar" säger Oscar Properties vd

Ekonomi/Finansiering Likvidatorn i tre fastighetsägande dotterbolag till Oscar Properties Holding har försatts i konkurs.
Publicerad den 11 Juli 2024

Beslutet gäller tre fastighetsägande dotterbolag i likvidation med fastigheterna Danmarks Kumla 14:1 i Uppsala, Älgen 1 i Hedemora samt Hyllinge 1:13 i Åstorp där likvidation inleddes den 27 mars. Fastigheterna hade ett bokfört fastighetsvärde om 230 miljoner kronor vid senaste årsskifte. Den finansiella situationen för dessa dotterbolag har sedan en tid varit pressad och de säkerställda fastighetslånen har varit höga i förhållande till de bud som inkommit under processen.

Oscar Properties koncern utgjordes vid senaste årsskifte av 57 fastigheter och cirka 180 dotterbolag. Efter dagens datum finns ett 15 tal fastigheter kvar. Bolagets arbete med att rekonstruera moderbolaget och sälja de kvarvarande fastigheterna inklusive den helägda fastighetskoncernen HL18 Property Portfolio Holding AB fortsätter som förut.
– Ja, nu är det inte mycket kvar. Snart kan jag gå på semester. På ett sätt är det sorgligt det hela, till slut blir bara moderbolaget och vissa dotterbolag utan verksamhet kvar. Å andra sidan kommer det underlätta moderbolagets rekonstruktion, tror jag, emedan man då, som fordringsägare, har att ta ställning till att konvertera till aktier i ett ’rent’ bolag utan fastigheter före årets slut, som man erbjuds äga 99 procent av.
– Mer kan man inte erbjuda. Som att bilda ett nytt bolag. Vad vi då kan erbjuda, förutsatt en lyckad skuldkonvertering i samband med en riktad emission, är en börsplats på Nasdaq Small Cap, 17 000 aktieägare samt förlustavdrag om 1,5 miljarder kronor. Ganska intressant plattform skulle jag säga för till exempel ett riskkapitalbolag som önskar ’backa in’ ett lönsamt bolag på börsen. säger Richard Bagge, vd.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige